Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość darek998

Jakie wyniki z matury są dobre?

Polecane posty

Gość darek998

Witam. Za rok będę zdawał maturę z polskiego, wosu, niemieckiego i matematyki. Marzę o studiach prawniczych, więc stąd moje pytanie jakie muszę mieć wyniki (w procentach), żeby się dostać na takie studia. Słyszałem, że mogę zdawał tylko wos albo historię, a nie mogę obu przedmiotów. Czy to prawda? Proszę o pomoc.

Gość gość
Na prawnicze to pewnie mon.80% i pewnie co nie co ba poziomie rozszerzonym lepiej sie dowiedz.

Gość gość
80% to słabe dobre to 90% bardzo dobre 98% możesz pisać historie i wos masz do wyboru 3 przedmioty rozszerzone

Gość gość
90+ na podstawowym 80+ na rozszerzonym jak na prawnicze to matematyka chyba się nie liczy więc wystarczy ją zdać

Gość darek998
Matematykę mogę sobie olać. Zależy mi na polskim, wosie(rozszerzonym) i/lub historii i niemieckim. Tak naprawdę boję się o język. Zdawał ktoś niemiecki i angielski podstawowy? Łatwy?

Gość gość
Możesz zdawać to i to. Około 70/80% z rozszerzenia. Ale np. na KUL starczyło tylko polski, angielski, matma w podstawie ale to dwa lata temu, teraz nowa matura i nowe progi.

Gość gość
Na UJ było 84-85 % z rozszerzenia wos i historia.

Gość darek998
O polski raczej się nie martwię, o wos również. Z historii zawsze byłem dobry, ale będę musiał jeszcze wszystko przestudiować od gimnazjum. Martwi mnie trochę język, bo niby podstawa, ale nigdy nie byłem orłem z języków, a na UJ lub UW z 80%.

Gość gość
Też chciałbym iść na prawo. Myślę, że uda mi się z wszystkiego po 80-90% + rozszerzenia po 80%, ale będzie trudno. Mieliście stres przed waszą maturą? Łatwo wam szło?

Gość gość
Skoro masz rok do matury to poświęć trochę czasu w wakacje na naukę języków. Może zapisz sie na jakiś kurs z native speakerem?

Gość darek998
Dobra rada, zamierzałem to zrobić :)