Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość motylkowa123

mamusie pazdziernik 2015! :)

Polecane posty

Gość PanizFrancji
Paula, trzymaj sie dzielnie i odpoczywaj!!! czyli jednak cos w tym prawdy jest z tym glaskaniem brzucha... przerazilyscie mnie wszytskie z tym magnezem, bo ja nie biore wcale...ale nie mam narazie zadnych skurczy, poza lydkami czasami w nocy

Gość listopadowa123
Paula trzymaj się tam mocno, też nie wiedziałam, że nie mogę dotykać i dotykałam nawet jak miałam te skurcze, ale szyjka długa ( taka jak na poprzednim badaniu), zamknięta. Po tym magnezie 4 dni miałam nadal i nagle po tych dniach przeszło zupełnie, już nie miałam ani jednego, ale łykam te 4 tabletki i do tego 50gr pestek dyni. PanizFrancji skoro w łydkach masz skurcze, to też może jest jakiś niedobór magnezu, powiedz o tym lekarzowi na następnej wizycie, ale tak ze spokojem. Ja miałam raz w życiu kilka lat temu skurcz w łydce i to tak bolało, że współczuje wam :( Tak to jest że maleństwo wysysa z nas te wszystkie witaminki i niedobory gotowe :P

Gość Paluszki
Hej dziewczyny ;-) Jestem po pierwszych zakupach dla Małej ;-) I mam pytanie. Jaki rozmiar najbezpieczniej kupić dziecku na pierwsze 2 mce po urodzeniu ? Bo dzis kupilam ubranka rozmiar 68 to nie takie male. Ale jedne spioszki rozm 44 wymienilam w sklepie tez na 68 choc przez chwile sie zastanawialam jaki wziac i te 44 na pierwszy mc po porodzie wydawaly sie ok..no i spotkalam chyba cudem kolezanke pokazalam jej a ona ze jej corka tuz po porodzie miala rozm 62.. wiec nie wuem teraz. Kupilam tez jednego pajacyka w rozm 56...ze taki akuratny bedzie na wyjscie ze szpitala..to ja juz nie wiem // Pomozcie....:-);-)

Gość Doris LJ4
Witam.Ja mam sporo rzeczy 56 tak na sam początek.Te rzeczy dostałam,więc są. Kupiłam 62, wydają się najbardziej bezpieczne. Moje dzieci miały 58,58 i 56 cm więc mniejsze ciuszki niekoniecznie.68 to ok 3-go miesiąca.Ja w końcu odkupiłam wózek od siostry męża-teutonię. Dzisiaj wyprałam co można wyprać w pralce inne w wannie. Wszystko ładnie wyschło i założyłam,bryka gotowa. Pozdrawiam.

Ja mam ciuszki w rozmiarach 56,ale więcej będę chciała się zaopatrzyć w 62. Jak spodoba mi się coś w rozmiarze 68 to tez kupię bo przecież przyda się na później :)

Ja mam większość ubranek w rozmiarze 62 i więcej. Dopiero niedawno dotarło do mnie, że przyda się też kilka w rozmiarze 56 i zaczęłam rozglądać się za mniejszymi ubrankami.

Gość Paluszki
Dzieki dziewczyny ;-) Wszystko jak zwykle wychodzi w praktyce ;-) Te duze sie predzej czy pozniej przydadza. Pyt. Jak bedzie w przypadku mojego dziecka bo u mnie w rodzinie wszyscy duzi sie rodzili, ja wazylam 4200 moj brat 4350. Na usg za kazdym razem mala o tydz przegania waga rowiesnikow..wiec zastanawiam sie czy pajacyk 56 nie okaze sie za maly..Odwiedzilam kilka markowych sklepow i najlepsza jakosc ubrań maja w Smyku. Gorzej bylo z rozmiarowka brak rozm 62.. stad kupilam 68. Ale w domu po powrocie te ubranka ktore mi sie spodobaly w sklepie kupilam przez strone Smyka. Do 21 jakos tak Smyk ma obnizki na wszystko o 30 % a kupujac ze strony www dodatkowo 10 %. Szkoda ze nie moge tu zamiescic fotki moich wczorajszych zakupow ;-) Dzieki Wam rowniez za rady ;-):-)

