Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca w Lublinie

Polecane posty

Gość gość

Jak wygląda rynek pracy w Lublinie? Ktoś jest z tego miasta i moze sie wypowiedziec?

Gość gość
jak? tragicznie, chyba że interesuje Cię praca w call center czy kolejnej galerii handlowej

Cześć wszystkim, którzy szukają pracy w Lublinie - jak ja! Sytuacja jest straszna z pracą w naszym mieście, ponieważ wg mnie połowa ofert jest dla studentów, a druga połowa dla specjalistów... Najlepiej jest mieć status studenta/ucznia, ukończone 10 kursów, prawo jazdy kat. B (głównie!). Dołujące jest, gdy przeglądając ogłoszenie za ogłoszeniem, wysyłając te CV i tak niewiele osób oddzwania, albo jak już oddzwoni to i tak tylko na rozmowę kwalifikacyjną i znów trzeba czekać, szukać. Z czasem człowiek wpada w bezsilność, depresję... Pojawia się też pomysł wyjechania z Lublina, chociażby do innego miasta w Polsce np do Wrocławia czy Warszawy, ale mimo to najlepiej mieć pieniądze na początek, i co wszędzie uznawane - znajomości, znajomości i jeszcze raz znajomości! W ogłoszeniach jest najczęściej napisane, że "poszukujemy osób z doświadczeniem", a jak my młodzi ludzie, mamy uzyskać owe "doświadczenie" jak nikt nie zatrudni nas, abyśmy mogli je zdobyć i dalej się uczyć poprzez pracę??? Ja np jestem zarejestrowana w urzędzie pracy, tu w Lublinie, ale i co z tego? Jak tam chodzi się jedynie po ubezpieczenie (jedyny plus), ponieważ za każdym razem słyszę słowa: "z Pani wykształceniem nie ma pracy w naszym mieście...". Mimo, że jestem po studiach z tytułem magistra, i chciałabym tu zostać, to praca na stanowisku "Sprzedawca z obsługą kasy fiskalnej" nie psuje mi CV... A co do szkoleń, to dużo jest z co najwyżej średnim wykształceniem, albo bardzo drogich. Wg mnie powinniśmy coś zrobić z naszą sytuacją. Pozdrawiam!

Gość gość
tu jest bardzo ciężko z pracą, nam akurat się w miarę udało ale tu nawet porządne firmy płacą grosze bo nie muszą więcej i tak się człowiek nie zwolni bo dokąd pójdzie... za tą samą pracę co ja wykonuję w innych miastach ludzie 2 razy tyle zarabiają, jedyne nowe miejsca pracy to galerie czyli praca świątek piątek za grosze na śmieciówce

Gość gość
No teraz chociaż niedziele są wolne i podobno za śmieciówki tez mają się brać.

Gość gość
Z umowami zlecenia to nie wiadomo co wyjdzie, a niedziele handlowe mają tyle samo wad co zalet. Np. dla studenta to niezbyt dobrze, a dla osoby, która ma rodzinę to spory plus

Gość gość
Umowa zlecenia to dla studenta ok, ale nie na stałe. A jeśli chodzi o Lublin, to ciężko tu robić karierę, ale na pewno da się trochę odczuć, że bezrobocie spało. Tutaj http://lubelskie-praca.pl/ możecie sobie przejrzeć aktualne oferty pracy.

Gość gość

Zależy jakie masz wykształcenie. Nie można też mówić że nie ma pracy bo to bzdura! Ja pracuję w c2c i nie narzekam. Dobre warunki, dobra umowa i pieniądze. 

Gość Rafal

Mieszkam z Lublinem, dojezzam do C2C. Rowniez nie narzekam, praca na dobrych warunkach.

Gość Czarek

Znam C2C i mogę również polecić, bardzo dobra firma godna polecenia jeśli chodzi o pracę.

Gość Tymina

Koleżanka obecnie pracuje w C2C i też chwali sobie pracę