Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie o wit d a bebiko 2

Polecane posty

Gość gość

moje dziecko przepszlo już na bebiko 2 . jest tam witamina d . Czy mam mu jeszcze dodatkowo dawać w kapsułkach jak dotychczas przy bebiko 1 ? proszę o odp

Droga Mamo, niemowlęta karmione mlekiem modyfikowanym nie muszą dodatkowo otrzymywać witaminy D, jeśli mleko, którym są karmione jest wzbogacone w witaminę D, a ilość spożywanego mleka pokrywa dziennie zapotrzebowanie dziecka na tę witaminę (możesz to przeliczyć wg wielkości spożywanych porcji i zawartości w nich witaminy D). Twój pediatra na podstawie dostępnych mu danych, takich jak menu dziecka i ilość spożywanego mleka może obliczyć, czy Twój maluszek potrzebuje dodatkowej suplementacji. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania dotyczące żywienia malucha zachęcamy do kontaktu z naszymi Doradcami – zadzwoń (801 16 5555) lub napisz – serwisnutricia.com.pl. Pozdrawiam, Doradca NUTRICIA ---------------------------------------------------------------------------------------- Jestem przedstawicielem firmy NUTRICIA Polska – producenta żywności dla dzieci marek Bebiko, Bebilon i BoboVita. W przypadku pytań – zapraszam do kontaktu.

Gość Natalia171
Tak, dziecko karmione piersią dodatkowo potrzebuję witaminy D, karmiłam piersia i podawałam Vita D , koleżanka sztucznie i nie musiała. nie ciekawi cos innego...czy później jak juz nie je kaszek tylko stałe pokarmy to czy powinno zacząć brać witaminę D ?

Gość gość
mi pediatra kazal podawac co drugi dzien

Gość gość
Podawałaś Vita D nawet jak nie karmiłaś piersią? Myslalam, ze już nie potrzeba...

Gość Marika423
Ja podaję Vita D 2 latkowi ale z polecenia lekarza bo ma niedobór tej witaminy. Zawartość jednej kapsułki mamy podawać.