Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego kościół tak strasznie interesuje sex?

Polecane posty

Gość gość

interesuje ich kto z kim, rozwodnik to ble a to jakim kto jest człowiekiem jakoś mniej ich obchodzi pomocą biednym średnio sie interesują biorą za wszystko opłaty do dzis nie moge zrozumieć dlaczego sakramenty są płatne (przecież jakoies pieniadze na utrzymanie kosćiołów mają z róznych funduszy)? powinno sie wydawać, że wiara to sprawa ducha, miłość blizniego, a sie okazuje, że wszystko sie kręci w okół seksu i kasy ;/

Gość gość
za pogrzeb kasa, za slub kasa, za chrzest kasa, po kolędzie kasa unieważnienie małżeństwa - GRUBA KASA

Gość mrc
...do szkoły, analfabeto !

Gość gość
nie wiem czy wiesz kto to analfabeta, radze sprawdzic w słowniku bo najwyraźniej tego nie wiesz - NIEUKU

Gość gość
Zalegalizować marihu.anę, to roś.lina którą sa.dził dla nas Chrystus Jestem głupia bo nie wierze w bajki, potrafie samodzielnie mysleć? bo mam inne poglądy niż wy . Jak nie ma Boga nie ma też szatana, nie? religię się krzewi poprzez indoktynację ludzi a najbardziej podatne na indoktrynację są dz.ieci. Klasyczna, patrial.chalna rodzina zawsze była główną ostoją indoktrynacji katolickiej i dltego kler tak broni ten model ro.dziny. Wie, że z jej zmianą na rodzinę patchworkową upadnie jego wła.dza nad dzi.ećmi wykon.ywana rękoma zindo.ktrynowanych ro.dziców.

Gość gość
Kościół to największy wróg wolności ! Przypominam że na indeksie ksiąg zakazanych były dzieła większości filozofów ! Kościół wściekle atakował wolność słowa. Kościół był przeciw transfuzjom i przeciw transplantacjom. Kościół to siłą wsteczna cywilizacji

Gość gość
polski episkopat chce decydować kto jest kobietą a kto mężczyzną poprzez narzucenie prymitywnego cielesnego kryterium płciowości podczas gdy nauka pokazuje że kwestia tożsamości płciowej jest złożona i wystepuje przede wszystkim na poziomie psychologicznym. poziom intelektualny katolików potwierdza tezę o negatywnym wpływie indoktrynacji katolickiej na stan mentalny jednostki. idźcie się uczyć na porządnej uczelni zamiast słuchać bredzących biskupów i pseudo-profesorów w sutannach którzy muszą wiarę stawiać ponad wiedzą naukową.

Gość gość
bo w Kościele nie chodzi o wiarę i religię ale władzę i pieniądze w Kościele robi się karierę i walczy o stanowiska tak samo jak w polityce, tylko głupi tego nie widzą był u mnie na kolędzie młody wikary, przystojny, wysoki, żartowniś patrzyłam na niego i zastanawiałam się co taki młody, atrakcyjny mężczyzna robi w Kościele ? zamiast założyć rodzinę ano być księdzem wygodniej, minimum obowiązków, nie trzeba mieć rodziny, gosposia ugotuje, upierze, posprząta, dzieci mieć nie trzeba, pracować nie trzeba na na wszystko kasa jest, a na starość trzeba dom emeryta i godna opieka

Gość gość
biskupi zamachnęli się na wolność Polaka i jako tacy są wrogami Narodu !!! Kler ma kłopoty z myśleniem, i te swoje wydumane brednie narzuca Polakom. Najgorzej, że te głu.poty bisk.upa ły.kają nie.douczone ow.ieczki i potem wci.skają je swoim dzie.ciom lub kolegom jako pr.awdę obja.wioną. Koś.ciół to więz.ienie , którego lok.alnym naczelnik.iem jest bis.kup, po.lski bis.kup. A klawiszami są ks.ięża, Po.lscy Ks.ięża. I ci klawisze ładują swoje ła.pska do majtekk więźniów po czym mówią im kim mają być, a jak nie to prze moc i prześla dowanie bez lit ości. usmiech.gif Religia, to ZŁO (władza i mamona) i nie ma nic wspólnego z WIARĄ. Nie wierzę w ich bogów i bożków, tak chrześcijańskich, katolickich, jak muzułmańskich i judaistycznych. Wszystkie trzy religie wypływają z jednego parszywego źródła. I nie łudzcie się, ze chodzi o Boga, czy wiarę, bo chodziło i chodzi tylko o wpływy, władze i bogactwa. Zinstytucjonalizowana i skomercjalizowana wiara, to nie wiara, lecz złoty interes zwany religią.

