Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiasalbert

praca vs związek

Polecane posty

Gość asiasalbert

Bardzo proszę o pomoc i racjonalne spojrzenie na moją sytuację, obawiam się, że po raz kolejny pokieruję się uczuciami i będę żałowała decyzji. Od prawie roku jestem w związku, początkowo na odległość, bo ja mieszkałam w innym mieście, gdzie miałam uczelnię, znajomych, mieszkanie. Po mojej obronie postanowiliśmy, że wrócę do rodzinnego miasta (i do chłopaka) i będę tutaj szukała pracy. Niestety, nie jest tak łatwo - od pół roku byłam tylko na 3 rozmowach rekrutacyjnych... Pracy nie mam, stażu też nie. Chłopak proponuje, żebym obniżyła ambicje i szukała pracy gdziekolwiek. No i właśnie... Po którejś z kolei kłótni, wysłałam kilka cv do miasta, w którym mieszkałam wcześniej. Oddzwoniło do mnie 5 osób, z pracy w sieciówkach zrezygnowałam, ale w najbliższym czasie mam rozmowę rekrutacyjną w pracy "w zawodzie", a także w korporacji. Praca tam wiązałaby się ze związkiem na odległość jeszcze przez kilka miesięcy i nie byłoby szans, żebyśmy widzieli się co tydzień, jak dawniej, ponieważ doszły mi jeszcze studia zaoczne. Nie wiem, co robić, kocham go. Raz już rzuciłam wszystko i przyjechałam dla niego, chociaż nie było to dobre posuniecie - powrót do rodziców po kilku latach mieszkania SAMEJ; zostawiłam znajomych i wszystko, co sobie tam zbudowałam. Między nami od początku było burzliwie, nie chcę przytaczać szczegółów, ale nie raz już mnie zostawiał ze względu na moje zachowanie. Od jakiegoś czasu pracujemy nad związkiem i jest coraz lepiej. Boję się, że przez wyprowadzkę do pracy oddalimy się od siebie. Poza tym on bedzie wychodził ze znajomymi, a ja będę się stresowała, co on robi. Pomóżcie mi

zatem radze ci, skup sie na swoim rozwoju, karierze a nie na dylematach zwiazkowych bo : "Chłopak proponuje, żebym obniżyła ambicje i szukała pracy gdziekolwiek" - wiesz co to oznacza prawda?

a dlaczego on nie pojedzie z toba?? skoro uwaza że mozna obnizyc ambicje i szukac pracy gdzie bądz niech rzuci wszystko i jedzie z tobą.

@zawsze szczery - wiem.. co najlepsze, nie wiedziałam, że "wysokie" ambicje to chęć odbycia stażu za 800 zł/mc... skończyłam studia administracyjne, teraz studiuję prawo i doprawdy pracy w sklepie nie wpiszę nawet w cv.

@sklonowana @kordulaki on nie pojedzie ze mną, musi dokończyć studia w naszym mieście. Owszem, planowaliśmy wyjazd do "mojego" miasta, ale dopiero późnym latem / jesienią. A przeraża mnie wizja bycia jeszcze przez pół roku na utrzymaniu rodziców, mieszkania z rodzicami.

Gość gość
Jedz i sie rozwijaj, jesli to prawdziwa milosc, to do sierpnia spojonie przetrwa...ale sama pisze, ze on pewnie bedzie imprezowal z kolegami...ty ponoc tez tam masz znajomych, wiec sie nie przejmuj. Potem jak bedziesz chciala rodzine zakladac, a tu pracy niet i co zrobisz?

doprawdy pracy w sklepie nie wpiszę nawet w cv. x zrobisz jak zechcesz ale jako pracodawca wolalbym zobaczyc "praca w sklepie" niz pusty okres

@zawsze szczery Zgadzam się z Tobą :)))) To nie jest tak, że wybrzydzam, przez te pół wysyłałam również cv do sklepów, jednak nikt nie oddzwaniał z takich miejsc. Tylko ile mogę jeszcze szukać ofert w "sklepach", jeśli dostałam zaproszenie na rozmowę w kancelarii i korporacji? Przeglądając oferty w moim mieście najczęściej poszukiwani są: spawacze, kucharze, operatorzy wózka widłowego... Nie zliczę ile razy byłam w pośredniaku, dowiedzieć się o staże lub o dofinansowanie stażu jeśli sama znajdę pracodawcę. Bez skutku.

I uwierz mi, gdybym tylko miała szansę na pracę w moim miescie, nawet w galerii, to bym bez zastanowienia ją podjęła i zaczekała, aż chłopak skończy studia. Naprawdę. Tylko ile można siedzieć w domu? Mój chłopak ma pracę (dorywczą, ale jednak), uczelnię, znajomych. Ja mam tylko studia zaoczne, znajomych zostawiłam w innym mieście, a stąd wszyscy powyjeżdżali na studia. To trwa od lipca i już nie mam sił na siedzenie w domu i czekanie, aż on mi napisze, o której możemy się spotkać, a sam w międzyczasie zajmuje się własnymi sprawami :-p To nie jest tak, że on ma mi organizować czas. Przyzwyczaiłam się do tego ,że mam własne życie. Że codziennie coś robię, że sama prowadzę dom (teraz mieszkam z rodzicami, więc...), że wychodzę ze swoimi znajomymi, że rozwijam zainteresowania. Tutaj tego nie mam.

Tylko ile mogę jeszcze szukać ofert w "sklepach", jeśli dostałam zaproszenie na rozmowę w kancelarii i korporacji? X chyba zle mnie zrozumialas, nie mowie, ze masz szukac pracy w sklepie tylko, ze jak wysylasz cv do korporacji to nie wstydz sie tego ze pracowalas w sklepie x i co najwazniejsze z twoich slow wynika, ze zaczynasz czaic, ze wazniejszy jest twoj rozwoj niz widzimisie chlopaka

Jasne, bo dawniej byłam osobą pełną życia i pomysłów na swój rozwój. Chciałam wyjechać na Camp America, zrobić certyfikaty z angielskiego. Miałam na to wszystko szansę, gdy mieszkałam w mieście, w którym studiowałam. Tu mam ograniczone możliwości :)

Jak widać i tak musisz coś wybrać jedno wybierzesz drugie stracisz i po czasie zobaczysz czy było warto...