Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam wczesniakow z 33_34 tc.

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 33tc, leże w szpitalu, grozi mi powrot przedwczesny. Czy mam szanse na zdrowe dziecko? Jak było u was? Cos zapowiadało poród?

Gość gość
badz dobrej mysli, ja trafilam na IP w 32tc z bolami porodowymi, na szczescie nie bylo rozwarcia ale dwa tyg przelezalam pod kroplowkami zeby powstrzymywac skurcze i sie udalo. W poniedzialek zaczynam 37tc co prawda doktorka mowi, ze daje mi maksymalnie tydzien ale to i tak wlasnie juz bedzie ciaza donoszona :) takze nie martw sie na zapas, dostawalam w szpitalu tez sterydy na rozwoj plucek malego

Gość gość
jak u Ciebie sprawa wyglada?

Gość gość
ja do szpitala trafiłam w 33 t.c. Dostałam leki rozkurczowe, na wytworzenie płuc u dziecka, obniżające ciśnienie - i udało się dobrnąć do 35 t.c. - wtedy zrobili mi c.c. - dziecko zdrowe :))

Nic się nie denerwuj. Mój synek urodził się w 33 tc. Ważył 2170 g. Dostał 8 pkt. Tydzień leżał w inkubatorze a po 1,5 tygodnia był w domu. Dziś ma cztery lata. Rozwija się prawidłowo. Trzymam kciuki za Was. Bądź dobrej myśli :)

Gość gość
mój urodzony w 33 tc przez cc - odejście wod wypadniecie pępowiny wypadniecie czeci drobnych plodu .... 10dni w inkubatorze - zab oddychania zab elktrolitowe podjerzenie nec , wylew dokomorowy II/IIIst....zaburzenie napięcia miesniowego dziś ma 11 mies dogonil rowiesnikow wszystko jest ok! glowa do góry - waga 2100

Gość gość
Ja zaczynam 34 tc w czwartek mam wizytę w 32 tc trafiłam do szpitala bo szyjka się skraca i stawiał się brzuszek dostałam magnez w kroplowce i dwa zastrzyki na rozwój plocek tez leżałam tydzień w szpitalu teraz leżę w domu biorę no spe 3 razy dziennie i luteine dopochwowo

Gość gość
Ja trafiłam w 32 tygodniu do szpitala. "Dotrwałam" prawie do konca 36. Wszystko ok