Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brać to znieczulenie czy nie? Moja mama mi odradza, przyjaciółka namawia...

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem co robić, w moim szpitalu bez problemu dają to znieczulenie, jest anestezjolog tylko dla bloku porodowego i nie ma możliwości, by prosząc o nie go nie otrzymać. Moja mama mówi jednak, że mam rodzić naturalnie, bo zawsze mogą być jakieś powikłania z tytułu znieczulenia, koleżanka która już rodziła mówi, że mam brać znieczulenie i się nie zastanawiać...Nie chcę narażać mojej córeczki na jakiekolwiek powikłanie, ale czy faktycznie jest takie duże ryzyko?

Gość gość
bierz bo nie wytrzymasz

Gość gość
Twoja mama rodzila wieki temu,a dzis kobiety maja mozliwosc mieć znieczulenie wiec jak mozesz to wez,ja bylam twarda,nie moglam mieć znieczulenia bo chcialam rodzic w wodzie wiec mialam tylko tlen do wdychania,w końcu bol byl taki ze zrezygnowalam z wody i poprosilam o znieczulenie,na tym etapie którym bylam moglam liczyć tylko na zastrzyk domięśniowy w noge, pomoglo na pól godz.akurat jak zaczely sie bole parte:/

Gość gość
ja tez nie chcialam znieczulenia.bo ponoc to na dziecko oddzialuje i specjalnie wybralam szpital w ktorym nie podaja. Jednak szybko zmienilam zdanie. chcialam uciec,umrzec,wyskoczyc z okna. cokolwiek. a rodzilam kilkanascie godzin.plakalam,blagalam,krzyczalam i gdybym byla taka madra przed faktem jak po to oczywiscie znieczulenie bym wziela.

Gość gość
za to inna dziewczyna z mojej sali urodzila syna w 20min i nawet nie piskla. akcja jak na filmach.

Gość gość
W czasie porodu zdecyduj czy chcesz znieczulenie. Trzeba mieć już jakieś rozwarcie by je dostać. Jeśli nie będziesz umiała wytrzymać-będziesz błagala o znieczulenie.

Gość gość
W moim było za darmo, tylko trzeba iść na spotkanie z anestezjologiem i zrobić badania, nie chciałam zzo, więc nie zrobiłam badań... Podczas porodu na cito pobierali mi krew do tych badań, bo wymęczony skurczami nie wyobrażałam sobie wypychania dziecka, ale na szczęście nie było możliwości podania mi zzo, bo 8 h, miałam skurcze i ciągle rozwarcie na 2 palce (za wcześnie na zzo), a nagle po odejściu wód w niecałą godzinę było po porodzie, nie było więc kiedy podać zzo i RANO KILKA OSÓB (lekarze, położne) mówili w kontekście zzo "przynajmniej oszczędziła Pani kręgosłup "...

Gość gość
no ból jest okropny

Gość gość
Ja mam za sobą dwa porody ze znieczuleniem i kazdy następny tez bym wziela. Dzieci zdrowe mam

Gość gość
No są takie co rodzą szybko,ale to z reguły nie jest ich pierwsze dziecko tylko któreś z kolei :P

Gość gość
Mieszkam w Irlandii tu wszystkim proponują epidural . Położna mówiła że zazwyczaj polki i litwinki nie chcą ale jak przychodzi ból to błagają o znieczulenie.

Gość Gosia grudniowa mamusia
Poczekaj do porodu , jego przebiegu i tego jak będzie Cie bolalo, ja rodzilam w wodzie mialam tylko gaz , nie bylo problemu ze znieczuleniem, ale jak bolalo tak ze zaczelam sie drzec ze coś chce to mi pow ze mofrina usypia Ciebid i dziecko a po epiduralu nie mozesz od razu chodzic itd i tez muli plus polozna pow do mnie ze za dobrze sobie radze i mi nie potrzebne..coz dalam rade bez mimo ze darlam sie ze rady nie dam :) wtedy bylo strasznie teraz mysle ze wszystko mozna wytrzymac dla tego malenstwa wlasnie;) jestem 3 tyg po porodzie i wszystko po tygodniu juz bylo ok;) bo poza porodem zostajw potem pieczenie przy sikaniu bol sutkow na poczatku karmienia i bol brzucha;/ moze Bedziesz miala szybki i nie tak bolesny jak inni mowia porod :) powodzenia :D

Gość gość
ja planowalam ze oczywiscie chce znieczulenie przyszlo co do czego nie bylo czasu urodzilam szybko bez znieczulenia bez nacinania i peknięcia pierwsze dziecko jak bedziesz dlugo rodzila to bierz nie ma co sie meczyc kilknascie godzin ja wyszlam z wanny o 1 godzinie gdzie dostalam pierwszych skurczy a o 1.55 po podaniu oksy moja corka juz byla na swiecie

Gość wifigdańsk
a skad wiesz zse napewno dadza to znieczulenie? bo ja dowiadywalam, sie przed porodem we wszystkich okolicznych szpitalach i wybralam ten w ktorym opoinia byla taka zse dają na żądanie jesli ktoras kobieta chce a przysżło co do czego to najpierw mowili ze jeszcze za wczesnie i takj pare razy cały czas było za wczesnie ze jeszcze nie trzeba a potem i tak skonczyło sie cc ale to inny temat. potem rodzila moja znajoma bo tez przeczytala opoinie ze dają po czym ta sama sytuacja mowili ze jeszcze za wczedsnie a potem ze za pono i urodizla sn na żywca i oswiadczyla ze juz nigdy wiecej nie ebdzie rodzić bo nie wytrzyma. i teraz opinia jest taka ze najpierw mowią ze jeszcze za wczesnie a potem ze np anestozjologa nie ma i takie tam bzdury a jak nagle okazuje się ze trzeba szybko zrobić cesarkę to zaraz się znajduje lekarz. tak ze moze porozmawiaj na zywo z poloznymi czy z lekarzem czy rzeczywiscie dadza bez problemu. u nas np w jednym szpitalu jest ofiacjalnie platne 400 zł w innym zupełnie odmawiają zzop. przy porodzie sn. a poza tym tak,radze ci zebys wziela jednak to znieczulenie bo ból jest okropny.