Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wole płacić na kopalnie niż na bachory

Polecane posty

Gość gość

moje pieniądze idą na jakies MOPS -y fundusze alimentacyjne itp dziadostwo tatusiowie narobią bachorów zarabiają na śmieciówkach oficjalnie 800 zł a 2000 zł" pod stołem"i biedni nie są wstanie płacić na bachory które narobili a całe społeczeństwo ponosi koszty więc wole już na nasze dobro narodowe na kopalnie

Gość gość
Jeśli gdzieś pracujesz i ludzie nie będą się rodzić, to nie będzie komu sprzedawać tego badziewia z fabryki gdzie pracujesz, czy tam jakiś śmiesznych usług które świadczycie. Nie ma frajerów, nie ma kasy, nie ma kasy lecisz na bruk.

Gość Vendetta mi
alez jest kasa cala masa kasy przejedzona przez kolesi z partii :classic_cool:

Gość gość
Bardzo dobry i merytoryczny artykuł (co na ten portal jest rzadkością), zero polityki, same fakty. http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,17123058,Gornicy_na_urlopach_przedemerytalnych_dostana_trzy.html#BoxBizImg

Gość gość
gosć 20;02 ludzie nie będą się rodzić bo już zadbali o pigułkę PO a ci co chcą mieć dzieci nie mają stworzonych warunków pewności pracy mieszkania żadnej przyszłości i cały czas strach przed biedą:(

Gość gość
mój facet jak pofedruje przez godz ogródek szpadlem to potem dwa dni leży bo go wszystko boli:D ja się nie dziwię wcześniejszym emeryturom górników czy 60-latek ma fizycznie zaiwaniać zastanówcie się

Gość gość
Bachory to w przyszłości ,,lokomotywa ekonomiczna,,chyba że naprztykałaś jakiegoś patologicznego goowna które nie nadaje się na nic i jeszcze ogląda na innych i przeszkadza żyć uczciwym ,z takim podejściem to czego po takich można się spodziewać??

Gość gość
Kształcone bachory tak, ale gówniarze z patologii od mała są uczeni, jak kombinować, jak się przymilać, manipulować, i oczekiwać stałego "wsparcia".

Gość do 20 15
To znaczy tylko to, że twój facet to zwykła pipka. Jak faceta po godzinie kopania w ogródku 2 dni wszystko boli to jakaś metroseksualna c***a. Mój dziadek ma 70 lat i potrafi kilka godzin siedzieć w ogródku i kopać grządki. Poza tym chyba masz trochę nieaktualny obraz górnictwa i myślisz, że górnicy po 6-7 godzin dziennie kują kilofami ścianę. Dziś kilofami się niewiele już robi, od wszystkiego jest ciężki sprzęt.

Gość gość
do 20:15 Nie wyobrażasz sobie górnika po 60-tce? To co powiesz na budowlańca, co ma 66 lat i musi pracować? To tez praca fizyczna i bardzo często dużo cięższa niż górnika. I taki murarz nie pracuje jak górnik po 6-7 godzin dziennie tylko w szczycie sezonu budowlanego jak terminy gonią po 11-12 godzin się robi. U mnie w okolicy teraz jest remont drogi i kanalizację robią i mimo, że teoretycznie środek zimy to robią w wykopach w błocie od 7 do 18-tej, a nieraz i do 20-tej.

Gość gość
fizyczni powinni odchodzić na wcześniejszą emeryturę a umysłowi niech robią dokąd im skleroza pozwoli

Gość gość
górnicy płacą podatki a większość co krzyczy że nie chce płacić na kopalnie bierze kase pod stołem i nie płaci

Gość gość
ty z 20/15,myślisz że to normalne i że tak powinno być?W takim razie rade popróbować tego miodu! Zmuszanie pracownika do pracy w takich warunkach i w tak długim czasie to zwykłe skur/wysy/ństwo,do tego doprowadził nasz dziewiętnastowieczny kapitalizm i pazerność rodzimych pazernych współczesnych niby "byznesmenów"spod ciemnej gwiazdy.Widać ze jesteś pusta jak stodoła na przednówku.

Gość gość
bo to ciule głosują na PO co daje przyzwolenie takim biznesmenom i nie widzą gdzie sa prawdziwe problemy w kraju a ile trac***aństwo na takich właśnie wypłatach pod stolem a krzyczy się na górników

Gość gość
traci / państwo napisałam a nie c**a :D

Gość gość
górnicy chcą pracy i godnej płacy a reszcie to się nie podoba bo powinni wszyscy pracować jak niewolnicy i łba nie podnosić jak oni śmieli się wychylać

Gość gość
idz już spać bo nażgany chyba jesteś ,górnicy to pijawki narodu