Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ten temat skopiowany był już kiedyś ale idealnie trafia w moją sytuację. help!

Polecane posty

Gość gość

ma 4 lata, upodobal sobie do zabawy trzyletniego, nowego chlopca. Chlopiec ten nic nie mowi, tylko jakies slowa w swoim jezyku, zachowuje sie jak przyslowiowa małpa w zoo, biega jak szalony, skacze.Nie mam pojecia skad w nim takie podklady energii.Poza tym dziecko to n ie reaguje na zadne slowa, polecenia, rpsby, mam wrazenie ze nie do konca jest zdrowy ale to nei moja sprawa. Moj synek do tej pory bawil sie normalnie z innymi chlopcami a teraz tylko z tym jednym. PO prostu biegaja jak nienormalni, nie sluchaja , skacza, uciekaja. Swojego jestem w stanie przywolac do porzadku ale prosby czy grozby do tamtego nic nie daja. Patrzy sie na doroslych jak cielak, po czym robi to samo. Nie wiem jak zniechecic syna do zabawy z nim, tym bardziej ze nikt inny nie chce sie z nim bawic, bo to bieganie jest glupie. Inne dzieci maluja, buduja , bawia sie lagodnie

Dzieci częstą chcą zwrócić na siebie uwagę opiekuna. Może syn zauważył, że zachowanie jego kolegi wzbudza zainteresowanie środowiska i dlatego próbuje go naśladować, by zostać zauważonym. Czy gdy bawi się w inny sposób niż opisany, czy jest za to chwalony ? Zamiast tylko zwracać uwagę na złe zachowania (tym samym je wzmacniając i utwierdzając syna, że dzięki takiemu zachowaniu otrzymuje Pani zainteresowanie) warto częściej dostrzegać i chwalić momenty w których zachowuje się poprawnie :) Gdzie chłopcy mają kontakt ze sobą? w przedszkolu/ na podwórku ?