Gość gość
Każdemu rozsądnemu człowiekowi sie wydaje, że religia to powinna być sprawa ducha. A jak to się ma do rzeczywistosci? Kośiół sam wyklucza różne grupy ludzi, gejów(a przepraszam kto stworzył takiego geja, chyba stwórca, prawda?)rozwodników, lesijki - tylko dlatego, że mają inne sposoby kochania. Co oni złego robią? Wiara powinna przyjmowac wszystkich z otwartymi ramionami a nie wmawiać im ,ze są brudni i niegodni sakramentów (płatnych).

Gość gość
dlaczego bita kobieta nie powinna brać rozwodu? a jeśli weźmie to potem nie moze być juz z nikim innym? ma byc karana podwójnie?

Gość gość
a dlaczego ksieza maja baby i dzieci z nimi?

Gość gość
tajemnica wiary :-) czyli najlepiej by ciemna masa jak najmniej wiedziała, jak najmiej pytała a oni będą udawać świętych

Gość gość
zapytaj raczej czemu Kościół ukrywa pedofilów zamiast ich piętnować ?

Gość gość
pomyśleliście czasem dlaczego np. wiedząc o problemie pedofilii w Kościele czemu Kościół nie zdecyduje się znieść instytucję "ministrantów" ? uciełoby to kontrowersje i ewentualne problemy.... ale oni tego nie robią, wolą tuszować sprawy i nadal mieć kontakt z młodymi, naiwnymi chłopcami....

Gość gość
biskupi zamachnęli się na wolność Polaka i jako tacy są wrogami Narodu !!! Kler ma kłopoty z myśleniem, i te swoje wydumane brednie narzuca Polakom. Najgorzej, że te głu.poty bisk.upa ły.kają nie.douczone ow.ieczki i potem wci.skają je swoim dzie.ciom lub kolegom jako pr.awdę obja.wioną. Koś.ciół to więz.ienie , którego lok.alnym naczelnik.iem jest bis.kup, po.lski bis.kup. A klawiszami są ks.ięża, Po.lscy Ks.ięża. I ci klawisze ładują swoje ła.pska do majtekk więźniów po czym mówią im kim mają być, a jak nie to prze moc i prześla dowanie bez lit ości. usmiech.gif Religia, to ZŁO (władza i mamona) i nie ma nic wspólnego z WIARĄ. Nie wierzę w ich bogów i bożków, tak chrześcijańskich, katolickich, jak muzułmańskich i judaistycznych. Wszystkie trzy religie wypływają z jednego parszywego źródła. I nie łudzcie się, ze chodzi o Boga, czy wiarę, bo chodziło i chodzi tylko o wpływy, władze i bogactwa. Zinstytucjonalizowana i skomercjalizowana wiara, to nie wiara, lecz złoty interes zwany religią.

Gość gość
Czy można to leczyć? Skoro ktos wierzy w cos bez żadnych dowodów czy jest normalny? Skoro nie można z nim porozmawiać, wszystko podważa bo wierzy w jedna słuszna hipotezę to przecież jest paranoja wiary,to jeden z głównych obja.wów schizo.frenii tzw błędne przekonania zapraszam na portal jarka kefira lista samo.bojstw IIIRP ciekawa lek.tura zwlaszcza dla schizo.frenikow. wiara w teorie spiskowe wskazuje na prymitywizm umysłowości. taka wiara jest niczym innym jak prymitywnym wytłumaczeniem sobie tego czego się nie rozumie a więc zamiast nauki, faktów wymyśla się bzdury będące ich zastępstwem. oczko.gif Myślę że osoby które są tego wszystkiego nieświadome są chore psychicznie-ponieważ ograniczona zdolność rozumienia świata również jest pewnego rodzaju dysfunkcją, czyli chorobą umysłu

Gość gość
To są badania nauk.owe. Lu.dzie z wyso.kim IQ unika.ją kościoła .

