Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

silny ból zatok i głowy w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Od wczoraj okropnie bolą mnie zatoki, oczy dosłownie chcą mi pęknąć! Od nosa przez całe czoło boli tak że muszę przymrużać oczy.. Nie chcę brać żadnych lekarstw może ktoś doradzi jak domowym sposobem mogę chociaż troszkę to załagodzić? Wczoraj pomógł spacer, potem gorący prysznic ale wstałam rano i jest od nowa to samo...

Gość gość
A w którym tygodniu jesteś? Ja w ciąży miałam 2 razy silny ból głowy i wzięłam paracetamol, bo ibuprofen nie jest wskazany, ale jeżeli to są silne zatoki to bez antybiotyku się nie obędzie, brałam antybiotyk 3 razy w ciąży w 8, 17 i 27 tygodniu. Natomiast moja bratoba tak się sama leczyła na zatoki w ciąży, że teraz ma problem ze słuchem. Zdrówka życzę.

Gość gość
Idź koniecznie do lekarza poz bo potrzebny jest antybiotyk. Są takie bezpieczne w ciąży, a nieleczona infekcja bakteryjną a taka zwykle dotyka zatoki jest niebezpieczna dla dziecka. Poczytaj sobie. Domowymi sposobami sobie katar można leczyć ale są sytuacje gdy potrzeba działać mocniej

Gość gość
jestem w 18 tc, nie lubie panikować przesadnie.. może do wieczora przejdzie jak nie to pójdę do lekarza jutro. Miewałam juz czasami przed ciaza takie ataki zazwyczaj jak mnie przewiało po jeżdzie na motocyklu ale po 2 - 3 dniach mijało samo tylko teraz jestem w ciazy wiec pomyslalam zeby jakos to zwalczyc w domu z obawy o dziecko

Gość gość
Obawa o dziecko powinna cie skłonić do wizyty u lekarza. Jeśli nie jesteś w ciąży lecz się sama, ale każda bakteria jest potencjalnym zagrożeniem życia twojego dziecka. Pomysl