Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wydarzenia peowski polsat PROPAGANDA

Polecane posty

Gość gość

nie wierze jaka propaganda w wydarzeniach te skur... podali ile zarabia "kazdy" gornik prawie 7 tysiecy. moi znajomi pracuja bardzo ciezko na dole nie raz mieli powazne uszczerbki na zdrowiu wypadki, a zarabiaja 2 tysiace lacznie z wszystkimi tzw przywilejami! i przysiegam ze to prawda! gornicy pracujacy na samym przodzie zarabiaja ciut wiecej a na pewno nie mozna tego porownac to zarobkow lekarzy!!! co za chamy! co tu porownywac. praca jest ciezka nawet bardzo a oni takie cos. te sk***y.... chwytaja sie juz wszystkiego zeby sklocic narod! solorz najpierw przyjdziemy do ciebie!!!

Gość gość
Górników do lekarzy porównujesz :O Górnikiem może być imbecyl, który uniesienie kilof, a lekarz musi przyswoić sporo wiedzy. Jeśli by zarabiali po 2 tys to jakim cudem mojemu wujkowi wyszła emerytura w wysokości ok 6 tys zł? Więc ich już tak nie broń :O

Gość gość
To nie autor porównuje tylko ci pseudo dziennikarze

Gość gość
chyba ci sie pomylilo jaka wyszla emerytura twojemu sponsorowi lekarzowi, bo gornicy takiej szmato peowska na oczy nie zobavcza!!! zal ci ze gornik pare groszy wiecej od najnizszej krajowej zarobi ciezko pracujac. moj tata zarabia 3000 tysiecy w firmie remontowo budowlanej jako zwykly robotnik jemu tez bedziesz wliczac idiotko skonczona?! poczekaj nas jest wiecej! rozprawimy sie z wami lemingi!

Gość gość
jeszcze idiotka skonczona czytac ze zrozumieniem nie potrafi!

Gość gość
Ty kur|wo śmierdząca dobrze wiem jaka wujek ma emeryturę na którą przeszedł mając 50. Dostaje prawie 6 tys (brakuje kilkadziesiąt zł)i nawet dostał na odprawę akcje spółki węglowej, które w zeszłym roku były warte ok 40 tys (tak mówił), a odcinek emerytury sama widziałam, zresztą nie stać by go było na 2 mieszkania i dom na wsi! Więc przestać wstrętna d***** kłamać że zarabiają po 2 tys bo ja WIEM że dużo więcej. I nie jestem za PO, gardzę szmaciarzami, którzy na nich głosują ty wstrętna parszywa śląska leniwa ku/rwo.

gość dziś Górników do lekarzy porównujesz pechowiec.gif Górnikiem może być imbecyl, który uniesienie kilof, a lekarz musi przyswoić sporo wiedzy.} Na koszt np górnika.. do studiów nadal państwo dopłaca więc jest to na koszt (między innymi)tych, którzy się nie kształcą tylko już pracują.. no sorry takie mamy państwo, że tak sparafrazuję Bieńkowską.

Gość gość
2 tysiące? Chyba kpisz, syn wujka pracuje na kopalni dopiero 3 lata, pensja podstawowa 4 tysie na rękę, praca 6h/dziennie, do tego barbórka parę tysi i 14 pensja + deputat węglowy. Żeby dostać robotę w górnictwie, musiał wyłożyć sporą sumkę na łapówkę, bo inaczej by go nie zatrudnili.

Gość gość
Propaganda to jest z obu stron, rząd mówi swoje, a związki swoje, szkoda tylko że górnicy są tak głupi i nie potrafią sami o sobie decydować, tylko dają się dymać związkowcom i tym akurat się nie dziwię ze trzymają się stołków rękami i nogami. Ci z Silesii jakoś pomyśleli i nadal mają pracę, kopalnia zyski przynosi, a węgiel tańszy. Górnik to nie święta krowa, przy tych kosztach jakie teraz generują, lepiej się pozbyć kopalni i kupować węgiel z Chin lub od Ruskich, taniej wyjdzie.

Gość gość
k***a to jestes ty, lemingu p*****lo.. a hja suko w rodzinie nie mam nikogo kto pracxuje na kopalni, znam ludzi i maja czasami takie mieszkania ze az zal patrzec! wiec to ze twoj wujus ma taka emerytuje to moze pracowal u gory obciagajac prezesowi a ze ty tepa jestes i z jego wypowiedzi wylapalas tylko ze pracuje na kopalni! wiec zamknij prosiaku ryj bo ci go zaknebluje!!!

Gość gość
Przebrzydła ku|rwo ******* przez tuska, skoro zadajesz się z patologia która pewnie przepija pensje to już nie moja wina- widocznie ciągnie swój do swego obciagarko na usługach meneli. Więc stul ta spr******** jape i zacznij się martwić o swoją zagrzybiona cip|ę zarobaczona d**e i zawszony pusty łeb, a nie o ludzi z którymi nie masz nic wspólnego poza libacjami. A od mojego wujka wara ty żulico, bo pracował pod ziemią wydobywając węgiel a nie tak jak ty i twoja rodzina obciagajac jakimś brudasom. Dlatego kur|wo niemyta nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz pojęcia, bo to że twoi znajomi lubią żyć jak żule nie oznacza że mało zarabiają.