Gość gość
Jezus,dziewice,anioły diabły i inne głupoty. Bóg istnieje i życie wieczne ale tylko w ludzkim umyśle. Ludzie ale wy jesteście głupie ktoś chce niezłą kasę zarobić a wy wierzycie podobnie jak kościół trzaska kasę na tzw.''objawieniach''.Po pierwsze śmierć jest procesem nieodwracalnym i z niej się nie da wrócić czy wybudzić.Jeśli się wybudził to nie była to śmierć!Ludzki umysł ma nieograniczone możliwości jeśli chodzi o urojenia,sny,halucynacje.Dlaczego podczas tzw.''śmierci klinicznej''[która tak naprawdę nie jest żadną śmiercią bo śmierć powtarzam jest procesem nieodwracalnym]!muzułmanie widzą Allacha,katolicy Jezusa,hinduiści Buddę a niewierzący nic nie widzą?Ludzie zacznijcie w końcu myśleć.

Gość gość
Pozdrawiam trzeźwo myślących. Polska to zacofanie i średniowiecze. Bóg urojony,wiara źródło wszelkiego zła. kler rządzi ludźmi strasząc ich śmiercią i tym co po śmierci. Ludzie mają panicznie się jej bać i tylko wiara katolicka ma im dać jakąś szansę na spokojną śmierć. A wiarą katolicką handluje kler i on pociesza strapionych nastraszeniem śmiercią. Ludzie zastraszeni są jak barany i robią co im się każe. Tak rządzi światem kler. kiedy będziemy wolni od katolickiego zabobonu? Właśnie, czarni mącą ludziom w głowach wmawiając im, że są jakieś diabły, opętania, złe moce i cuda. w polscaće wid to najlepiej jak oni zaczadzają zdrowe umysły robiąc z nich paranoików którymi łatwo sterować i których łatwo doić z kasy. czarni zamiast głosić dobrą nowinę straszą ludzi. to podłe i sekciarskie zachowanie. dziwię się że prokuratura ich nie ściga za ten bandycki proceder. :-) Powinno się zakazać lekcji religii dla dzieci bo tam odchodzi pranie mózgów które często dożywotnio uszkadza myslenie racjonalne dziecka

Gość gość
czasem sobie myślę, że dobrzy ludzie nie pasują do kościoła tacy zagorzali "wierzący" tylko by wykluczali innych, o miłości bliźniego nie wiedzą nic, zachowują sie jakby byli w jakimś elitarnym klubie i bronią dostępu do niego każdemu "innemu" myslą, że sobie zaklepali miejsce w niebie i jakimś gejom to wara nie widza w człowieku cżłowieka tylko jego orientację i inne pierdoły NIESTOTNE dla bycia bądź nie dobrym człowiekiem

Gość gość
zakazać chrztu niemowląt i dzieci, zakazać indoktrynacji religijnej dzieci !!! Kościół korzysta z władzy nad rodzicami by niewolić dzieci. Trzeba przerwać ten łańcuch zniewolenia. :-P kler otumania biednych w interesie bogatych. Strasząc biednych śmiercią i piekłem utrzymuje ich w biernej pokorze i dzięki temu bogaci spokojnie konsumują to co nagrabili. :-P całą kultura katolicka przesiąknięta jest strachem przed grzesznością, śmiercią i piekłem. "memento mori" to takie katolickie motto życiowe. inna sprawa, że teraz mniej straszy się wprost, a bardziej pośrednio. jezyk.gif straszenie to typowe sekciarskie zachowanie i widać że jak polski kościół stał się sekciarski - straszy nas już wszystkim co nowoczesne co demokratyczne co liberalne co rozumne .:-( Kośiół Katolicki w Polsce to jest jakieś groteskowe nieporozumienie ! właśnie ! Kler trzyma lud za pysk grożąc mu tym co po śmierci. I temu służy koncepcja sądu ostatecznego i piekła. A to, że kler uświęca sam siebie i siebie każe czcić to jest bałwochwalstwo. Świętość świętych to bezczelność !!! kler chce władzy nad tyłkami dzieci ! JP 2 to był papież-zamordysta który promował prawicowe mafie kościelne jak opus dei czy legion chrystusa .

