Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przygotować się do ciąży ?

Polecane posty

Gość gość

W lipcu bierzemy ślub oraz przeprowadzamy się do Madrytu. Jak przygotować się do ciąży ? Mam 25 lat, narzeczony 26 lat. Jako, że mój narzeczony ma pewny kontrakt, a ja zostaje w Madrycie bez pracy to stwierdziliśmy, że to odpowiedni czas na dziecko. Jak odpowiednio przygotować się do ciąży ? Chciałabym być nadal aktywna w ciąży .

Gość gość
Idź do lekarza na kontrolę czy wszystko jest w porządku :) i nic więcej..kwas foliowy zażywa się już jak się jest w ciąży..jeżeli jesteś teraz aktywna to możesz i być aktywna w ciąży pod warunkiem, że będzie wszystko ok żadnych plamień, i ryzyka poronienia. Jeżeli się będziecie kochać to nie myśl o ciąży i o dziecku, bo nie zajdziesz w ciąże..czasami psychika i nerwy, parcie blokują to.. poza tym rób wszystko jak do tej pory :)

Gość gość
Z tego co wiem to kwas foliowy powinno się brać jeszcze przed ciążą... Najlepiej 3 miesiące wcześniej.

Gość gość
no i zrób podstawowe badania morfologie krwi i mocz. jesli cos jest nie tak to załatwisz to przed ciążą:)

Gość gość
kwas foliowy zaczynamy brać wtedy kiedy zaczynamy starania o dzidziusia! Autorko, dużo się ruszaj, zdrowo odżywiaj, odstaw używki i dbaj o ciało :)