Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gś

Wyrodna córka czy matka ?

Polecane posty

Gość gś

Mojej 17 córce zepsuł się telefon i mnie prosi o wzięcie na raty nowego za prawie 3tyś proponowałam modele za 500zł ale nie. Uczy się dobrze nie mam z nią dużych problemów jednak nie mamy kontaktu, żyje we własnym świecie. Nie rozumie, że nie mogę jej go kupić mam miesięcznie 2,5tyś jestem sama niecałe 2lata temu założyłam jej aparat na zęby za 6tyś. Miał ktoś podobny problem ? bo nie wiem co zrobić, męczy mnie codziennie

Gość gość
łaski jej nie robisz , urodziłaś ją jest jeszcze młoda na twoim utrzymaniu , uczy się . na jej miejscu bym cię zaskarżyła. pamiętaj , że obowiązuje cię przestrzeganie praw dziecka europejskich praw dziecka!

Gość gość
powiedz jej ze jak chce taki drogi telefon to niech sama na niego zapracuje, za nic bym takiej smarkuli roszczeniowej nie kupiła nawet za 500

Gość gość
Tak myślałem, że młodego pokolenia to się nie wychowuje. To po prostu hodowla konsumentów.

Gość gś
no wiem ale jestem samotna nie mam wsparcia, ojciec nieznany. może mnie zaskarżyć? to wezmę kredyt

Gość gość
boję się , że gdy jej tak powiem to weżmie ze mnie przykład i znajdzie sobie sponsora. a tego bym nie chciała by się prostytuiwała

Gość gość
co to w ogole za żądania. ale mozna to zalatwic w bialych rękawiczkach. powiedz że dowiadywalas sie o kredyt ale niestety twoje zarobki są zbyt male, a wydatki zbyt duze, żeby bank mogl Ci go przyznac

Gość gość
Taaa korporacjom zależy by ci co się jeszcze urodzili (choć ich co raz mniej) byli frajerami, którzy dadzą się zarżnąć za te badziewia którymi handlują. Niech sprzeda nerką jak ten Chinol za iphona.

Gość gś
19.54 niestety ja to nie Ty ;)

Gość gość
nie mam pojecia nawiasem mowiac calowanie ziebi przez siwca bylo dosc oblesne

Gość gość
tzn ziemi przez pijanego siwca dodam

Gość gość
jak ty dzieciaka wychowałaś :O polecam asus zenfone 4 to smartfon i kosztuje 500zł

Gość gościk
teraz w tych liceach, gimnazjach nie liczy się kto jakim jest tylko jak się ubiera i jakie ma gadżety

Gość gość
Ale z ciebie tepa dzida :o Jak możesz jej odmówić telefonu za 3000 ? Chcesz ,żeby twoja córka miała przegrane życie i była wysmiewana w szkole ?

Gość gość
ale wy tępi jesteście ja mam 23lata nie taka stara jestem fakt dzieciaki się chwaliły różnymi rzeczami w szkole ale nikt nie miał komóry za 3tysi no weźcie przestańcie córka autorki to wyrodny bachor jak może matce kazać wsiąść kredyt masz głupie dziecko i tyle to też twoja wina bo ją nie wychowałaś

Gość gość
Nikt nie miał u was w szkole tel za 3000 ? To musiałaś chodzić do szkoły gdzieś w Polsce B typu Podkarpacie :D

Gość gość
Generalnie nie korzystam z systemów ratalnych, kredytowych itp. i na pewno nie kupiłabym, z kolei za gotówkę to szaleństwo wydać tyle na telefon dziecku. Moja jest mała, ma 13 lat, ale już zbiera na nowy smartfon albo iphone... jak nazbiera to kupię, sama mogę dorzucić 100-200zł np. w ramach jakiegoś prezentu, ale też niechętnie. Kupiła dwa lata temu smartfon za 500zł, nazbierała na telefon i przesyłkę. Teraz zbiera, ale w międzyczasie był rower, więc ma mało pieniędzy jeszcze. Może do 17 urodzin będzie miała ;-) nie stać mnie na takie fanaberie, opłaciłam jej kursy nauki języka /1600zł za rok za jeden język/, nie żałuję na wakacje, wybieramy się na narty, ale telefon za 3 tysiące? przesada. Twoja już jest duża - może mogłaby popracować w wakacje i zobaczyć jak to ciężko zarobić tyle pieniędzy...

Gość gość
ja mieszkam w miasteczku pod warszawą gdzie ludzie dość majętni są

Gość gość
Mają i za 2 i za 3 tysiące i droższe ... pracuję w szkole i widzę co dzieci przynoszą. Ostatnio maluch - 8 latek przyniósł wypasiony tablet ;-) dostał pod choinkę m.in. ... Ale każdy ma to, na co go stać. Nie uważam, że ujmą będzie telefon za kilka stówek. Szczerze mówiąc to i tak jesteś wielka, że jej proponujesz zakup od ręki... z tego co się orientuję to najczęściej dzieciaki zbierają na gadżety.

Gość gość
Może i ludzie dość majętni, ale dla Ciebie to więcej niż miesięczna wypłata! Nie możesz się kredytować na telefon, nie dasz rady na raty dorównać poziomem bogaczom, córka musi to zrozumieć.

Gość gś
Córka mi nie każde brać kredytu to śmieszne by było jakaś podróba to napisała. Moja córka chodzi do prywatnego liceum i w takich to wszyscy mają sprzęty z jabłuszkiem, ciuchy od projektantów a jak idę na wywiadówkę to mamuśki obwieszone złotem i machające kluczykami od mercedesa. Porażka jak te dzieci mogą cenić coś innego kiedy wokół sami ludzie dla których priorytetem są pieniądze

Gość gość
czemu posłałaś dziecko do prywatnej szkoły przecież tam chodzi największa patologia

Gość gość
Bo ma się dobrze wyuczyć żeby być kimś

Gość gość
no sorry ale są dobre szkoły publiczne szkoła prywatna = szkoła dla dzieciaka który by w szkole publicznej nie zdało niestety taka prawda jest

Gość gość
Mojej sąsiadki synowie tak się wyuczyli w prywatnych szkołach że jeden ten starszy siedzi we więźniu a 2 lata młodszy w poprawczaku.

Gość gość
Żeby być kimś potrzebne są znajomości a nie szkoła debilko :o Dobrze wykształconych jest pełno na zmywakach w arabskich knajpach w UK

Gość gość
bo w prywatnych jest największa patologia niestety ale przeważnie to bogate dzieciaki które piją palą i ćpają

Gość gość
Ja na miejscu twojej córki wytoczyłabym ci sprawe sadowa o zniszczenie psychiki z powodu niespełnienia mojej uzasadnionej potrzeby

Gość gś
Chyba jednak wezme kredyt we frankach i spełnie jej marzenie .