Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do aptekarzy: nie sprzedawajcie pigułek po, odmawiajcie

Polecane posty

Gość gość

do aptekarzy: nie sprzedawajcie pigułek po, odmawiajcie

Gość gość
dlaczego?

Gość gość
Tak, aptekarze pasjami czytają kafeterię :)

Gość gość
bo taka pigułka = morderstwo dziecka niepoczętego

Gość gość
Tak tak oczywiście...

Gość gość
odmawiajcie! Dajcie zarobić na nielegalnych aborcjach! :/

Gość gość
Jakich aborcjach niedouku?

Gość gość
Ta, jasne, dzien po to nawet zarodek jeszcze nie jest a ty juz o dziecku rozprawiasz. Poza tym w ciaze naprawde sie tak latwo nie zachodzi. Wiesz, ze w pierwszych trzech miesiacach dochodzi do bardzo wielu samoistnych poronien? Kobieta moze nawet nie wiedziec, ze jest w ciazy. I co, nieumyslnie spowodowala smierc? Bo idac twoim tokiem myslenia to przeciez juz dziecko :D Skad sie tacy ciemni ludzie biora? Zalosne.

Gość gość
Tych, które będą następstwem odmówienia sprzedawszy pigułki "po", bo jak ktoś nie chce być w ciąży to nie będzie. Pytanie czy jej zapobiegnie zaraz po seksie czy przez jakiegoś idiotę będzie trzeba przeprowadzić aborcję kilka tygodni później.

Gość gość
taaak! odmawiajcie !!! Będą sie sypały cofnięcia zezwoleń na prowadzenie aptek, do sprzedaży ziemniaczków i kalarepki tez są potrzebni ludzie :D :D czekam aż pracownicy staży pożarnej będą wg własnego sumienia gasić wybrane pożary a kolejarze wypraszać z pociągów ludzi bez zaświadczeń o ślubie kościelnym :D

Gość gość
Morderstwo dziecka niepoczetego? Przeciez te zdanie nie ma sensu. Jak jest niepoczete to nie ma dziecka a co za tym idzie nie mozna mowic o morderstwie! Tabletka "po" zapobiega zaplodnieniu tak samo jak anty. W zwiazku z tym niech nie sprzedajach tych tabletek rowniez. A co! Niech ida dalej i prezerwatyw tez nie sprzedaja. A i u kazdego monitoring, zeby jak komus zdarzy sie skonczyc poza kobieta, mogli wsadzac do wiezienua, toz to tez ludobojstwo.

Gość gość
chodzi o dziecko napoczęte, oczywiście :D

Gość gość
Pigułka po to po prostu taka bomba hormonalna ,która rozwala gospodarkę hormonalną organizmu kobiety, nastolatki pewnie będą te pigułki łykać jak dropsy a potem będzie problem z zajściem w ciązę ale i z chorobami kobiecymi ... prosta droga do tego żeby Polakó było coraz mniej - gratulacje dla UE

Gość gość
tak, nastolatki beda lykac jak cukierki ...bosz, co za debile... No i oczywiscie Unii chodzi tylko o to, zeby Polakow bylo coraz mniej.... Proponuje ruszyc doopski i isc do pracy!

Gość gość
tak samo jak mogą łykać paracetamol i inne śmieszne substancje dostępne w każdym kiosku, zakazywanie wszystkiego do niczego nie prowadzi

Gość gość
ja sobie nie życzę żebyś mi mówiła co moge łykać a co nie, moja sprawa, mój organizm . Jakoś fajek nie zakazują mimo, że potem musimy płacić za leczenie nowotworów u palaczy [nabytych na własne życzenie ] Przez to też coraz mniej Polaków - myslisz ze to też wina UE ?

