Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kołderka czy śpiworek

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam dylemat proszę o radę w marcu urodzi się mój synek kompletuję wyprawkę jestem prawie na finiszu. Została mi kołderka i tu moje pytanie czy nie lepiej śpiworek dla takiego maluszka a może na początek wystarczy rożek ? Co do śpiworka to spodobał mi się ten http://allegro.pl/spiworek-do-spania-do-wozeczka-rozne-wzory-minky-i4980058006.html Tylko nie wiem czy jest sens drozszego czy lepiej tańszy bo przecież nie jest mi chyba potrzebny bardzo ciepły http://allegro.pl/spiworek-do-spania-bawelniany-do-lozeczka-wozka-i4983463529.html Czy warto go kupić także do wózka ?

Gość gość
po co spiworek na wiosne i lato? ja mam cieply rozek (ktory po rozlozeniu jest kolderka) + dwa kocyki (cienszy z bawelny organicznej i grubszy z polaru) gondole maja juz gotowe spiworki, ktore sie wpina aby przykryc dziecko (przynajmniej moja tak ma, ktora zarazem jest fotelikiem samochodowym)

Gość gość
Kołderka teoretycznie po 1 roku życia... Mój spał na początku w rożku, potem pod kocem.

Gość gość
Dzięki za info proszę o więcej opinii. To moje pierwsze dziecko stąd moja niewiedza , zwłaszcza że w moim otoczeniu co chwile słyszę inne opinie. A rożek rozwinięty używałaś jak kołderkę ? Boję się ze bobasek będzie rozkopywał przykrycie już teraz jest bardzo *****iwy ;)

Gość gość
przecież noworodek się nie rozkopie.. zaniM zacznie się wiercić trochę to potrwa.. Mój urodził się w połowie stycznia, góra ze 2 tygodnie spał zawinięty w rożek, bo nie lubił.. więc poteM przykrywałaM go rozłożonyM ożkieM, lub grubszym kocem. Gdzieś od maja chyba cienki kocyk, potem pieluszka flanelowa.. w końcu ciepło.. dopiero jakoś od września (chyba) używałam śpiworków.. a kołdra jakoś koło roku dopiero..

Gość gość
ja najpierw w rożku a potem zastąpie go śpiworkiem

Gość gość
No to jeden zakup mniej ;) na początek rożek + ew kocyk a potem zobaczymy

Gość gość
moja corka spala 3m w rozku,bardzo go lubila,uspokojala sie w nim.

Gość gość
Ja urodziłam w czerwca i mała najpierw spała w rożku, potem pod kocykiem albo pieluszką, dopiero gdzieś od września w śpiworku. Teraz jak jest zimno to dodatkowo jeszcze koc.

moja urodzila sie konieckwietnia i od poczatku spala pod cienka kolderka, pozniej (tatem) pod powleczonym kocykiem, a na jesien miala grubsza kolderke (obie byly puchowe), teraz spi rowniez pod puchowa ale juz wieksza poniewaz te male byly za male i sie rozkopywala, ta duza nie jest taka "obrotna". Poczekaj moze z kupnem az maluszek sie urodzi i zobaczysz jak bedzie lubial sypiac, ja moj spiworek zadko kiedy uzywam i uwazam ze moglam sie bez niego obyc.

Gość gość
najpierw rożek - rewelacyjnie się sprawdził a potem śpiworek i kocyk, bo mój mały rozrabiaka już pod koniec 2 miesiąca się bardzo rozkopywał i potrafił kręcić się dookoła w łózeczku