Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię Ula ( nie Urszula)

Polecane posty

Gość gość

Co myslicie? Znacie kogos o imieniu Ula w formie podstawowej? Bardzo nam się podoba krótsza forma. Urszula odpada!

Gość gość
Ale Ula to skrót od Urszuli czytaj to samo. Nie nie znam. Znam za to masę Urszuli, do których wołają zdrobniale Ula.

Gość gość
O matko boska!! Ula to jest Urszula.. to tak jak bys chciala nazwac corke Kasia a nie Katarzyna.. no litosci.. Wpiszesz zdrobnienie jako imie? No nie wydaje mi sie :\

Gość gość
ludzie mają teraz jebla na punkcie zdrobnień i wymyślają że to inne imie... tak jakby Ania czy Asia to nie Anna i Joanna.

Gość gość
Ula to tak samo jak Aga-Agnieszka, Ola-Aleksandra, Kasia-Katarzyna Wiki-Wiktoria itp. Nie ma opcji by Ci zdrobnienie za imię wzięli, bo i tak każdy będzie do niej formalnie mówił Urszula

Gość gość
Imię Ula występuje na Swiecie. Jest z pochodzenia irlandzkie. Druga forma to Ulla ( z pochodzenia szwedzkie. Czesto nadawane w finlandii). Nie mieszkamy na terenie Polski, a wiec uzywanie w dniu codziennym formy Ula, po wpisaniu w dokumenty Urszula, nie bedzie dla ludzi tutejszych naturalne. Wymowa imienia Urszula w naszym miejscu jest bardzo twarda "Oŕsula".

Gość gość
Wymieniacie duzo zdrobnien, a co np z imieniem Magda? Wystepuje zarowno w formie podstawowej jak i zdrobnieniu od Magdaleny,a mimo to nie robia z tym problemu.

Gość gość
Ale Magda a Magdalena to nie to samo :P

Gość gość
nie denerwuj sie na mnie.Znam 2 Ule, sa takie kochliwe ze wszedzie ze wszystkimi sie pie.....sza i lubia arabow i murzynkow.Znajdz inne imie .

Gość gość
Przykład Magda Magdalena dwa różne imiona :P

Gość gość
Podobno Iza i Izabela to też dwa różne imiona

Gość gość
Znam Urszulę i mówią na nią Ula albo Ulka

Gość gość
Jeśli mieszkasz poza pl i chcesz tam na stałe zostać to wpisz Ula(irlandzkie) po prostu lub Ulla(szwedzkie), a jeśli planujesz powrót do pl to szukaj innego imienia, bo tutaj dla Ula zawsze będzie Urszulą.

Gość gość
miało być bez dla :/ *bo tutaj Ula zawsze będzie Urszulą.

Gość gość
od marca mozna uzywac zdrobnień w Polsce, byle by to nie bylo osmieszajace dla dziecka, wiec zaakceptuja Ule w urzedzie jako pelne imie

Gość gość
ula brzydula!!!!

Gość gość
Dla mnie bez sensu. To tak jakbym chciała nazwać córkę Zuzia a nie Zuzanna. Tak się nie da. Nazywam Zuzanna a wołam Zuzia, ale nie da się zrobić tak, żeby Zuzia była pełną formą imienia. Więc z Ulą to samo - nazywam Urszula a wołam Ula. Nie da się inaczej.

Gość Ula-la :)

Moi rodzice i przyjaciele nazywają mnie Ula, a pełne imię - Ulyana (jedna z form imienia Juliana)