Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama5latka

Jak objawiał się u was instynkt macierzyński?

Polecane posty

Gość mama5latka

Mam już synka ma 5 lat, ale ostatnio zaczęłam przyglądać się maluchom z takim bananem na twarzy i gdy oglądam filmiki z brzuszkami w którym widać jak rusza się maleństwo. Zatęskniłam trochę za tym stanem, gdzie miesiąc temu w ogóle bym o tym nie pomyślała. Czy to oznacza, że znowu odzywa się instynkt macierzyński? Jak to u Was wyglądało?

Gość gość
sąsiada:)

Gość gość
Ja mam półroczne dziecko i problem,że nie mam tego instynktu :-( Myślałam,że jak już dziecko sie urodzi to wtedy instynkt sie pojawi,no,ale niestety :-(

Gość gość
w ogole nie mam i nie miałam instynktu. Kocham i kochalam zawsze moje (juz dorosle) dzieci, tak zreszta jak i rodziców, rodzeństwo, mea - nie nazwalabym to instynktem - moze , jesli chodzi o dzieci - dodatkowo poczuciem odpowiedzialnosci i tym,ze sa do nas podobne, jako część nas. Szczerze mowiac zdecydowanie bardziej rozczulaja mnie zwierzaki( choc niektore dzieci tez bywaja mile).

ja mam synka 4 letniego i zapragnełam drugiego za miesiac rodze,ja ogulnie kocham dzieci,i potrzebuje chyba jeszcze opiekowac sie malcem a mój syn robi sie juz samodzielny mało mnie potrzebuje,mało przytula,przytula,daje buziaka jak cos chce a nie tak po prostu i chyba zateskniłam za takim maluchem który mnie potrzebuje.Wiem ze mój synek mnie kocha ale po prostu rosnie i nie potzrebuje tak jak kiedys ze był przyczepiony do spódnicy:)

Gość gość
Izulka - nie masz chyba pojęcia jak długo i jak bardzo dziecko potrzebuje matki... a co do instynktu - u mnie wyglądało to tak, że po prostu bardzo pragnęłam dziecka, z "zazdrością" patrzyłam na ciężarne i młode mamy.

ja wiem ze syn mnie potrzebuje,duzo rozmawiamy itp,przytulag go ,pomagam, zawsze bede mu potrzebna:) ,tylko jednak tez brakuje mi takiego malca,karmienie piersia itp.