Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

za i przeciw usuwaniu migdałków

Polecane posty

Gość gość

nasz syn miał w zeszłym roku zabieg - zakładali mu dreny w uszach z uwagi na liczne zapalenia uszu. migdałki miał na granicy i pani doktor powiedziała, że jeśli nie ma infekcji gardła to na razie je zostawić. obecnie zauważyłam, że migdałki mu przerosły, zaczął chrapać, chrząka mówiąc. ale infekcji nie ma. pediatra - jak to pediatra - niewiele potrafi pomóc, skierowała do laryngologa. i tu problem pani doktor, która robiła dreny - zresztą zrobiła je świetnie - mówi, żeby na razie jeszcze nie ruszać migdałków, jak dziecko nie choruje. ale druga pani doktor - ordynator oddziału, którą spotkaliśmy na korytarzu i usłyszała jak mały chrząka, zajrzała w gardło, obmacała szyję i stwierdziła, że migdały są do wycięcia i mamy się zapisać na zabieg. i co teraz? szukać 3 opinii? co wy byście zrobiły, bo ja już nie wiem. nie chcę żeby mały znów lądował w szpitalu, długo w zeszłym roku przeżywał ten pobyt, nie chcę tego powtarzać i fundować mu bólu związanego z zabiegiem, ale mąż twierdzi, że ordynator ma większe doświadczenie niż nasza młoda lekarka i chce zrobić zabieg.

Gość gość
u nas lekarz powiedział że jak nie ma angin ani stanów zapalnych, a dziecko dobrze słyszy to nie ruszać migdałków.

Gość gość
ja bym jednak poszukała trzeciej opinii w zupełnie innym szpitalu/ gabinecie. Róznie to bywa, myślę,że nie warto niepotrzebnie narażac dziecka na stres związany z zabiegiem, który może wcale nie bedzie konieczny. Nie wiem skąd jesteś, ale myślę,że dobry niezależy laryngolog jak tutaj w Katowicach http://www.medis.pl/laryngologia.html (sprawdzony na moim przypadku) powinien obejrzeć tę sprawę

Gość gość
autorko czy moglabys mi odpisac prosze? mam pytania. moj synek ma liczne wycieki z uszu. ma je 3-4 razy w roku, zółta ropa leci mu wtedy z ucha przez ok 7 dni. nie ma wtedy goraczki itd, ma niedosłuch w jednym uchu. powiedz jak wygladalo to zakladanie drenów? czy bylo to w pełnej narkozie? Moj synek mial wycicnane migdały wszystkie trzy. bylo to w pełnej narkozie I jest to najlepsza decyzja jaka podjęła. moze na tamtą chwile bylam tez troche zdrsperwoana bo synek mial 3 latka, nic nie mówił, chrapał strasznie w nocy, widac bylo ze te dwie gule w gardle go hamuja. I odkad mu wycieli spi z zakmnieta buzia I nagle zaczal mówic... prosze jak masz pytania to pisz, a mi dpowiedz prosze o te dreny jak zabieg wygladal I jak te stany zaplane uszu wygladaly I jak dreny pomogły? czy trzeba je co jakis czas wymieniac na nowe?

Gość gość
Ja bym poczekala albo poszukala opinii innego lekarza. Sama mialam w dzieciństwie wycinane migdały i ból był okropny. Tak samo sam pobyt w szpitalu. Jak nie ma co chwilę angin jak ja miałam w dzieciństwie to lepiej poczekać