Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czuje sie jak taki dziwak

Polecane posty

Gość gość

ja p*****le, nie ogarniam ludzi, siebie i swiata. jestem zj*****m czlowiekiem i nie umiem sie zachowac

Gość gość
chcialabym wyemigrowac gdzies, gdzie nikt mnie nie zna. czuje sie jak kosmita

Gość gość
a coś więcej? przykłady?

Gość gość
nie umiem tego wyjasnic, po prostu ciagle robie jakas szydere, boje sie ludzi, nie umiem sie wyslowic, trzesa mi sie rece, boje sie wszystkiego, mam pustke w glowie, boli mnie cala twarz gdy jestem wsrod ludzi, nie lubie gdy na mnie patrza,oceniaja itp

Gość gość
musisz si wyluzować czyli mieć własne zdanie i przestać ciągle myśleć o tym co ktoś o tobie pomyśli, zamiast tego myśl o tym co sprawia ci przyjemność i naucz się cieszyć małymi rzeczami !!

Gość gość
Pewnie jakaś nerwica albo fobia społeczna. Dość typowe objawy. Nic tu nie poradzimy - musisz iść do psychologa to przegadać. Najlepiej do psychologa poznawczo-behawioralnego, bo ten paradygmat jest najbardziej skuteczny w tego typu przypadłościach. Da się z tego wyjść - jestem najlepszym przykładem. Miałam jak ty 10 lat temu. Dziś miewam czasami podobne objawy gdy źle się czuję, jestem zestresowana. Ale dużo, duuużo rzadziej.

Gość gość
nigdzie nie musisz chodzić, możesz sam się wyleczyć, przestań się ograniczać, słuchać w kółko tych samych piosenek, oglądać tych samych filmów i robić ciągle to samo i przestań się bać świata bo wcale nie jest straszny !

Gość gość
16:56 widzisz, nic ci nie pomógł, ciągle masz to samo tylko w mniejszym stopniu !

Też myślę, że to jakaś nerwica. Ja mam to samo. Leczę się. Na razie u mnie to początek ale wiele lat zmagałam sie z tym co Ty zanim poszłam do lekarza.

Gość gość
czyli jednak psycholog jej pomógł skoro żyje się jej dużo lepiej

to zależy. Psycholog pomaga tylko na objawy emocjonalne a On mówi już o fizycznych czyli ja polecam psychiatrę. To żaden wstyd

Gość gość
Elfka pobawisz sie moją rureczką?

Gość gość
Ja z 16:56. Jasne, ze pomógł. Już praktycznie nie wychodziłam z domu, czułam się jak dziwadło, miałam myśli samobójcze, każde wyjście z domu - masakra, uciekałam przed ludźmi, nie potrafiłam nawet na zajęciach siedzieć wśród nich. Obecnie pracuję, mam znajomych, nie mam problemów z nawiązywaniem znajomości. Raz na 3-4 miesiące zdarza się gorszy dzień i tyle. To chyba jest różnica, co nie?

No pewnie że jest różnica. Zycie staje sie lepsze. Doskonale rozumiem co czułaś. Miałam taka samo.

Gość gość
elfka tobie to b dobre smyranko pomogło a nie psychologi;D

17,09 mnie ma kto smyrać. Tobie jednak by sie może przydał psycholog :-)

Gość autorKAAAAAaaaaaaaaaa
wiecie, mam przyjaciol, faceci mnie podrywaja, ale jestem nadal c***a, poznawanie ludzi mi nie wychodzi, nie wiem nieraz co gadac, ludzie mysla, ze jestem burakiem (ktos nieznajomy probuje zagadac, a ja siedze i gapie sie w stol) nuie podoba mi sie to, bo chcialabym miec wielu znajomych, ale cos mi nie pozwala na to, zeby luznie sobie konwersowac z ludzmi, strasznie glupia nie jestem, ludzie nie maja niezwyklych tematow do rozmowy, ale ja nie umiem sie wyslowic, mam pustke w glowie, jedynie przy bliskich znajomych cos powiem...

Gość gość
to jest dolujace, gdy ktos tak do mnie zagaduje, jest zainteresowany a ja nie wiem co powiedziec, przychodzi mi do glowy tylko mmmmmmmmmhmmmmmm tak nie kiwniecie glowa. Albo ktos jest jajcarzem, dobrotliwie mi dogaduje a ja mam reakcje jakby mnie ktos chcial zamordowac...

Gość gość
elfka, jak tak czytam twoje wypowiedzi to aż mi jaja rozrywa z podniecenia.

Gość gość
ja p*****le, czemu zawsze jakies wulgarne przychlasty musza urywac tematy na kafeterii :( jestescie nudnymi smieciami i jak nie macie nic ciekawego do powiedzenia to w********ac!

Gość gość
Zwal sobie konia to ci przejdzie

nie przejmuj sie idiotami. Może jesteś po prostu przewrażliwiony na swoim punkcie? Masz kompleksy. Dlatego myślisz że Twoje niedoskonałości każdy widzi. A to nie jest tak.

Gość gość
nie widza? ja widze od razu w kazdym co jest nie tak, w sumie jak nieraz slucham ludzi to tez wiedza co jest na rzeczy, no moze wiedza, ze ktos ma z czyms problem, ale wlasciwie maja to gdzies. to ja tak przezywam, ze ktos ma taka a taka wade, powie cos glupiego i jest skreslony/a, tak samo podchodze do siebie. to jest strasznie glupie, ale takie mam myslenie pokrzywione

Jesteś krytyczny wobec świata. Nie ma przecież idealnych ludzi. Jeśli ktoś powie coś głupiego to może własnie jest to też taka reakcja że jest tobą zawstydzony? Onieśmielony? Nie tylko Ty możesz taki być. Inni ludzie też.