Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagodka74

Jak sie wasze zycie zmienilo, kiedy wasze dzieci zaczely szkole?

Polecane posty

Gość jagodka74

Czesc mamy, jak w temacie...czekam na pomysly, rady... co robicie lub zrobilybyscie gdybyscie mialy wolny czas od 9 rano do 3:30 po poludniu. troszke o mnie- mam 41 lat i 4 dzieci. Najstarszy syn chodzi do drugiej klasy a moje trojaczki wlasnie zaczynaja zerowke od wrzesnia. Do tychczas mialam dla siebie 3 godziny czasu dziennie z czego 1,5 godziny 4 razy w tyg. poswiecam cwiczeniom na silowni, a wiec nie jestem mama, ktora je ciasteczka, oglada seriale i patrzy przez okno kiedy maz i dzieci przyjda do domu. Od wrzesnia 2015, tego czasu bede miala jeszcze wiecej, wiec chcialabym go takze wykorzystac jakos pozytywnie. Oczywiscie wchodzi praca w grafik ale na pol etatu. Zaznaczam, ze do pracy chce isc dla siebie a nie z koniecznosci. Maz zarabia na dom ale to ja jestem i bede osoba ktora musi przywiesc dziecko ze szkoly wczesniej bo jest np. chore. Pracowac byloby swietnie ale kariery raczej nie zrobie. Ukonczylam 2 letnie studium turystyczne wiec moglabym gdzies w hotelu zaczac. Niestety nie mam za duzo doswiadczenia zawodowego poniewaz nie pracowalam przez te wszystkie lata. dziewczyny zucajcie pomyslami... jestem ciekawa czy mozna czuc sie potrzebna spoleczenstwu po 40ce ;)

Gość gość
Idz do roboty na caly etat do marketu najlepiej to nudzic sie nie bedziesz

Gość gość
Ja mam 28l nie pracuje od kilku lat i ciężko mi się odnaleźć a po 40 bez doświadczenia... no cóż marne szanse. Praca to nie miła rozrywka, i życie nie wygląda jak w telenowelach..

Gość gość
nie wiem jak wyglada zycie w telenowelach bo ich nie ogladam. Wiem natomiast ze mozna te 3 godziny wykorzystac jakos solidniej. w moim wypadku to cwiczenia i szykowanie objadow itp. Zalezy mi aby zrobic teraz cos wiecej i wlasnie praca dalaby mi nastepna satysfakcje, ale musi by pol etatu. Co robia dzis kobiety po 40ce wczesniej nie pracujac?

Gość gość
moja ciotka ma 3 synow, nigdy nie pracowala, dopiero jak maz ja zostawil to poszla do pracy, sprzata w aptece, uklada leki itp. Ma 45lat

Gość gość
1,5 godziny 4 razy w tyg. poswiecam cwiczeniom na silowni, a wiec nie jestem mama, ktora je ciasteczka, oglada seriale i patrzy przez okno kiedy maz i dzieci przyjda do domu. x chyba większy pożytek rodzina by miała z ciebie jakbyś na domu sie skupiła, zrobiła obiad, upiekła ciasto, pobawiła się z dziećmi. tez nie masz sie czym chwalić, tylko siłownią... smieszne.

Gość gość
ja poszłam do pracy po 10 letniej przerwie, zaczęłam od półrocznego stażu w urzędzie miasta po którym zaproponowali mi etat. wykazałam sie na stażu i opłacało się, pracuję juz czwarty rok i nawet awansowałam.

Gość gość
ja również znalazłam pracę bez problemu po 8 latach wychowywania dzieci. Poszłam na pierwszą rozmowę do sklepu i na drugi dzięn kazali mi przyjść do pracy, przez rok byłą to umowa zlecenie, potem dostałam umowę o pracę.

Gość gość
Ja jasne lepiej zeby siedziała w domu pieklą ciasteczka tuczyła siebie i rodzine . Bardzo dobrze ze laska dba o siebie . Przyjemniej dzieci maja zadbana matkę . Prace zawsze mozesz sobie jakas znaleźć ...spokojnie :)

Gość jagodka74
alez ja pieke ciasteczka, placki i wychouje dzieci, na silowni spedzam czas podcas mojej 3 godzinnej przerwy kiedy dizeci sa poza domem.

Gość gość
Jagodko, czy Ty przypadkiem nie mieszkasz w USA? pAMIETAM , ZE KIEDYS NA KAFE ZALOZYlas temat o swoich trojaczkach.

Gość Jagodka74
Tak zgadza sie, mieszkam w USA i założyłam pierwszy temat kiedy jeszcze byłam w ciąży, teraz oczywiście dużo sie zmieniło a czas tak szybko przeleciał, dzieci już idą do szkoły do zerówki maja już 5 lat ;)

Gość gość
Też będę miała ciut mniej czasu od sierpnia, ale już mam zagospodarowany, bo pracuje w domu:) 4h z tegoczasu poswięcam na basen, robię zakupy, sprzątam (ale staram się, żeby jak najmniej czasu mi to zajęło), a poza tym praca i pogaduchy, czytanie itd.

Gość gość
nie mniej, tylko więcej czasu oczywiście:)

Gość ONA1981rok
Jagodka74 jak sie tam zyje ? pytam tak z ciekawości. Jesteście w stanie z jeden pensji utrzymać tak duza rodzine ? Jak tam wygląda sprawa a przedszkolem , szkolą i inna opieka nad dziecmi ?

Gość jagodka74
opieke nad dziecmi sprawuje ja, nie mamy zadnych pomocy z instytucji ani osob prywatnych bo akuarat na takie nas nie stac. Do przedszkola dzieci chodzily za darmo ten rok a szkola na czworke bedzie nas kosztowala jakies 600 dolcow na rok. Zyje sie nam normalnie z pensji meza, ale na pewno bez jakis ekscesow. Takze zyjemy, wychowujemy dzieci i cieszymy sie ze mamy dom, na ktory nas tez stac. Pomocy nie szukam ani harytatywnych ani urzedowych (akurat te ostatnie nam sie nie naleza) Nie placzemy i cieszymy sie ze dzieci sa zdrowe. Ja ogolnie nie potrzebuje ani placzow ani wspolczuc od nikogo. Teraz bymm chciala zrobic cos dla siebie od wrzesnia.