Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćewaaa

kto odczyta co napisał lekarz?

Polecane posty

Gość gośćewaaa

Lekarz napisał mi na kartce jakie badanie powinnam zrobić a ja nie mogę tego odczytać, mam na myśli to zaznaczone na czarno. Ktoś pomoże? [IMG]http://i57.tinypic.com/14tmyp4.jpg[/IMG]

Gość gość
w kółku jest USG PR

Gość gość
usg genetyczne hirszfelda

Gość gośćewaaa
a cóż to :O lekarz mówił że mam zrobić badania hormonalne i własnie jeszcze to w kółku bo ostatnio (rok temu) mi niby źle wyszło a ja nigdy takiego usg nie miałam robionego, nic juz z tego nie rozumiem :o

Gość gość
jesteś w ciąży czy masz chorą tarczyce

Gość gość
proponuje żebyś poszła do najbliższej apteki tam penie specjalizują się w szyfrowaniu ;)

Gość gośćewaaa
nie jestem w ciązy ani chorej tarczycy, byłam u tego endokrynologa ginekologa rok temu bo miałam problemy m.in z bolesnymi miesiączkami, trądzikiem, przepisał mi pigułki antykoncepcyjne i tyle. Byłam u niego niedawno i powiedział że może powtórzymy jeszcze raz te badania co rok temu, bo to badanie w kółku ostatnio wyszło źle, a ja nigdy nie miałam robionego przez niego żadnego usg. :O no i powiedział że koniecznie to badanie w kółku musze zrobić w 3-5 dniu cyklu.

Gość gość
Dasz do okienka to będą wiedzieć co robić. I tak je musisz zrobić. Na usg pewnie będą wiedzieć ocb

Gość gośćewaaa
ja to muszę zrobić prywatnie i z tego co zrozumiałam mam to robić z krwi a tu jakieś usg :o nawet nie wiem gdzie mam z tym iśc a lekarz przyjmuje 60 km ode mnie i nie mam jak do niego jechać i dopytać :O

Gość gość
to jest hormon hag

Gość gośćewaaa
a co to jest hormon hag? nie znalazłam takiego.

Gość gość
ale ci lekarze bazgrola :O przeciez pisza takie wazne rzeczy, czy na skierowaniach czy na receptach. to powinno byc bardzo czytelne zeby nie doszlo do zadnej pomylki :O

Gość gość
No wlasnie skąd u nich to pismo ,czy nie można pisać czytelnie? Czy to leki czy skierowanie to ni chu*ja zwykly czlowiek sie nie doczyta

Gość gość
Usg pr - per rectum czyli doo******cze

Gość gość
chyba niestety gosc powyżej ma racje...

Gość gość
Skąd? Stąd, że na wykładach trzeba błyskawicznie notować, bo każdy wyraz może być ważny, a potem w pracy chce się więcej czasu poświęcić badaniu pacjenta, a nie pisaniu.

Gość brak pomyslu na nick
hormony , ob,crp,lipidogram czy jak sie to nazywa chodzi o trojglicerydy cholesterole etc. u gory usg nie wiem co obok a dalej jakies jednostki wyghlada. wcale nie jest takie nieczytelne :D

Gość gośćewaaa
ale on pisząc to pierwsze badanie powiedział że powtarzamy to które ostatnio wyszło źle i sprawdzimy jak to teraz wygląda, a jak już pisałam nigdy nie mialam żadnego usg. :O resztę badan odczytałam bez problemu chodzi mi tylko o to pierwsze.

Gość hmm a może może
może tam nie jest napisane usg, tylko hsg? z tego co widze w internecie, to jakieś badanie macicy, ale reszty nie umiem doczytać :p

swoja droga bez sensu te badania bo po co badac ob i crp jednoczesnie jak pokazuja to samo a to drugie szybciej reaguje. dziwny ten twoj lekarz.

Gość gość
Moze to badanie krwi na prolaktyne? Przy hormonach to sprawdzaja

Gość gość
dlaczego oni nie mogą się nauczyć pisać mają jakiś ubytek mózgu po tych studiach medycznych czy co? :O

przed hormonami moze cos masz albo chodzilo mu ze hormony powtarzasz te ktore wyszly zle przeciez widzisz ze nie ma tam wypisanych hormonow wiec co sobei zbadasz kilkadzxiesiat.musial ci powiedziec jakei hormony. u gory jak byk jets usg. na dole jest h pisane zupelnie inaczej wiec u gory nie moze byc hsg.

Gość gośćeaaa
na wizycie robił mi usg i powiedział że wszystko w porządku więc chyba nie wypisywałby ponownie badania na podobne hsg. Szkoda że nie mam badań sprzed roku, wtedy wiedziałabym dokładnie co on tam zlecił :o w każdym razie pamiętam że wszystko było z krwi.

ale to masz wyraznei napisane tylko ty nie wiesz co tam moze pisac wiec ciezko ci odczytac pojdziesz do labu to przeczytaja bez problemu wiec przestan marudzic.

Gość hmm a może może
a lekarze zapisują gdzieś tam u siebie jakie badania zlecają pacjentowi? jeśli tak, to po prostu zadzwoń jutro do tego lekarza i zapytaj ;)

no moze u gory jets usg prawidlowe a nie per rectum :D zreszta chyba wiesz jak ci robil to usg. dlatego jest zakreslone i podal jakies wyniki teog usgg. na dole masz co masz zbadac.

Gość gośćewaaa
To było tak że miałam za tydzień przyjechać do niego jeszcze raz i wtedy on dałby mi skierowanie na te badania, nie stawiłam się bo musiałam być w pracy, ale pomyślałam że u siebie w mieście prywatnie zrobię hormony podstawowe, bo o takich mówił, no i to pierwsze badanie tez wykonam prywatnie w 3-5 dniu cyklu. Tylko teraz siedze i nie mam pojęcia co to jest, ale macie rację to wygląda na jakieś usg :o

to wyglada jak jego karta a nie skeirowanie na badanai mzoe dal ci nie to co trzeba a do koperty wlozyl skierowanie :D jasno widac ze sa tu wyniki usg i jakie badania zlecil. mogl sie pomylic i dostalas karte zamiast skierowania.

Gość gośćewaaa
to w kółku nie tyczyło się w ogóle usg jakie mi wtedy zrobił, tego jestem pewna. Mówił o tym badania dośc długo i twierdził że trzeba powtórzyć sprzed roku i zobaczyć czy coś się zmieniło i koniecznie w 3-5 dniu. Potem powiedział że zrobimy też resztę hormonów.