Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smerfetka0088

poród jest super

Polecane posty

Gość Smerfetka0088

urodziłam synka naturalnie bez znieczulenia :) 2 miesiące temu nie nacięli mnie ani nie pękłam. Skurcze bolały ale bez przesady. mogłabym rodzić co miesiąc a jak położyli mi synka na piersi.... to było cudowne uczucie. nie rozumiem kobiet które chcą cesarke na zyczenie . pomyślcie jaka piękna chwila was omija dziwię wam sie . dodam że godzinę po porodzie śmigałam , a te laski po cesarkach ruszyć się nie mogły z łożka tak je bolało

Gość gość
Tez rodzilam naturalnie. Niesamowite uczucie i jaka duma, ze dalo sie rade. Ale jestem w stanie zrozumiec kobiety, ktore sie boja. Porod to nie przeklucie ucha niestety.

Gość gość
Dopiero zakładałaś temat o wpadce, a już urodziłaś? :P

Gość gość
Zgadzam sie tez mialam super porod szybki ale bolesny bo mialam bole krzyzowe a nie parte.co prawda mnie nacinali ale i tak uwazam ze nie bylo najgozej zwlaszcza ze pare kolezanek miało straszny porod dlugi i bolesny.ja tez ostatnio stwierdzilam ze wole rodzic niz do dentysty chodzic ale wiadomo porod kazda przechodzi inaczej ja nie zdecydowalabym sie na cesarke chyba ze bym musiala.

Gość gość
Ktoś się w ogóle nabiera na tematy zakładane przez Smerf-coś?

Gość gość
Smerfetko miałam cc i wyobraź sobie,ze też położyli mi dziecko na piersi.A dodatkowo moja pochwa jest nienaruszona.Wiesz jakie to super uczucie?Nie rozumiem kobiet,które odmawiają sobie tego komfortu

Gość gość
ile kobiet tyle opinii :) ja czekam na porod.. wiec bede mogla napisac dopiero cos po :D

Gość gość
gość dziś Smerfetko miałam cc i wyobraź sobie,ze też położyli mi dziecko na piersi.A dodatkowo moja pochwa jest nienaruszona.Wiesz jakie to super uczucie?Nie rozumiem kobiet,które odmawiają sobie tego komfortulapka.gif xx A założymy się, że jest naruszona? Przez ciężar ciąży :) To, że nie popękałaś i cię nie nacięli, bo było cc, nie oznacza, że z twoją pochwą jest wszystko ok:) Pytanie jakiego komfortu? Rany zamiast w pochwie to powyżej pochwy? Pociętej macicy? Przez takie szmaty jak ty, co płacą za cc w państwowych szpitalach jest tyle powikłań przy sn. Bo cc nie dostają te które powinny mieć, tylko te co zapłaciły. Co ciekawe to te płacące za cc tak pięknie szybko do siebie dochodzą i o dziwo chodzą 2 godziny po porodzie, kiedy powinno się leżeć przynajmniej 6 godzin bez ruszania głową. Może jednak powinny rodzić sn, godzina bólu, plum i dziecko na świecie, jak tak dobrze znoszą operacje.

Gość gość
Ta od cesarki, ktora twierdzi, ze odmowilam sobie komfortu, bo urodzilam sn... Wyobraz sobie, ze moja pochwa ma sie bardzo dobrze, czy Ci sie podoba czy nie. Bardzo Cie za to przepraszam, bo wiem, ze Cie zawiodlam :) zapewne jestes zlosliwa jedza, ktora kazdej zyczy, zeby miala wiadro :) urodzisz to sie sama przekonasz. Twoja macica na pewno sie komfortowo czuje z ta blizna :)

Gość gość
13:42,widać,że kompletnie nie wyłapałaś ironii w mojej wypowiedzi.Nie ośmieszaj się z tymi swoimi wywodami dotyczącymi płacenia za cc.Ale żeby cię uspokoić powiem,ze nie płaciłam za cc.

Gość gość
A co te po cc maja napisac? Przeciez nie napisza prawdy, ze sa szersze po ciazy, ze maja blizne na brzuchu, ze baly sie bolu i ze je maz zostawi, bo urodzily jego dziecko, tylko gadaja pierdy o komforcie i ciasnej pochwie. Jakby ciasna pochwa byla sensem ich marnego zywota, albo zarabialy nia na chleb.

Gość gość
A co te po sn mogą napisać o cc,jeśli nigdy go nie miały?

Gość gość
A Ty wiesz, ze mozna rodzic sn, a pozniej miec cc? Czy to juz przekracza Twoje pojecie? :D akurat ja po sn nadal ciasna, chociaz Ty twierdzisz usilnie inaczej, mimo, ze nigdy ze mna nie spalas :D

Gość gość
A autorka chyba łaziła po całym szpiatlu z zakrwawionym śledziem między girami w poszukiwaniu kobiet po cc,żeby im pokazać jaka to ona bohaterka.Dlaczego jeszcze nie jesteś kolejnej ciąży?Nie ma co czekać...wszak rodzenie dzieci to twoja misja życiowa

Gość gość
Smerf zarzucił kolejnym prowem, a pelikany już się naparzają :P :P :P

Gość gość
Może to i prawdziwy smerf i może to prowo ,ale przyznaj,ze takich kretynek na kafe nie brakuje.W realu tez znam taka jedną gierojkę,która od porodu sn łazi jak paw i gardzi kobietami po cc.

Gość gość
Parę dni temu pisał o wpadce i aborcji :P :P :P

Gość gość
A to w takim razie spadam stąd:)

Gość Smerfetka0088
oj już się zleciały te cc i sn i się kłócą :) jak miło :) no cóż prawda jest taka że chyba rzeczywiście jestem stworzona do rodzenia dzieci i myślę już o drugim chociaż moje maleństwo ma dopiero 2 m-ce. Dziewczyny nie bójcie się i rodzcie SIŁAMI NATURY TO JEST PIĘKNE PRZEŻYCIE , ja jestem bardzo dumna ze urodziłam sama

Gość gość
A ja myślę, że tu się nie rozchodzi ani o komfort , ani o macice ani o blizny , ale o Więź !! Niesamowita więź emocjonalna po porodzie sn z dzieckiem.i Ty i dziecko oboje szliscie ta bolesna drogą, aby się spotkac i tp WY sami daliscie sobie z tym rade ! I tp boli te po cc..nie znaja yego uczucia.zal mi ich bo nie wiedza jaki slodki smak maja wtedy lzy szczescia i dumy.ot co !! Tez popieram sn , to niesamowite wydarzenie....baaa znajoma lekarka mowila mi, ze jak widzi w szpitalu kobiety, ktpre przyjezdzaja z bolami na sn i sa takie pelne emocji i podekscytowane ..a te na cc to tak na chlodno, ze to juz chyba swiadczy o tym jaka jest ogromna roznica miedzy cc a sn