Gość gość
Ludzie lubią wierzyć w bajki i mają potrzebę bajek że ich życie ma jakiś sens że tam gdzieś jest jakiś niewidzialny niebiański czarodziej z różdżką.Ludzki umysł uwierzy we wszystko co powie mu że po śmierci nie umrze ale będzie żył nadal w jakimś niebiańskim parku rozrywki Disneylandzie.Niestety to są bzdury i nonsens. Wszystkim religią świata udało się właściwie przekonać ludzi że tam gdzieś jest pewien niewidzialny człowiek który nic innego nie robi tylko dzień i noc cię obserwuję i ten niewidzialny człowiek ma specjalną listę 10 rzeczy których nie chcę żebyś robił. A gdy zrobisz którąś z tych rzeczy ma dla ciebie przygotowane specjalne miejsce zwane piekłem będziesz tam się męczył,krztusił,smażył i cierpiał całą wieczność. Ale ten niewidzialny człowiek cię kocha!Kocha cię i potrzebuję kasy! Bo Wszechmocny mógł stworzyć świat w 6 dni ale z kasą mu nie wychodzi.Szmal potrzebuje od ciebie!

Gość gość
Zaprawdę,zaprawdę powiadam wam że nigdy i nigdzie nie było żadnego cudu wcale bo czemu ktoś chcący czy nie chcący pacierze klepiący nie wymodlił nigdy ręki albo nogi?

Gość gość
Wszystkim religią świata udało się właściwie przekonać ludzi że tam gdzieś jest pewien niewidzialny człowiek który nic innego nie robi tylko dzień i noc cię obserwuję i ten niewidzialny człowiek ma specjalną listę 10 rzeczy których nie chcę żebyś robił.A gdy zrobisz którąś z tych rzeczy ma dla ciebie przygotowane specjalne miejsce zwane piekłem będziesz tam się męczył,krztusił,smażył i cierpiał całą wieczność.Ale ten niewidzialny człowiek cię kocha!Kocha cię i potrzebuję kasy!Bo Wszechmocny mógł stworzyć świat w 6 dni ale z kasą mu nie wychodzi.Szmal potrzebuje od ciebie! Wszystkie religie,wiary i sekty lękają się postępu nauki niczym ćmy światła poranka bo demaskuje ona sztuczki z których żyją.

Gość gość
to nie jest kwestia wiary, to kwestia ksiezy. wiara nie ma tu nic do rzeczy, ksiadz jako czlowiek jest winny, nie kazdy, ale wiekszosc ma cos za uszami. chodze do kosciola ale nie po to zeby sluchac siedza, ale po to zeby sie pomodlic w skupieniu.

Gość gość
ja się śmierci nie boję, raczej jestem ciekawa by się przekonać czy jest tak jak myślę, po śmierci już niczego nie będzie myślę że śmierć będzie jak zasypianie, jak wtedy gdy się nic nie śni lub gdy się nie pamięta snu....spokój i odpoczynek

Gość gość Ali Babba al Hambra
Biblia nie jest żadnym słowem bożym tylko jakimiś głupotami napisanymi przez pastuchów pustynnych.

Gość gość
kocham rozwodnika i kościół chce we mnie zbbudzic poczucie winy żona go zostawiła, załamał się nie wolno mi tego człowieka kochać? przeciez to jest absurdalne

Gość gość
"to nie jest kwestia wiary, to kwestia ksiezy. wiara nie ma tu nic do rzeczy" i tu się zgadzam, więc nie widzę powodu dla których potrzebujemy księży wiara to kwestia naszej duchowości, rozwoju i wbudowanego systemu moralnego