Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinaaa20

Testy owulacyjne czy ktoś może pomóc?

Polecane posty

Gość karolinaaa20

Hej, mam pytanie odnośnie testów owulacyjnych. Chodzi o to że przedwczoraj robiłam test i wyszła tylko jedna kreska (negatywny), zrobiłam dziś wyszła jedna kreska i taka bardzo bladziutka druga, widać ją było ale była bardzo jasna. Czy to może oznaczać że owulacja jest bliżej niż dalej czy to nie ma znaczenia?

Gość gość
Witam mam pytanie moje cykl miesiączkowe przypadają co 27 dni mam problem od dwóch miesięcy z wyznaczeniem owulacji od 12 dnia cyklu robię testy owulacyjne paskowe i nic dzis jest 14 dzień cyklu test robiłam w poludnie i nadal nic nie ma druga kreska blada czyli negatywny. Kiedy moge spodziewac sie owulacji? Dodam ze od południa mam lekkie mdłości i wczoraj bolał mnie jajnik z lewej strony.

Gość gośćmagdaa
niby nie ma znaczenia bo krecha ma być tak samo gruba jak pierwsza lub bardziej. nie patrz jednak na to, dziś byłam u gina i przy usg stwierdziła, ze pecherzyk jest juz tak duzy ze peknie lada chwila. z ciekawości wykonałam test w domu i dupa nic nie wykazał, jedna krecha- te testy to jedna wielka lipa. czytałam też wypowiedzi wielu dziewczyn, które miały monitoring, że testy nie wychodziły w ogóle... daj sobie z tym spokój i idź na całość przez najbliższe kilka dni.

Gość karolinaaa20
tak chyba zrobie, dla pewności nasz stosunek odbywa się co drugi dzień, ewentualnie pozniej bedzie codziennie :) Od razu mówię że nie robię tego z konieczności tylko mam z tego przyjemność hehe :)

Gość gośćmagda
No i dobrze :) powiem ci jeszcze jedno. Kochajcie się cały miesiąc ja mam cykle 28 29 dni regularne a dziś tak jak napisałam lekarka powiedziała ze jest owu. TO MÓJ 11 DZIEŃ dopiero.

Gość karolinaaa20
ja dziś też mam 11 dzień cyklu, wczoraj się kochaliśmy :) a w środę idę do ginekologa na badania :) Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam!

Gość gość
A czy ktoś zamiast testów paskowych miał mikroskop owulacyjny? Jak się sprawdza?

Gość gość
słyszałam że ponoć jest to dobre rozwiązanie.

Gość gość
Mam taki mikroskop - Afrodytę. Faktycznie jest to dobre rozwiązanie, bardzo wygodne jest to że jest wielokrotnego użytku

Gość gość
A czy ten mikroskop będzie się też sprawdzał przy nieregularnych cyklach?

Gość gość
Jeśli masz cykle owulacyjne to jak najbardziej. Czemu miałby nie działać?