Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja córka ma chyba anoreksję.

Polecane posty

Gość gość

Waży 50 kg przy wzroście 168 cm wzrostu. Ma 25 lat. Jej narzeczony jest sportowcem dlatego moja córka twierdzi, że skoro on dobrze wygląda to ona tez musi. Ćwiczy codziennie. Co mam zrobić ?

Gość gość
jak ma 25 lat to nic nie zrobisz, mozesz sie o nia modlic, powaznie mowie nie drwie

Gość gość
Ma dobrą wagę.

Obserwuj ją - tylko tyle możesz zrobić. U mnie zaczęło się stopniowym eliminowaniem pewnych produktów, potem kalorii... Za mało napisałaś, żeby cokolwiek doradzić. Proporcje waga/wzrost to niestety za mało.

Gość gość
Je 5 posiłków dziennie. Rano kasze manna z jakimś owocem, na drugie śniadanie owoc, obiad w pracy je sałatę, a domu zupy z selera z batatem, z marchewki zupy tego typu i na kolację je granole z maślanką. Wszystkiego je tak mało.

Gość gość
oho, córka ćwiczy więc ma anoreksje. mam chamską niedowagę (taka natura, nie jestem chora pod tym względem ani fizycznie ani na umyśle), byłam ostatnio u psychiatry z powodu stanów depresyjnych - KAZAŁA MI ĆWICZYĆ! a z tego co piszesz nie da się wywnioskować czy dostarcza do organizmu odpowiednią ilość. wg Ciebie mało, a wg wielu może byc dużo. tym bardziej że widać, że urozmaica posiłki jeśli nie będzie chudła (wagowo, nie optycznie) to wg nie ma problemu żadnego

Gość gość
Ale ona praktycznie cały czas ćwiczyć. Rano rozciąga się, po pracy od razu idzie na siłownię ( siłownię zrobili sobie w mieszkaniu ). Wieczorem idzie biegać. Przecież ona nie wytrzyma napięcia kiedyś.

Gość gość
Kiedy ma wolne to sędzia cały dzień na siłowni.

Gość gość
Siedzi cały czas miało byc

Gość gość
Ja mam 25 lat i 48 kg, jem normalnie i anoreksji nie mam.

Gość gość
Pogadaj z jej mezem , skoro jest sportowcem to niech rozpisze jej diete , tak by mogla cwiczyc i wygladac atrakcyjnoe

Gość gość
On tak się zna, że w ogóle. To moja córka trzyma mu dietę, bo jest dietetykiem. Moim zadaniem ona ćwiczy za dużo, a przez to ma bardzo dużo mięśni.

Gość gość
Skoro ma moesnie znaczy ze je ! Niektorzy maja jobla na punk ie miesni, silowni itd , ale nie sadze jest to cos groznego

Gość gość
Ona chce mieć figurę modelki.

Gość gość
anoreksji może nie ma, ale obsesja na punkcie swoich mięśni to też choroba ;-( taka dieta bardzo monotonna wkrótce może jej nie wystarczyć a ćwiczenia nie być możliwe. Wystarczy że zajdzie w ciążę. Później może się to odbić na jej psychice, skoro rzeźba ciała jest dla nich na pierwszym miejscu.

Gość gość
On i tak już nic nie tym nie zrobi. Rzadko bywa w domu, wiem, że rozmawia z nią, ale to nie przynosi efektów.