Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola to brzydkie imię

Czy zgadzacie się ze mną, że moje imię jest brzydkie i dziecinne?

Polecane posty

Mam na imię Ola i zawsze wstydzę się jak muszę się komuś przedstawiać. Moim zdaniem to imię jest strasznie dziecinne. Zawsze w klasie byłam jedyną dziewczyną o tym imieniu, różne imiona się powtarzały, ale Oli nie było żadnej. I tak mam trochę szczęścia, bo moi rodzice chcieli mnie nazwać Zuzia albo Gabrysia, to już dopiero masakra.

Gość gość
Ola to bardzo ładne imię. Możesz przedstawiać się Aleksandra, to już nie brzmi dziecinnie na pewno. Zresztą uważam, że Ola także nie brzmi dziecinnie. To śliczne imię. Gabrysia i Zuzia też ładnie. Za bardzo przejmujesz się imieniem, a wierz mi, że to szczegół życia. Jesteś zapewne młodą osobą.

Gość stao
Olu to nie twoje imien jest dziecinne i jest problemem tylko to ty jestes ewidentnie głupia i dziecinna, podrośnij troszeczkę. Imie masz normalne, a co do Zuzi czy gabrysi to sa akurat bardzo ładne imiona, łatniejsze niż Ola,

Gość gość
Nie jest aż takie rzadkie, bez przesady. Ale mam podobny problem, bo moje imię ma bardzo długą, oficjalną formę albo dziecinne zdrobnienie i w sytuacjach koleżeńskich itd. nigdy nie wiem jak się przedstawiać. Im jestem starsza tym bardziej przekonuję się do tego, że warto używać na początek oficjalnej formy, a z osobami na stopie koleżeńskiej i tak szybko się przechodzi na formę mniej oficjalną.

Nie przejmuję się tym, ale nie podoba mi się to imię. W przedszkolu i w szkole podstawowej jak nas uczyli różnych wierszyków i piosenek to w prawie każdej pojawiało się moje imię i cała klasa się ze mnie śmiała, wtedy znienawidziłam to imię ;D Nie jestem bardzo młoda, stara też nie, ale moim zdaniem imię Ola pasuje do małej dziewczynki, albo do gimnazjalistki, później to już niepoważnie wygląda.

Gość gość
Ło matko, ile ja znam Olek, od starszych pań po male dziewczynki a najwięcej poznałam we wszelkich szkołach, najnormalniejsze imię na świecie, oklepane i zwykłe, ale na pewno nie dziecinne, Aleksandra brzmi ładnie, ale dla mnie to imię jest zwyczajnie zbyt osłuchane, jakim cudem nie spotkałaś żadnej Olki? wymyślasz se problemy :D

W całym swoim życiu spotkałam tylko dwie Olki. Moje koleżanki czy znajome to przeważnie Pauliny, Agaty, Natalie, Magdy, Karoliny.

Gość gość
Ty jesteś dziecinna , a nie Twoje imię. Imię jak każde inne. Ja nazywam się Angelika i co? mam uważać się za dziwkę tylko dlatego, bo to imię PODOBNO tak jest kojarzone? Troszkę rozumku dziewczyno

Gość gość
No to miałaś niesamowite "szczęście",a w czym lepsze sa te imiona, które wymieniłaś później? są tak samo popularne i zwykłe jak twoje, jedno nawet osobiście noszę, jakbyś sie nazywała jakaś Amalia czy Kwidzyna to wzbudziłabyś sensację a tak ludzie nawet nie "widzą" twojego imienia, tym bardziej, że już dawno wyrosłaś z przedszkola.

Gość gość
To przedstawiaj się jakoś inaczej, możesz wymyślić lub poszukać w imiennikach jakiegoś innego zdrobnienia, np. rosyjskie Sasza.

A imię Zuzia jest okropne, kojarzy mi się z taką piosenką, którą nam ciągle kazali śpiewać w przedszkolu. Nie pamiętam już jak ona leciała, ale było tam imię Zuzia i pamiętam, że jej nie lubiłam.

A żebyście wiedzieli, wolałabym się nazywać Krysia, Zosia czy Marysia . I nie przejmuję się swoim imieniem, są gorsze od mojego, po prostu chciałam zapytać czy podzielacie moją opinię i tyle.

Gość gość
Ja bym żadnego z twoich wymienionych nosić nie chciała, już wolałabym tę Olę, chociaż w moim otoczeniu jest ich tyle, ze byłabym chyba 5 Olą wśród bliskich mi znajomych. Nie, nie podzielamy, twoje imie nie wzbudza żadnych emocji jest zwykłe, pogódź sie z tym.

To widocznie w innym towarzystwie się obracasz albo jesteś młodsza ode mnie, bo ze swojego rocznika znam zaledwie 2 Ole a starszych to w ogóle.

Gość gość
1/ Ola to Aleksandra i tak masz w papierach 2/ Aleksandr/Oli jest pełno 3/ uważam, że to jest ładne imię, zarówno zdrobnienie, jak i pełna wersja 4/ skoro żona Aleksandra Wata, mogła się nazywać Ola Watowa i nikt się nie śmiał, to czemu ty uważasz, że to jest infantylne? 5/ wkręcasz sobie, robisz sztuczny problem

Gość gość
Nie przeczę, że jesteśmy w różnym wieku bo cię nie znam, ale napisałam, że znam Ole w różnych przedziałach wiekowych, właściwie to w każdym, zajmij sie czymś pożytecznym dziewczyno :D

Jednak ja nadal uważam, że w tym imieniu coś jest, bo często ludzie z niego żartowali jak się przedstawiałam.

Gość gość
Masz ładne imię

Gość oonaonaonaa
Olą się jest jak się jest dzieckiem, Aleksandra to całkiem fajne, dorosłe imię.

Gość gość
Co Ty mówisz, Ola to bardzo ładne imię! Proste, ale ładne w brzmieniu, poza tym lubię wszystkie Olki jakie znam :) Ciesz się że się nie nazywasz Dżesika, Hildegarda, Kunegunda czy Wiesia