Gość listopadowa123
Wczoraj poszłam do Smyka i kupiłam jedne śpioszki, jeden pajacyk, przeceniony, co dziwne na stronie one nie są przecenione http://www.smyk.com/cool-club-pajac-chlopiecy-kubus-puchatek-i-przyjaciele-rozmiar-62,p1103693506,ubranka-dla-dzieci-p to kupiłam za 35 zł i to http://www.smyk.com/cool-club-spiochy-chlopiece-kubus-puchatek-i-przyjaciele-rozmiar-62,p1103693162,ubranka-dla-dzieci-p za 25 :) rozmiar 62 :) ale u mnie mały Smyk, to w większych pewnie więcej do wyboru. Chciałam też zobaczyć ten laktator medeli ale nie mieli, teraz w promocji jedyne 450zł :/ Drogie jak pies, i tak jeszcze zastanawiam się ten czy lovi :)

Listopadowa co do laktatora to chyba nie planuję zakupu bo w zasadzie nie wiem czy się przyda. Jak okaże się niezbędny to wtedy się rozejrzę :) W sobotę wyszłam ze szpitala,dostałam tylko luteinę i dużo odpoczywam. Chyba dopiero dziś doszłam do siebie po tych przeżyciach :)wczoraj jeszcze pobolewal mnie brzuch,a to z jednej a to z drugiej strony i miałam wrażenie jakby robił się twardy choć starałam się nie dotykać wiec byłam niespokojna. Miałam przez to doła ale dziś odzyskałam humor i wierzę że do porodu obejdzie się już bez szpitala. Jestem też zadowolona bo kupiłam karton ciuszków za 100 zł z czego wszystkie znanych marek,niektóre nieużywane bo dziewczyna od której to odkupiłam miała bardzo dużo rzeczy i nie zdążyła swojego maleństwa we wszystko ubrać :) Poza tym przygotowuję do obrony pracy mgr bo w środę się bronię,mam nadzieję że zdam pomyślnie. Mierzyłam dziś brzusio i jak na razie 93cm a ile u Was?

Gość Doris LJ4
Paula super że wszystko dobrze,oby tak dalej. Gdzie kupiłaś taki zestaw sama chętnie bym skorzystała szczególnie od 68 cm,mniejsze mam. Też dałam się skusić na zakupy w smyku a i starsza skorzystała. Powodzenia w środę ,tylko za bardzo się nie stresuj.

Gość OnlyDreams
Hey :) fajnie, ze poruszylyscie temat ubranek :) ja kupuje na 56 i 62cm narazie - na 56 cm to tylko takie podstawowe rzeczy no i nie za duzo, bo nigdy nie wiadomo jak duze sie dziecko urodzi - ja mialam podobno 59cm :/ kupilam sporo pol spiochow i bodziakow z dlugim i krotkim - z takich rzeczy chyba troche dluzej sie wyrasta ;) a no i mysle, ze jest to duzo wygodniejsze niz zwykle spioszki. Pozatym niektore rzeczy na 56 sa rowne tym 62, zalezy od marki chyba. Moja tesciowa kupila spioszki na 47cm, to ja ze tak powiem troche opierdzielilam... tzn powiedzialam grzecznie, ze dziecko najprawdopodobniej tego nie ubierze, tymbardziej, ze teraz rodza sie naprawde duze dzieci. No ale ona wie lepiej.. bo na metce jest napisane 0m ( z porownaniem ze spiochami 56 ktore mam w domu, te 47 to miniaturka) o o U mnie brzuszek coraz bardziej wystajacy ;) w zaleznosci od dnia mam 93-97cm. Mloda zaczyna niezle tance wygibance w moim brzuchu :D juz sie nie chowa i widac dokladnie jak sie rusza :) Nie moge uwierzyc, ze za tydzien zaczynam juz 3 trymestr. Dzis juz 26tydzien i 1 dzien. Jeszcze troche i malenstwo bedzie na swiecie :) To chyba beda najgorsze 3 miesiace, tymbardziej, ze u mnie strasznie goraco a ja zle sie czuje w takich upalach.