Gość gość
No to chodź i zaknebluj, tylko się umyj żebym wcześniej od twojego smrodu nie zemdlała :-)

Gość gość
pomijajac tlumaczenie lemingom ze to nie prawda co nt wyplat gornikow mowia w mediach. juz mi sie tym zygac chce. to powiem tyle ze tak samo moglibyscie innym wyliczac i krytykowac np pielegniarki ktore dra japy na pacjentow i wiecznie przesiaduja w dyzurkach, jak bylam w szpitalu to babki z administracji i pielegniarki chodzily sobie powoli w te i spowrotem udajac ze cos robia! nauczyciele maja ciagle wolne a jeszcze chca podwyzki! takze idac waszym tokiem myslenia to trzebaby bylo kazdemu wyliczac. a co do gornikow to tepaki oni walcza o miejsca pracy bo te zaklady maja zlikwidowac i gdzie znajda robote, moze u was w firmach?!! a zapomnialam ze zyjecie na koszt rodzicow nigdzie nie pracujac bo tusk wam placi za pisanie i prowokowanie Polakow!!!

Gość gość
A to ja mam się martwić o górników? A kto się martwi o młodych, którzy muszą emigrowac, kto się martwi o chorych, którzy mają ograniczony dostęp do leków i lekarzy, kto się martwi o ludzi zwalnianych z zakładów pracy, które ogłaszają upadłość? No kto? Górnicy? Phi

Gość gość
k***a to jestes ty i twoja szmatowata stara bo cie wyzygala i takie obrzydle gowno na swiecie sie pojawilo twoj wujcio obciagal komu sie dalo i stad taka wysoka penskja. a co do twojej rodziny i ciebie to wlasnie patola siedzicie w swojej melinie na kupie i walicie tanie wina!!!! i trzym ryj k***o bo jak cie znajde a uwierz ze dla mnie to zaden problem to ci dokopiemy z kumplami ze szybko odszczekasz co tu szmato napisalas!

Gość gość
jeszcze jeden komentarz z twojej strony szmato a uwierz ze jak przestane pisac to wlasnie bede wyszukiwala twojego miejsca zamieszkania!

Gość gość
Z tymi kuplami którym obciagasz w melinie za łyk wina brudna zawszona ku|rwo? :-D zawsze wiedziałam że na sląsku mieszka patologia, ale twój przykład nawet mnie zszokowal :-) a o obciaganiu wiesz bo twoi znajomi żule niby górnicy tak robią? czy z własnego doświadczenia śmierdząca śląska prostytutko? To czekam na ciebie dzi|wko przywitam cię moim kbksem :-)

Gość gość
Już pisałam szm|ato, zapraszam i czekam :-) a jak się nie zjawisz patologiczna kur|wo to może sama cie odwiedzę i zamknę ci ten zagrzybiony od brudnych fiut|ów ryj

Gość gość
należy się górnikom za tę prace jaką wykonują i zapamiętajcie jedno! każda praca fizyczna jest cięższą pracą od siedzenia i plaszczenia dupska na krześle ! widać to po ludziach którzy są wyniszczeni i schorowani ! Wy co nie którzy tutaj kogo bronicie ? Nierobów na stołkach? Oni po urlopach po restauracjach wille auta a Wy co? Góffno ciężka praca mierna płaca zdrowie kiepskie i nad morze dziecka nie ma za co zabrać ?!

Gość gość
prostytutka to twoja stara i ty! obciagacie peowskim s****wom za mirabelki i szcaw, no ale wasze dobre czasy sie skoncza jak ci z**********y bedziesz sie smiala innym glosem, bedziesz blagac i przepraszac naprawde chcesz sie przekonac. ty naprawde myslisz ze zartuje?! wierz mi ze nie.

Gość gość
TEPA KURWOO! no ale juz nie marnuje czasu Boze nie moge sie doczekac jak ci nap*****le!!!

Gość gość
Uważaj sobie niedorozwoju bez matury żyjący w patologii, bo ja wiem gdzie mieszkasz. Myślisz, że jak się nie zalogujesz to jest ciężko się domyślić że to ty piszesz? :-)

Gość gość
Jak tak ciężko ci się doczekać to się pośpiesz, tylko musisz obsłużyć dużo żuli ku|rwo żeby na bilet uzbierać :-D więc do dzieła

Gość gość
tak to gdzie!

Gość gość
należy się górnikom za tę prace jaką wykonują i zapamiętajcie jedno! każda praca fizyczna jest cięższą pracą od siedzenia i plaszczenia dupska na krześle x Zgadza się, ale to nie powód aby każdy Polak dokładał ponad 100zł do każdej tony węgla, węgla którego i tak nikt nie chce kupić bo za drogie. Dlaczego górnikom dokłada się z budżetu, a budowlańcowi już nie? On też ma ciężką pracę, wdycha cement, gips, rozpuszczalniki i inne świństwa. Dla mnie górnik może zarabiać i 20k tylko nie moim kosztem, jak firma zarabia, to może płacić pracownikom ile chce, jak przynosi straty, to się ją zamyka, albo zwalnia ludzi, ewentualnie obniża pensje. O górnikach emerytach już nie wspominam, nie dość że emerytury są wyliczane niesprawiedliwie, to jeszcze deputaty dostają za to że są emerytami, absurd totalny, a takiej babince co tyrała 35 lat dają 1000zł emerytury z czego jeszcze podatek potrącają.

Gość gość
ależ dziewczęta (cipki!) niech sobie górnik zarabia i 10 tys zł miesięcznie ALE z zysku jaki wypracuje kopalnia. co mi do tego? ale jeśli ja mam DOPŁACAĆ w podatkach do kopalń to mówię krótko - BASTA!