Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani P

Jak duże ryzyko zajścia w ciążę?

Polecane posty

Gość Pani P

Witam, Mam pytanie - otóż po kilku latach brania tabletek antykoncepcyjnych musiałam zrezygnować z tej metody. Od roku wraz z mężem używamy prezerwatyw, a miesiączka nawiedza mnie mocno nieregularnie. Ale do rzeczy. Kilka razy zdarzyło nam się z mężem, że podczas gry wstępnej, pieszczot wprowadzał swojego członka bez prezerwatywy. Zwykle dosłownie na kilka "pchniec" a potem mimo gorącej atmosfery mówiłam żeby założył prezerwatywe. Nigdy prezerwatywa nie pękła, nie zsunela się, dodatkowo zazwyczaj mimo iż stosowalismy prezerwatywe to i tak mąż wyciągał go ze mnie przed wytryskiem. W związku z tym, że jesteśmy młodym małżeństwem a dodatkowo posiadam nie do końca jasna sytuacje co do mojej umowy o pracę na razie nie planujemy powiększania rodziny. I tu się pojawia moje pytanie - jakie istnieje ryzyko zajścia w ciążę w takiej sytuacji?

Nie ma metody antykoncepcji skutecznej na 100%. Decydując się na współżycie musimy brać pod uwagę taka ewentualność.

Gość Pani P
Doskonale zdaje sobie sprawę że ryzyko jest zawsze, bo nawet metody typu wkładka czy tabletki antykoncepcyjne nie dają 100% gwarancji, mimo wszystko są zachowania bardziej ryzykowne o mniej ryzykowne. Chciałam się dowiedzieć jak bardzo ryzykowne było to podjęte przez nas... Liczymy się z tym, że może się pojawić ciąża aczkolwiek byłby to bardzo nieodpowiedni moment... Jeszcze przez jakiś rok na pewno.

Gość gość
Powiedzić ci może tylko twoja piczocha.Ona nie ma głosu,jest tylko narzędziem do dłubania.

Gość gość
spokojnie :) raczej małe szanse :) to musiałby być pech ;) prezerwatywna ma stosunkowo niski wskaźnik Pearla:)