Gość gość
Twój organizm ale później na leczenie bezpłodności lub in vitro dadzą ci z moich pieniędzy kretynko :O jak kogoś stać na prywatne leczenie to niech sobie niszczy zdrowie ma do tego prawo

Gość gość
zbieraj manatki i goń się do parlamentu zatem, żeby mieć na coś wpływ, na szczęście póki co możesz se tu brzdąkać i umoralniać do usranej, pa

Gość gość
Tabletka po ma nie dopuścić do zagniezdzenia sie komorki w macicy,a to trwa tydz.a nie kilka minut wiec nie jest to zadna aborcja. A z dwojga zlego lepiej w ten sposób zapobiegać niż dokonywać aborcji gdy serduszko juz bije,mordować po porodzie czy porzucać. A przeciwniczki tabletki PO zapewne nie powinny używać żadnych form antykoncepcji oprócz kalendarzyka bo przecież antykoncepcja to zlo i juz w swojej nazwie zabija dziecko! Hehe Ale jestescie zacofani. Proponuje wszystkim krzykaczkom zajac sie czymś pożytecznym,pomozcie w domu dziecka,w schronisku. A ludziom pozostawcie wybor.

Gość gość
Ale wy jesteście nowoczesne wow ... będziecie się truć bo wam wolno i to modne, wolicie się bzykać bez zobowiązań zamiast wejść na strony w których wypowiadają się kobiety które nadużywały środków antykoncepcyjnych a dziś są zwyczajnie chore ... a koncerny farmaceutyczne chcą mieć właśnie samo chore społęczeństwo - bo na tym robią pieniądze .. ale co ja tam wiem , przecież to są teorie spiskowe "carpe diem"

Gość gość
Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie z tego leku korzystal codziennie. Mam 36 lat i bralam ją dwa razy w życiu. Przypadki chodzą po ludziach. Niestety za każdym razem placilam lekarzowi za wypisanie bo nie chciał dac darmo zasłaniają się sumieniem. Jeśli ktos weźmie taką tabletke raz na pare lat to nic mu nie będzie

Gość gość
13:23 ja akurat jestem z związku malzenskim i biore tabletki antykoncepcyjne,a nie "chwytam dzien" bo mi wolno:-) co nie zmienia faktu ze jestem za ta pigułka,ale uwazam ze powinna byc ona droższa by kobiety nie stosowaly jej jako jedynego środka zapobiegania ciąży. Mieszkam w uk,tutaj antykoncepcja jest darmowa,aborcja tez ale ta tabletka kosztuje ok.25 funtów wiec sporo.

Gość gość
O to chodzi, jeśli ktoś weźmie taką tabletkę raz na parę lat to nic mu nie będzie. Ale jaką masz gwarancję, że małolaty nie będą jej łykać kilka razy w miesiącu? No bo teraz można się bzykać bez zabezpieczenia, a później brać tabletkę. Dlatego jestem za tym, aby tabletka była dostępna, ale pod nadzorem lekarza jak dotychczas, albo żeby była bardzo droga, by dzieci nie było stać na częste ich kupowanie.

Gość gość
i o to właśnie chodzi ,żeby ta tabletka nie była nadużywana przez malolaty .. powinna być na recepte, droga i nie promowana .. ale koncerny farmaceutyczne już zadbają, żeby było inaczej .. też mieszkałam w uk - lekarz bez problemu przepisał mi antykoncepcje , kiedyś brałam pastylki tylko 2 tygodnie bo facet ze mna wytrzymac nie mógł - byłam humorzasta strasznie płaczliwa jak poczytałam w necie co dostałam okazało się ze jakies leki 3 generacji , przestarzałe i takie które przepisuja tam głównie Polkom ... po powrocie do kraju i szczerej rozmowie z ginekologiem odstawiłam antykoncepcje , niestety dzis mam 36lat i problemy z zajsciem w ciąże ... dlatego przestrzegam przed antykoncepcja młode kobiety -moje prawo a wasz wybór ..

Gość gość
antykoncepcja jest zła bo można być bezpłodnym a i seks bez niej też nie jest dobry bo ciąża, to co zrobić? chyba nie bzykać sie wcale:D

Gość BOGUMIŁA 23 LATA
Dziś pigułki, a jutro co? Heroina na bóle miesiączkowe? SZATAN OPĘTAŁ TEN KRAJ

Gość gość
""Morderstwo dziecka niepoczetego? Przeciez te zdanie nie ma sensu. " x no pacz :) długo nad tym myślałaś?

Gość gość
Jakich aborcjach niedouku?

Gość gość
Ja tez uwazam ze te pigulki to samo zlo, to jest jak aborsja, kto wam daje prawo zeby o tym decydowac? Trzeba chronic zycie napoczete, a nie je zabijac, mam nadzieje ze nie beda tego swinstwa sprzedawac w aptekach.