Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość thebestinthewoorld

ENCORTON,ALKOHOL

Polecane posty

Gość thebestinthewoorld

Witam, potrzebuję pomocy/porady. Choruję na wrzodziejące zapalenie jelita grubego od 2011 r. Przed świętami miałam średnie zaostrzenie, byłam w szpitalu i dostałam sterydy. Początkowo dożylnie, następnie doustnie. Encorton, a wyjściową dawką było 40g. teraz co tydzień zmniejszam dawkę o 5g. W chwili obecnej jestem przy 20g. Jednak w przyszłym tygodniu mam studniówkę i nie wiem co z alkoholem. Dawki które mi wypadają to 15 g w piątek, 10 g w sobotę i dalej już też 10 g. Myslę o odstawieniu encortonu na 3 dni-w piątek, w sobotę i w niedzielę. Wiem, że niektórzy piją przy encortonie i o dziwo nic im nie jest. Ja jednak nie jestem na tyle odważna. Czy odstawienie dawki rozwiąże mój problem? Mam nadzieję, że ktoś będzie mi w stanie pomoc. Dziekuję za odpowiedzi, pozdrawiam

Gość hgg
Takich leków NIGDY PRZENIGDY nie odstawia się bez konsultacji z lekarzem.

Gość gość
możesz wypić ale nie więcej niż jedną litrową butelkę

Gość thebestinthewoorld
nie chcę pić dużo, tylko troszkę, tak żeby mieć dobry humor i pobawić się jakoś. rozmawiałam z farmaceutką która właśnie poleciła mi odstawienie na 3 dni. a lekarz wiadomo co powie-proszę nie pic i nie odstawiać.... :D wiec sama nie wiem co zrobić :D

farmaceutka nie ma prawa ani kompetencji udzielać Ci takich rad. Pamiętaj że zaostrzenie WZJG może w ogóle pozbawić Cię możliwości uczestniczenia w studniówce

Gość gość
A nie umiesz tańczyć bez alkoholu? Bawić się? Nie wierzę, ze można tak ryzykować swoim zyciem! Nawet nie chidzi o Encorton, ale o twoja chorobę. ZERO alkoholu do końca życia, bo wrzodowcem się jest do konca życia, nawet jak zaleczysz wrzód. Ja nie piję od wielu lat, też z przyczyn zdrowotnych, i wspaniale się bawię na wszelkich imprezach, weselach, itp. Nie pamiętam juz, jak smakuje alkohol:) Ale najwazniejsze, nie brakuje mi go, by się dobrze bawić.