Doris taką paczkę wyszukałam przez olx z tym że szukałam maksymalnie w zasięgu 15km od swojej miejscowości bo koniecznie chciałam zobaczyć ciuszki przed zakupem. To dobry sposób na kupienie rzeczy w niskich cenach ale przy tym trzeba mieć trochę szczęścia :) Obroną postaram się jak najmniej denerwować żeby nie zaszkodzić dzidziusiowi. Chcę poprosić komisję żeby wejść jako pierwsza. Dam znać w środę:)

Gość listopadowa123
U mnie w pasie jakieś 87cm przed ciążą 74-75cm. 26 tydz. Nie jest źle, choć ciąży już nie ukryje, jest ewidentna kulka z przodu i nawet jak coś było luźne wcześniej już jest teraz opięte i brzuszek widać wyraźnie.

Gość listopadowa123
Dziewczyny pokaże wam wózek który mnie urzekł, natomiast to wersja raczej dla dziewczynki, ale jest cudaśny i jak bym miała w brzuchu córeczkę to bym chyba kupiła http://allegro.pl/wozek-retro-jedyny-na-allegro-okazja-2w1-rozyczki-i5440049199.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=alluserscro Choć chyba raczej ciężki jest jak na wózek, ale śliczny :)

Gość Doris LJ4
Listopadowa wózek piękny ale dla odważnych. Chyba bym nim nie wyjechała. Z tymi wózkami to masakra przynajmniej u mnie. Przy poprzednich dzieciach nie zaglądałam do internetu,kupiłam co mi się podobało i spełniało nasze wymagania.A teraz adamex mi się podoba ale opinie ma niezbyt ciekawe. Do tego w domu stoi teutonia która nie ma tego czy owego no ale sprawdzona,firma same plusy no i 1000 zl a nie 2000. Jutro idę do ginekologa mam nadzieję że wszystko dobrze,potem odbieram paczkę ze smyka z ciuszkami. Zachorowałam na kocyk dla Ani w smyku bombi,wydaje się bardzo milutki. Zaczynam pomału organizować wyprawkę.

wozek bardzo fajny, sama chcialam zamowic podobny ( nie w kwiatuszki ) na allegro, ale balam sie, ze przyjdzie mi jakies badziewie albo, ze uszkodzony.. wiec juz kupilam tutaj. Tak teraz patrze na wage i powiem szczerze, ze strasznie ciezki sie wydaje.. ponad 17kg? Przemysl ten zakup :)

Gość listopadowa123
No właśnie wiem, że ciężki i chyba mało kto się zdecyduje, ja to go nie kupie, bo to raczej dla dziewczynki, a ja chłopaka będę miała :) Ale urokliwy bardzo :)

Gość mamaBasia
Wózek prześliczny, chociaż rzeczywiście bardzo ciężki i drogi ;-) Mnie chyba ominie cały ten szał zakupowy, bo wszystko wskazuje na to, że to jednak dziewczynka i jedyne co będę musiała kupić to pieluchy i kosmetyki :-) Wczoraj byłam u lekarza i wszystko jest idealnie, mała waży już 700g i ma 30cm. I ja też niestety rosnę na potęgę, bo ja w pasie mam znacznie więcej od was dziewczyny, już 108cm, dodam, że w poprzedniej ciąży na sam koniec miałam 106, właśnie sprawdziłam w książeczce. Trochę mnie to załamuje, ale zdążyłam się już pogodzić z tym, że nie jestem jedną z tych zgrabnych ciężarnych ze ślicznym malutkim brzuszkiem, zaliczam się do tych "rozlazłych " ale i takie muszą być, dla urozmaicenia ;-)

dziewczyny, a bola Was juz plecy? bo mnie masakrycznie rwie w krzyzu :/ wiedzialam, ze tak bedzie.. bo mam skolioze, nie wyobrazam sobie co bedzie pozniej. Narazie jeszcze nie dzwigam przeciez jakiegos ogromnego ciezaru.. Zle mi sie siedzi, zle mi sie chodzi, zle mi sie spi.. no masakra jakas. A no i od wczoraj mam chyba zapalenie ucha :/ ani zjesc porzadnie nie moge, polozyc sie na prawej stronie tez nie, bo boli jak cholera.. myslalam, ze mi przejdzie a tu dupa. Jutro chyba bede musiala isc z tym do lekarza :/

Gość gość
A gdzie sie podziewa Sierotka ma Rysia??

