Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

L4 a praca

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam dylemat. Nie znam sie na tym jeszcze bo to moja pierwsza praca, ale sytuacja jest taka. Mam umowe o prace na dwa lata. Od jakiegos czasu staralam sie o przyjecie do szpitala, w ktorym leczenie trwa sześć miesięcy. Dostalam sie i wystawiono mi termin przyjecia na polowe lutego. wiem ze dostane L4. Lubie swoja prace i nie chce odchodzic ale zdrowie jest wazniejsze. Narazie nic w pracy nie mówilam o tym ze szykuje mi sie dlugi pobyt w szpitalu, bo boje sie ze jeszcze jest czas to moze mnie zwolnia. Szpital jest bardzo daleko od mijsca pracy i zamieszkania. I tu moje pytanie: kiedy mam powiedziec pracodawcy ze mnie nie bedzie i o L4 na ktore zejde? L4 dostane dopiero jak tam pojade i juz bede, nawet nie bede miala jak wrocic. wiem ze jak mam L4 to juz nie moga mnie zwolnic. Z drugiej strony nie chce zeby byli w trudnej sytuacji. Zeby ulozyli grafik i jakies zastepstwa za mnie skoro juz wiem ze mnie nie bedzie, aby mogli tez sie przygotowac, ale boje sie ze mnie zwolnia. nie wiem co zrobic

Gość gość
spoko dostaniesz rente z zusu stopka: nie oplaca sie byc w polsce zdrowym bo wtedy nie masz szans na zatrudnienie