Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nauka rosyjskiego bez nauki alfabetu, czy to ma sens?

Polecane posty

Gość gość
ma sens, jeśli będziesz gadać z żulami

Gość gość
nie, alfabet to podstawa, wiem, bo sama sie uczylam. jak zna sie alfabet, to pozniej jest juz latwiej ;-)

Gość gość
Nauka alfabetu to 5 minut.

Gość gość
a jak sie nauczyc tego alfabetu rosyjskiego? na pamięc tych znaczków?

Gość gość
Moim zdaniem marny sens, bo alfabet odzwierciedla w języku rosyjskim głoski, wymowę i na pewno o wiele trudniej nauczyć się prawidłowej wymowy nie znając liter. Od biedy pewnie by się dało tak nauczyć, ale uważam, że to zbędne utrudnienie a nie ułatwienie.

Gość gość
No po kolei, literka po literce.

Gość gość
Nie ma sensu- chyba, ze zamieszkasz w Rosji i będziesz się tam uczyl wyłącznie ze słuchu ignorując słowo pisane jak dziecko- w końcu mozna i tak- do niedawna wiekszość ludzkości była analfabetami, a jeżykiem posługiwali się bez problemu. zreszta nawet w takim przypadku bedziesz mial zadanie trudniejsze niz osoba, która poświęci tydzień na naukę alfabetu..

Gość gość
Mnie się też wydaje, że alfabet jest ważny, żeby zrozumieć ten język i móc naprawdę dobrze mówić. W ogóle od roku się uczę rosyjskiego w http://www.jezykrosyjski.com.pl/ i jest to super szkoła w Warszawie, więc polecam jakby ktoś chciał się uczyć w sprawdzonym miejscu

Gość gość
Chyba nie bardzo, lepiej zapisz się na dobry kurs i naucz się normalnie. :) Ja nauczyłam się rosyjskiego chodząc do http://www.jezykrosyjski.com.pl/ i już mówię ładnie. Mają dobre podejście do słuchaczy i nie jest wcale drogo. :)