Gość Paluszki
Onle Dreams ale mnie rozsmieszylas tym stwiwrdzeniem ze mala pewnie tego nigdy nie ubierze...:-p;-)hihiii ;-) To sie nazywa dyplomatyczna cieta riposta;-) Moi tesciowe za przeproszeniem maja nas w .....no ;-) Ich zainteresowanie nami zawsze ogranicza sie do slow przez tel " Jak sie czujecie, macie prace? " I to tylko dlatego ze maz im kiedys uwage zwrocil ze nie potrafia nawet zapytac o nasze zdrowie..no to sobie zapamietali i plan minimum...bo nic nie kosztuje ://Przykre to bo my do wszystkiego dochodzilismy we dwojke bez jakieklgokolwiek wsparcia a cele mamy jak kazdy normalny Polak zyc godnie. I nawet teraz kiedy przyjdzie na swiat nasze dziecko na ktore czekalismy 10 lat nie zmienili zachowania. Ale sobie poradzimy jak zawsze...Damy naszej coreczce to czego my oboje nie dostalismy od swoich rodzicow..miłosc. Co do kregoslupa to boli z tym ze ja nam wypadniete czesciowo 2 dyski..:-//zakatwilam sobie kregoslup w zeszlym roku na silowni. Ale jakos sobie radzimy :-)

Gość listopadowa123
Mnie na całe szczęście plecy nie bolą, co nie znaczy, że to się nie zmieni :) Zobaczymy :) Co do rodziców i teściów nie mogę naprawdę narzekać, bardzo cieszą się z wnuka i angażują, to i moich rodziców i teściów pierwszy wnuk. Mój M nie ma rodzeństwa, ja mam siostrę ale ona nie lubi dzieci i ich bardzo nie chce, starsza ode mnie :)

Gość Paula1991
Praca mgr obroniona i to nawet na 5:) na tzw "piwo" po wszystkim juz nie poszłam bo dostałam serię kopniaczków po żebrach i bałam się żeby znowu te skurcze nie złapały bo ostatnio od tego się zaczęło. Teraz leżę i odpoczywam,w końcu zasłużyłam:) cieszę się że teraz mam już spokojna głowę i mogę cieszyć się ciążą :) Listopadowa wózek bardzo ładny i przypomina mi nawet chyba mój ze zdjęć :) powraca moda na stary styl. Mnie podobają się wózki marki bebetto a najbardziej model torino. Koszt takiego 3w1to 1850 zł i chyba się na niego skuszę ale zamówię dopiero za 1,5-2 miesiące.

Gość Doris LJ4
Pani MGR gratulacje.Teraz tylko odpoczywaj i myśl o maluchu. Oblewać będziesz dopiero za dłłłłłłłługii czas. Wózek śliczny,podobny do adamexu. Paula przypomnij proszę w którym jesteś tygodniu ? Ja byłam dzisiaj na wizycie,wszystko ok,badania w normie. Oczywiście stan zapalny i globulki.Już się chyba nie uwolnię od tych dolegliwości albo grzybki albo stan zapalny. No cóż tak już mam.

