Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ruch dziecka w jakim tygodniu

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym się was zapytać kiedy pierwszy raz poczułyście ruchy dziecka w brzuchu i jakie to było uczucie oraz w jakim tygodniu je poczułyście?? Proszę was o odpowiedzi zaczynam chyba już czuć malutkie lekkie ruchy dziecka a jestem w 17 tygodniu ciąży

Gość gość
kazda inaczej wszystko odczuwa. ja poczulam kolo 20tc wczesniej tez cos tam bylo ale nie zwracalam za bardzo uwagi czy to napewno ruchy. takie wyrazne i wyczuwalne byly wlasnie w 20tc

Gość gość
a czy przez przyłożenie swoich rąk do brzucha można coś wyczuć ?? Ja próbuje wyczuć coś ale ciężko

Gość gość
w 17tc? no nieee

Gość gość
Ja jestem w pierwszej ciąży i prawdziwe pierwsze ruchy poczulam gdzieś koło 19 tygodnia. I aż się poryczałam ze szcześcia bo takie to było niesamowite uczucie;D tym bardziej że to był 100% kopniaczek mojego dzieciątka;) teraz jestem w 35 tygodniu i dopiero teraz daje popalić:)

Gość gość
zobaczysz jak sie bedzie rozpychac juz na sam koniec :D ja mam juz 37 i mam czasem wrazenie ze zaraz w brzuchu zrobi dziure i wyjdzie :D wtedy zatesknisz za kopniaczkami delikatnymi

Gość gość
ja pierwszy raz poczułam w 17 tc, ciężko to opisać, ale wiedziałam, że to jest to, co do czucia ruchów pod ręką, to około 20 tc poczułam po raz pierwszy, mąż to potwierdził

Gość gość
W pierwszej ciąży poczułam ruchy w 18 tygodniu, w drugiej w 16, a teraz w 15 tygodniu. Teraz jestem w 19 i czuję ruchy pod ręką, ale ten bobas jest zdecydowanie bardziej energiczny niż poprzednie. Pierwsze ruchy to takie delikatne muskanie czasem pukanie albo bulgotanie. Myślę, że możesz już teraz poczuć ruchy dziecka .

Gość gość
Ja jestem w pierwszej ciazy i slyszalam juz bulkotanie i mi chlopak mowil co dziecko robi jak glowe przykladal do brzucha

Gość majgość1
W pierwszej w 21 tyg, w drugiej w 14-15 tyg a teraz 17 tydzień.

Gość gość
to jelita ci bulgoczą

Gość gość
Na usg widzialam jak sie ruszalo a teraz chce to poczuc tylk nie wiem kiedy w brzuchu czuje jak bym miala cos ciezkiego

Gość gość
A moje pierwsze i sie ciesze na to dziecko tylko nie umiem sie juz doczekac

Gość gość
14.20 ty masz coś z głową

Gość gocha malgocha
Kochana jak poczujesz muskanie jakby motyla to znaczy ze sa pierwsze ruchy. Tez pierwsze zawsze sa delikatne jak napisalam powyzej jak motylek. Ale ci zazdroszcze!

Gość gość
Dzieki ale najbardziej chcialabym poczuc kopniecie wlasnego dziecka

Gość gość
A jak dziecko nie bedzie kopac wogole??

Gość gocha malgocha
Wszystko co sie teraz dzieje z toba to twoje dziecko. Nawet zachcianki. Na prawdziwe kopniecia musisz poczekac ale doczekasz sie momentu ze bedziesz wiedziala ze to glowka albo malutka stopka. Poczekaj cierpliwie.

Gość gocha malgocha
Bedzie kopalo. Bedzie. Czasem az do bolu. Jakby w pilke gralo. I to zawsze jak mama spokojnie lezy. Bo jak sie ruszasz to spi.

Gość gość
ja poczułam szybko, bo w 16 tc. Aż byłam w szoku, ale lekarz stwierdził, że to całkiem możliwe, bo jestem szczupła... za to moja koleżanka dopiero w 22 tc. poczuła... różnie bywa :) uczucie niesamowite :) a od 19 tc. można te ruchy nawet zobaczyć :D

Gość gość
Wyrazne kopniaki poczulam w 21.tygodniu. Wczesniej w 20.tygodniu takie przelewanie. Reka moglam wyczuc w 25.-26.tygodniu. Tylko,ze ja mam lozysko na przedniej scianie i troszke pozniej wszystko wyczuwalam,bo amortyzowalo kopniecia :)

Gość gość
Ja jestem szczupla ale troche sie boje denerwuje ze nie bedzie kopalo a lekarz powiedzial ze wszystko jest w porzadku

Gość gość
Będzie kopało nieraz tak, że będziesz podskakiwała (jak dobrze trafi :-) ) albo będziesz głaskała brzuch żeby trochę delikatniejsze było.

Gość gość
ja w 17 a do najszczuplejszych nie należałam.. No ale córa była duża, wychodziło jej plus 2 tyg

Gość gość
A jak mialyscie badania orenatalne robione to lekarz co przewaznie mowi??

Gość gość
Chodzi o badanie prenatalne

Gość gość
Daj cie odpowiedzi

Gość gość
A moja cora jest ma tydzien w tył i jest malutka