Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość_mery

Trochę psychologii dla kur domowych...

Polecane posty

Gość gość_mery

Dziewczyny, nie zapominajcie że jesteście na początku: kobietami córkami żonami a na końcu matkami Jeżeli piramida jest zachwiana tj, matka wpada przed kobietę czy żonę, to zaburza się wszystko w rodzinie. Dlatego od dzisiaj walczcie o swoje prawa w domu, o czas tylko dla siebie, nie bójcie się prosić o pomoc, nie bójcie się swoich mężów, bez kobiety dom nie istnieje, więc pozwólcie się rozpieszczać aby mieć siłę na jego organizację, dbajcie o wspólny wieczór tylko z mężem zawsze 1 raz w tygodniu (wyznaczcie ten dzień w kalendarzu), nie zapominajcie o sexie, nie wstydźcie się swojego ciała, gdyż na świecie nie ma ideałów(100% zdjęć w gazecie jest zrobionych w Photoshopie) i starajcie się brać wolne od dzieci. Nie przejmujcie się opinią ludzi, rodziny, bo gadali i będą gadać. Tylko wypoczęta mama, szczęśliwa jest w stanie przekazać radość dziecku, a zmęczona złość, flustrację i gniew. Tylko odważny człowiek potrafi coś zmienić w swoim życiu, bojaźliwy czy tchórz nic nie zrobi. Byłam zlęknioną kurą domową, ale już nią nie jestem, bo spotkałam człowieka, który pomógł mi znaleźć wiarę ze własne siły i zawalczyć o siebie i tego wam życzę.

Gość gość
Coś jeszcze pani psycholog???

Gość mała mimimi
No jeżeli córka dla ciebie jest po kobiecie to z tobą jest coś nie tak, bo ja nie po to wyfrunęłam z gniazda żeby rodzice byli dla mnie ważniejsi niż mąż. Ja też nie chciałabym żeby on przedkładał swoją matkę nade mnie. Rodziców kocham, szanuję ale to z mężem podejmuję najważniejsze decyzje i jak dla ciebie dobre jest tłumaczenie w stylu "mężów mozesz miec wielu, a rodziców tylko jednych to po cholerę rodzinę z facetem zakładać? po co za mąż wychodzić? Ja jestem jednocześnie Kobietą, żoną, matką i córką. Poza tym w tej twojej durnej piramidce rodzice są przed dzieckiem no sorka ale to już jest nawet wbrew biologii i socjologii :)

Gość gość
Jak juz pani psycholog to frustracji,a nie flustracji! Poza tym ja jestem przede wszystkim matka,zona co nie uwlacza mi jako kobiecie,pozniej corka,siostra i wnuczka i kim tam chcesz. Mam czas wolny od dziecka,lubie sie zrelaksować w wannie,poszaleć na zakupach czy napić sie wina z kolezanka, uprawiam sex z mezem, on odciaza mnie w obowiązkach domowych i w opiece nad dzieckiem.

Gość gość
"flustracja" i już wiem z kim mam do czynienia :o

Gość gość
autorko idź się zabij :D