Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to mozliwe? waga dziecka

Polecane posty

Gość gość

Mowi sie ze kobieta rodzi dzieci o podobnej wadze. Ja 1 dziecko urodzilam z masa 4600 dl 62cm. A teraz do terminu dwa tyg i corka bedzie miala miedzy 3000 a 3500. Tez ktoras tak miala? Od czego to zalezy? Czy wplyw na to moze miec to iz drugie dziecko ma innego ojca...inne geny i wgl?

Gość gość
1 ciaza, chłopiec, 57cm 3610g (42tc). Przytylam 16kg. 2 ciąża, chłopiec, 58cm 4180g (40tc). Przytylam 8,5kg. Nie man pojecia skąd taka różnica.

Gość gość
Proponuje zrobić trzecie jeszcze z innym i sprawdzić czy to geny :D

Gość gość
A w twoim przypadku- tak,to mogą być geny.

Gość gość
Bardzo dziekuje za rade ale juz nie mam zamiaru sprawdzac z trzecim. :) dwojka mi stanowczo wystarczy. ;)

Gość gość
Laska, może poczekaj aż się urodzi - waga z usg to jak wróżenie z fusów

Gość gość
Moja córka - 4100 kg i 61 cm Mój syn - 1200 kg i 48 cm :) wcześniak :)

Gość gość
Autorko nie zawsze. Moje dzieci 4350 i 4500, podobna waga, ale biorąc pod uwagę długość dziecka 61 do 56, to młodsze było jednak bardziej "tłuste". Obie ciąże przenoszone po 2 tygodnie. Moja mama największa różnica przy 5 dzieci to 2500 i 3600. Moja teściowa największa różnica również 5 dzieci to też ok 2500 i 4200. Moja siostra 2 dzieci po ok 3300. Natomiast babcia męża, wszystkie dzieci powyżej 4400. Podejrzewam, że gdybym miała 3 dziecko to miałoby podobną wagę do rodzeństwa, ponieważ może to u mnie być po babci męża, nie jestem niska i mam tendencję do przenoszenia i to może być dziedziczne, bo obie siostry męża i żona szwagra również przenosiły. Wszystkich naszych ciąż było w sumie 7 i wszystkie przenoszone. Co do usg, to nie patrz na to, bo komputer sumuje wielkość główki, długość kości udowej i długość stópki i na tej podstawie wylicza wagę. Wystarczy, że dziecko ma małe stópki i już waga może wyjść mniejsza, tak było u mojego młodszego dziecka, wyliczyło 3600 a wyszło 4500.

Gość gość
Jeszcze jedno, bo zaraz się zlecą niedoinformowane, złośliwe i z kompleksami. 5 dzieci. Nie, nie patola. Takie były czasy, że w każdej rodzinie było po kilkoro dzieci. Dziecko 4500 określone jako tłustsze. Nie, nie obżerałam się jak świnia i nie spasłam dziecka. Sama przytyłam tyle, ile miałam przytyć. Otyła w momencie ciąży również nie byłam.

Gość gość
mój syn urodzil się z wagą 2440g (w terminie), ja ważyłam 2800g a mąż 3100g. także podobnie. a jego córka z poprzedniego związku 5100g.

Gość gość
Moim zdaniem waga urodzeniowa powyzej 4.5kg jest pierwszym sygnałem ze coś jest nie tak. Noworodek nie powinien tyle ważyć