Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wypadanie macicy

Polecane posty

Gość gość

Co musi sie tak strasznego stac przy porodzie, ze po macica wypada.

Gość gość
tak sie zdarza gdy dziecko jest duże i kobieta za mocno pęka, czasem tak jest ze mimo nacięcia krocza krocze i tak pęka, wtedy powikłaniem jest wypadanie macicy lub pochwy

Gość gość
masakra, a jak temu zaradzić ?

Gość gość
nie rodzić

Gość gość
Ja 1 dziecko urodzilam o wadze 4550 nacieli mnie i peklam fakt macica nie wypada ale przez kilka lat po porodzie bolala mnie jak siadalam na toalete. Mialam wrazenie ze wyleci. Jestem obecnie w 2 ciazy boje sie ze teraz po porodzie nie wytrzyma i pusci. Ginek nie chce zrobic cesarki bo twierdzi ze dziecko ma tylko 3500 i nic sie nie stanie

Gość gość
nic tylko iść na naturalny tak tu zachwalany na kafeeeee

Gość gość
Wiązadla macicy mogą być luzniejsze zarówno po porodzie dużego dziecka siłami natury jak i po błyskawicznym porodzie. Tak było w moim przypadku. Miałam planowane cesarskie cięcie ale urodziłam tydzień przed nim, poród był błyskawiczny, do szpitala dojechałam z 10 centymetrami rozwarcia i skurczami partymi, a to wszystko w ciągu 25 minut. Urodzilam po 4 parciach. Po połogu okazało się, że wiazadla macicy nie wytrzymały, a dodatkowo pękła szyjka macicy i zrosla się w niezbyt ciekawy sposób. Rok po porodzie zdecydowałam się na operację rekonstrukcji