Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki kolor scian do mebli orzech

Polecane posty

Gość gość

Witam... prosze o rade. Otoz, chce zrobic remont w pokoju. Narazie mam ciemno fioletowe sciany. Chce kupic meble w kolorze orzech/wanilia i nie wiem jaki kolor scian zrobic zeby to mialo ręce i nogi. Pokoj jest dosc maly a na jednej ze scian mam tapetę szaro rozowa z akcentami fioletu. I jakie dodatki by do tego pasowaly...

Gość gość
Kremowe, a jedna ze scian wyklej kamieniem pieknie to wyglada

Gość gość
Ok, ale wolala bym zostawic tapete na jednej scianie wiec kamien odpada. Nie wiem czy kremowy będzie do tych odcieni z tapety pasowal.

Gość gość
No to biale , sciany biale pasuja do wszystkiego i powiekszaja mieszkanie

Gość gość
zdecydowanie jasne kolory, może jakiś delikatny fiolet albo beż :) śliczne odcienie ma Flugger, sama niedawno malowałam na taki jakby piaskowy i w moim malutki pokoiku wygląda świetnie

Jeśli tapeta szaro-różowo-fioletowa ma pozostać, to pozostałe ściany powinny zawierać się w tej palecie barw lub w kolorach mebli (beż), by nie mnożyć już odcieni we wnętrzu. Pomieszczenie wygląda harmonijnie i spójnie wtedy, gdy poszczególne elementy wyposażenia wpisują się w zamysł kolorystyczny. Orzechowe drewno jest dość ciemne dlatego lepiej będzie wyglądało na tle barw o delikatnym nasyceniu. Sugeruję zastosować kolor popielaty (neutralny, delikatny, spokojny) lub jasny fiolet (elegancki, ciekawy). Można zastosować także odcień beżu ale powinien być bardzo dobrze dobrany do elementów mebli. Może być jaśniejszy ale dobrze by był tak samo ciepły/chłodny. Beż jest kolorem, który wpasuje się w charakter wnętrza, ociepli je, stworzy łagodną atmosferę. Dodatki w zależności od koloru ścian mogą uzupełniać kolorystykę wnętrza. Jeśli ściany będą szare lub beżowe, to dodatki mogą powtórzyć kolorystykę tapety i być fioletowe i różowe. Jeśli kolor ścian będzie jasnym fioletem to dodatki mogą powtórzyć kolor w wersji bardziej nasyconej ( ciemnofioletowe i różowe) lub być beżowe i szare. Ostateczny wybór koloru na ścianę proszę uzależnić od wielkości i oświetlenia pomieszczenia oraz od własnej oceny. Intuicja jest niekiedy najlepszym naszym konsultantem. Pozdrawiam serdecznie, E-rzecznik FFiL Śnieżka

Witaj, w celu utrzymania harmonii i spójności we wnętrzu na ścianach zastosuj jeden z kolorów, który występuje na tapecie. Z tego co piszesz tapeta jest wzorzysta, pełna koloru więc skupia już na sobie uwagę. W związku z tym proponuję abyś pomalowała pokój na jasny odcień – szarości, może to być: szary platynowy, intuicja lub popielaty zefir. W ten sposób zamkniesz kompozycję w całość. Obecnie szary to modny kolor, ale nie tylko dlatego Ci go polecam. Będzie stanowił doskonałe tło dla Twoich orzechowych mebli. Pozdrawiam! :)

Gość gość
Moze sprobuj skorzystac z pomocy kreatora wnetrz, ja korzystalam z tego na stronie Śniezki, dzieki niemu idealnie dobralismy kolor do sypialni