Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Elfka23

POMOCY!!! Męczarnia po antydepresantach

Polecane posty

Witam. Proszę o radę. Od 5 dni biorę Fevarin i Cloranxen który przepisał mi psychiatra na zaburzenia lękowe. Pierwszy dzień rano czułam sie jak na kacu ( leki biorę wieczorem przed snem), drugi dzień jakoś tak lepiej. Wiadomo lekka senność, suchość w ustach , jadłowstręt. Trzeci dzień też bez większych zmian. Kolejny dzień był straszny... obudziłam sie o 4 rano spanikowana. Potem już do rana co chwila sie budziłam. strasznie opadłam z sił. Dziś powinnam była iśćdo pracy ale nie mam siły wstać z łóżka. Czy to normalne. Od rana cały czas śpię. Czy ktoś brał ten lek? Czy to jest normale? takie skutki uboczne?

Gość gość
od czago masz ulotkę ? po drugie przestawienie się na dany lek czasem trwa przynajmniej dwa tygodnie i po tym czasie skutki uboczne zanikają

No mam te ulotkowe skutki uboczne. Przestraszyłam sie jednak gdy nie miałam siły wstać z łóżka i nie wiedziałam czy to normalne. . Myślałam może że organizm źle reaguje na lek czy coś.

Gość gość
Ja uważam, że jak się ma nasilone skutki uboczne po lekach należy ponownie zgłosić się do swojego psychiatry i mu o tym opowiedzieć. Ja sama bardzo źle się czułam po zażywaniu tym podobnych leków. Tylko, że ja czekałam, aż to przejdzie i nie udałam się nigdzie o pomoc i powiem szczerze prawie udałam się na tamten świat, Uratowała mnie tylko jedna osoba, która siłą zasięgnęła mnie do lekarza. Jak bym nie poszła to nie wiem, czy dziś pisałabym ten post. Pewnie byłabym już w grobie,

Gość gość
'Elfka23 2015.01.21 Witam. Proszę o radę. Od 5 dni biorę Fevarin i Cloranxen który przepisał mi psychiatra na zaburzenia lękowe. Pierwszy dzień rano czułam sie jak na kacu ( leki biorę wieczorem przed snem), drugi dzień jakoś tak lepiej. Wiadomo lekka senność, suchość w ustach , jadłowstręt. Trzeci dzień też bez większych zmian. Kolejny dzień był straszny... obudziłam sie o 4 rano spanikowana. Potem już do rana co chwila sie budziłam. strasznie opadłam z sił. Dziś powinnam była iśćdo pracy ale nie mam siły wstać z łóżka. Czy to normalne. Od rana cały czas śpię. Czy ktoś brał ten lek? Czy to jest normale? takie skutki uboczne? edytowano 2015.01.21 ' tak może być przez pierwsze 2 tyg przy włączaniu ssri-np.fevarinu co do cloranxenu-igrasz z ogniem, to jest bzd, powoduje fizyczne uzależnienie. jak często je bierzesz?

Gość gość
Brałam ten lek i chodziłam jak lunatyk nic do mnie nie docierało ,nie dało się normalnie funkcjonować .Teraz lekarz zmienił mi na Elicea i jest lepiej bo przynajmniej dociera do mnie co się wokół dzieje .Jest mała poprawa postrzeganiu świata , przestałam beczeć i mam bardziej optymistyczne myślenie .

Witam ponownie. Ten cloranxen biorę raz dziennie wieczorem. Fevarin zresztą też. Przestałam sie budzić nad ranem apetyt wraca mija suchość w gardle. Nie mam lęków. Ale.... do 12 nie mogę sie dobudzić. W domu mam nic nie zrobione bo nic mi sie nie chce Nie jestem smutna ani nic. Więcej myślę. Poprawiła mi sie koncentracja. Z biegiem dnia jest lepiej. Pracuje od 14 do 23 zawsze więc w pracy jestem przytomna. Ale zanim do niej pójdę to muszę taki kubeł kawy wypic że jaja :-)Lekarz mi mówił że Cloranxen mona brać 30 dni. Bo niby po fevarinie lęki mogą sie na początku nasilić i cloranxen jest po to żeby mnie uspokoić. Nie iem czy czuję sie spokojna. W sumie normalnie.

Gość gość
wszystkie depresanty narobia takiego spustoszenia w organizmie,ze potem ciezko bedzie bez nich.Na jedno ci pomoga,na drugie zaszkodza,bierz go naprawde krotko,bo jak sie uzaleznisz,a one (wszystkie bez wyjatku)szybko uzalzeniaja,zobaczysz dopiero jak je odstawisz,co sie bedzie dzialo

Spustoszenie? To znaczy że co? Wypłukują witaminy? Mam bzika na punkcie witamin :-) No postaram sie żeby już po kolejne wizycie tj równy miesiąc od poprzedniej odstawić ten cloranxen. Przestraszył mnie ten gość :-) Masz w tym doświadczenie? tzn w lekach takiego typu? Bo to moja pierwsza przygoda.