Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

yyughiuh

Jak być dobrym chrześcijaninem?

Polecane posty

Jak być dobrym chrześcijaninem? Czy to co robimy każdego dnia ma jakiś sens i cel?

l Myślę że trzymanie się Dziesieciu Przykazań powinno wystarczyć. l l

6. NIE CUDZOŁÓŻ "2335: Każda z dwu płci z taką samą godnością, chociaż w różny sposób, jest obrazem mocy i czułej miłości Boga. Jedność mężczyzny i kobiety w małżeństwie jest sposobem naśladowania w ciele wspaniałomyślności i płodności Stwórcy: ?Mężczyzna opuszcza ojca swego i matkę swoją i łączy się ze swą żoną tak ściśle, że stają się jednym ciałem" (Rdz 2, 24). Z tej jedności wywodzą się wszystkie pokolenia ludzkie. 2400: Cudzołóstwo i rozwód, poligamia i wolny związek są poważnymi wykroczeniami przeciw godności małżeństwa."

Co do celu nie piszę tu o religii ! to różnie to bywa ponieważ zależy co robimy w dzień np nauka angielskiego ma sens bo on nam się przyda A nic nie robienie już nie bo jaki w tym może być cel/sens ? zmieni się nasze położenie nie , staniemy się lepsi w czymś nie , chyba jedyny tego sens to oczekiwanie że coś się zmieni w naszym życiu ale to mało prawdopodobne nic nie robiąc ,

Gość specjalistka od wszystkiego
Opuść kafeterię, siedlisko szatana

Po mojemu, żeby być dobrym chrześcijaninem, trzeba wprowadzać w życie Ewangelię, a nie słuchać się kleru... PS. wg Pisma poligamia jest dozwolona tak naprawdę. Nawet Bóg, miał powiedzieć Dawidowi, kiedy to ten zabił Uriasza dla jego żony, że gdyby go prosił o więcej żon, to Ten by mu dał...

Tak. ja zamiast siedzieć i nic nie robić np składam komputery coś konstruuję i się uczę co jak działa itp realizuję swoje hobby

To napiszę drugi kawałek tego postu bo mi wyskakuję że SPAM i nie mogę napisać... ci programiści z kafeterii to naprawdę geniusze programowania :D

żeby być chrześcijaninem trzeba uwierzyć że Jezus Chrystus , Bóg i człowiek w jednej osobie przyszedł na świat żeby swoją śmiercią ten świat odkupić od śmierci,że urodził sie , umarł i zmartwychwstał . z tej wiary płynie cała reszta naszego p ostrzegania świata i siebie w nim .

2 ponieważ to co ktoś by dla mnie miał zrobić to ja sobie to zrobię za Free i nie muszę płacić za robotę

Czasem mam takie myśli że nie ważne co robię bo i tak po tym jest życie wieczne a jeśli to nie prawda i każdy ma tylko jedno życia , i przez takie podejście je marnuję.