Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wodnista biegunka co robic

Polecane posty

Gość gość

hej! może jest tu ktoś, kto miał podobny problem. Zaczęło się w piątek wieczorem od nudności, całą sobotę było mi niedobrze plus zaczęłam częściej oddawać stolec. W niedzielę leciała już ze mnie sama woda, dziś tak samo. Ponieważ mam małe dziecko i na dodatek po szczepieniu wykonałam test na obecność rota i adenowirusa. Ujemny. Nie wiem już jak i czym mam się ratować. Nie jem za wiele, bo od razu mi niedobrze, a co wypiję to wydalę.

Gość gość
a brałaś coś na to? Przy biegunce ja zawsze biorę acidolac, jak długo trwa to też elektolity dodaję do tego, unikaj surowych owoców i warzyw

Gość lusika76
weź smectę. Mi po niej najszybciej przechodzi, do tego dużo pij, probiotyk również nie zaszkodzi. A dziecko niestety jak się miało zarazić to się już zaraziło.

Gość gość
w takiej sytuacji konieczne orsalit dla dorosłych,smecta, węgiel.Nie brałabym sztucznych wstrzymywaczy bo przez biegunkę orgaznim oczyszcza się np. z wirusa i toksyn. Do tego dieta i jak najwięcej do picia,najlepiej zwykłej wody.

Gość gabrysiaa
A ja z takich bardziej "naturalnych" sposobów to Ci doradzę, żebyś zjadła dużo czekolady i wypiła colę :) Natomiast z leków mogę Ci z doświadczenia polecić jedynie smectę, bo nic innego nigdy nie brałam. Pamiętam tylko, że jak byłam mała i brałam węgiel to wymiotowałam po nim zawsze....

Gość gość
jedz gotowany ryż i gotowane marchewki, to najlepiej zatrzymuje biegunkę no i tak jak ktoś polecał: smecta, elektrolity i dużo niegazowanej wody, herbatka miętowa

Gość gość
Po prostu jak najszybsze użycie Smecty, najlepiej od razu przy pierwszych objawach i wtedy nic złego nie powinno się dziać. Przynajmniej u nas zawsze szybkie podanie leku zdecydowanie odmienia sytuację. Ale ogólnie zakładam, że szybka reakcja jest kluczowa.