Gość 2 plus 3
Byłam dziś na wizycie, wszystko jest ok. Malutka jest w dalszym ciągu dziewczynką, już chyba nie ma co do tego wątpliwości po 3 potwierdzeniu płci, waży teraz nieco ponad 700 g (jestem w 25 tydz 2 dniu), więc raczej drobna. Za to mamusia już mniej... przybrałam od ostatniej wizyty ponad 3 kg, więc pond 1 kg na tydzień... Paula - gratuluję obrony :)

Gość gość
Podczytuje topoc tez mam na 14 pazdziernika termin. Mam juz 1,5 roczna corke. Jesli moge wam cos doradzic nie ze sie wymadrzam ale kupilam dla corki wlasnie idemtyczny wozek jak w linku. Jest prEsliczny na zywo ale hmm corka urodzila sie poczatkiem listopada ten wozek w stylu retro nie nadaje sie na snieg w zimie. Ciezko sie go prowadzilo. Jest diabelsko ciezki naszczecie mieszkam w domu ale wtaszczyc go nawet po tych kilku schodach masakra... Druga sprawa kolor te jasne biale sa sliczne ale dopuki dziecko nie pojdzie do spacerowki. W gondoli najwyzej uleje a takie siedzace masakra. Zeby grzecznie siedzialo ciagle cos je pije wylewa brudzi. Spacerowka szczegolnie za 2,5 tys wozek pasowalo by zeby posluzyla dlugo a takie roczne chodzace dziecko ma juz buciki brudne bo chodzi ubranie od upadkow tez z piachu np:) rece wiecznie umazane. I taki wozek to tylko stred bo wstyd wyjsc w brudnym a prac go codziennie ??? I jak przegadac rocNiakowi zeby nie brudzil:) teraz ma byc syn i planujemy kupic tylko gondole bo to na zime tylko tak do 400zl a pozniej na wiosnr spacerowke. Lekka zwinna ale nie tupowa parasolke tylko porzadna:) nie pamietam firmy moge poszukac i dac link jak cos ale koszt okolo 800-900zl. Cenowo sie oplaca i napewno jakies ciemniejsze kolory. A przedewsztskim wazne zeby spacerowka w srodku nie byla jasno obita bo to masakra:) wezcie to pod uwage:)

Gość listopadowa123
Paula gratuluje zdolniacho, teraz już relaks, może to stres tak wpływał na napinanie brzuszka? No w każdym razie teraz już lenistwo na maxa! Co do wózków jeszcze właśnie mam ten problem, że mi się te jasne podobają, teraz taki już adekwatny do chłopca podoba mi się CAM FLUIDO ORSOBELLO szczególnie te misie na nim :) i leciutki, ale właśnie podoba mi się ten w wersji jasnej, a wiem, że małe dziecko to brudasek :/ To strasznie trudne decyzje :P 2 plus 3 super, że malutka zdrowa, może ta twoja waga to zatrzymywanie wody ? Ja mm 26 tydz i już prawie 7 kg na plusie ale jak dla mnie Ok.

Gość listopadowa123
A no i zamówiłam ten laktator medeli w smyku, wczoraj w nocy go zamówiłam za 450zł a dziś już promocje zmienili na 509zł.

Dzięki dziewczyny :) Doris u mnie 25 tydzień 3dzień :) ten bebetto jest bardzo polecany w sklepach w mojej miejscowości i widzę że mnóstwo dziewczyn go ma. Mam dwie znajome które mówią że jest zwrotny i lekko jedzie. Kolor jaki mi się podoba to szaro biały ale właśnie ze względu na spacerówkę w zestawie zdecyduję się chyba na szaro-granatowy. Listopadowa stres zaczął mi towarzyszyć dopiero dzień przed i w dniu obrony więc te skurcze musiały mieć jakąś inną przyczynę. Ogólnie mało się denerwuję i juz od 4miesięcy jestem na l4 także moje życie toczy się teraz zupełnie innym i spokojnym rytmem :) Nie życzę żadnej z Was bólu żeber którego ja doświadczam co chwila... widocznie taki urok mojej ciąży :)

Gość PanizFrancji
faktycznie ladne te wozki bebetto, chyba sama sie do nich przymierze, mimo ze raczej nastawialam sie na baby design ;) my z zakupem wszystkiego oprocz ciuszkow czekamy do wrzesnia, narazie nawet nie ma bardzo kiedy sie rozejrzec czy ktoras kupila lub zamierza kupic fotelik samochodowy z mocowaniem typu ISOFIX? jesli tak to prosze o opinie.