Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Były Facet mojej Mamy przywlaszczył sobie naszą pralke.Co robić?

Polecane posty

Gość gość

Witam otoz mam problem, kiedys mielismy problemy z mieszkaniem, nie mialysmy gdzie zostawic pralki , wiec przewiozla ja do uwczesnego "partnera", wszystko super . Gdy mialysmy juz swoje mieszkanie, mial ją nam oddac ale ciagle z tym zwlekal. Sprawa ciagnie sie juz poltora roku. Ona zerwala z tym facetem, a pralki nadal nie oddzyskalysmy.Poniewaz Mama bała sie ta sprawe gdzies zglosic. Dowod zakupu mam.I teraz pytanie czy moge ta sprawe nadal zglosic? Ile to potrwa ? czy mam jakies szanse?

Gość mareekk
Mniejsza o odzyskanie bo to się pewnie nie uda. Byle zadbajcie o to żeby pralka stała w łazience a nie w kuchni.

Gość gość
mareekk odp. heheheheheheheheheheheheheheheheheh! pozdr

Gość gość
Dlaczego mialoby sie nie udac? Mam dokumenty pralka jest na mnie. Proszę o powazne odpowiedzi. Zależy mi na tym zeby ja oddzyskac

Gość gość
Jak masz dokumenty to wez je daj facetowi, moze ci pozwoli do siebie mowic "tato"

Gość gość
To nie jest smieszne! :/

Gość Prawiedliwy
Ja znam sie na prawie. Musimy na poczatku ustalic wazny fakt. Pralka stala w lazience ?

Gość prawnik1
Według prawa Polskiego łazienka jest częścią domu pierwszego użytku. I jeżeli pralka stała w niej, to szanse odzysku są większe. Jeżeli pralka stała w kuchni, to wchodzi w część jadalną czyli wspólną, więc szanse odzyskania maleją. Także zapytuję - pralka stała w kuchni czy łazience?

Gość gość
Nie wiem co Wy macie w glowach , ale na pewno nic mądrego. Zero powagi. Ogarnijcie się, i dziękuje za takie rady! :/

Gość Prawiedliwy
Chcemy pomoc ale nie dajesz nam szansy ci pomoc. Potrzebujemy odpowiedzi gdzie stala pralka w momencie jej zabrania oraz opisowy schemat podlaczeniowy dojscia wody do pralki poniewaz jesli nawet pralka stala w lazience a wybijala woda w kuchni wtem panskie dzialania w celu odzyskana pralki powinien pan kierowac do administracji gdyz dzialal pan na niekorzysc wspolokatorow. Zatem panskie dokumenty na wlasnosc pralki sa dla pana obciazajace wzgledem nieumyslnego zaklucania zycia pozostalych domownikow ktorzy moga jak najbardziej zadac zwrotow kosztow za poniesione straty fizyczne jak i psychoiczne.

Gość prawnik1
Zresztą. Dobrze załużmy, że już odzyskała pani pralkę. To gdzie zamierza pani ją wstawić? Do łazienki czy nie daj boże kuchni? Bo sąd o to też zapyta

Gość gość
Polecam Ci zacząć szukać jakiegoś dobrego psychiatry, puki nie jest za późno.

Gość Marzena zona
Tak psychiatra może nam pomóc ale tylko PODJĄĆ decyzje o przestawieniu pralki. Ale przenieść urządzenie z kuchni do łązienki trzeba już zamówić robotników. A też nie chętnie robią. Bo robotnicy ludzie prości, ale zazwyucuzajh mają pralkę w łazience. I ich to denerwuje, ze musza wykonywac tak bezsensowne czynnosci. Lepiej dac 50zl wiecej, zeby jajka za pralką nie zamurowali zgnilego

Gość gość
Zmień dilera Gościu! ;)Albo idź spać, strzałeczka!;) A ja wciąż czekam na POWAŻNĄ odpowiedź...:)

Gość gość
hhahhhahahaahahahhahahahahah! koleś , chcesz mnie zabić...?!

Gość gość
Czekam aż się pralka wywiruje. Ale mam w łazience to nie przeszkadza. :) Co innego jak ma ktoś w kuchni to mu na cały regulator wyje łiłiłiłiłiłi

Gość Lecter Wanisz
Sam jestem psychiatra i moge pana zapewnic ze niepokoj zwiazany z pralka towarzyszy ludziom od pokolen. Chetnie nawiazal bym z panem rozmowe bo smiem powiedziec ze byc moze ma pan urwany bemben i z tad ten szok i zamkniecie sie na racjonalne rozmyslania o pralce w zaciszu domowego ogniska.

Gość Lecter Wanisz
Jednak pamiętam jak w latach 90 w woj. Dolnośląskim pewna rodzina uważała, że ich dom jest nawiedzony. W ogóle nie uświadamiali sobie, że cały chałas robiła pralka w kuchni. Gdy tylko przestawili pralkę do łązienki (czyli tam gdzie w Polsce powinna stać pralka [to nie irlandia, tfu]) problemy ustały. A para doczekała się bogatego potomstwa ludzkiego

Gość gość
heheheheheheehehehheeheheh! przestań człowiekuuuu

Gość Halina z parczewa
W mojej wiosce gdy pojawila sie pralka u sasiadow wtedy jeszcze nie wiedzialam i z mezem nie zdawalismy sobie sprawy jakze wiee szkod moze wyzadzic pralka postawiona przez sasiadow w kitchen. Gdy ta łomociła ubrania mysmy przekopali łopatami ogrod bosmy mysleli ze to duchy za grobow wolaja o pomste do nieba. Ja wierze chlopakom w to co mowia.

Gość Parczew z halinowa
Prorocy ostrzegali przed pralkami. Sam nostradamus napisal ze wejdzie w metalowej zbroji w kuchnie twoja i zniszczy twoj spokuj jak bemben w czarnym mroku.