Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego kościół tak strasznie interesuje sex?

Polecane posty

Gość gość
Biblia to są bajki zmyślone przez ludzi podobnie jak koran,tora czy mity egipskie,greckie i rzymskie.Ten kto się chodź trochę interesował religioznawstwem wie że Jezus nie był jedynym Bogiem zrodzonym z dziewicy ani zmartwychwstałym.podobnie jak wielu Bogów urodziło się 25 grudnia.Przecież to są fakty.

Gość gość
Czym się Bóg różni od tego Boga z Korei Północnej czyli Kim Dzong Una?Zarówno w jednym jak i w drugim przypadku jeżeli będziesz w niego wątpić lub nie będziesz go wysławiać że istniejesz i masz wszystko dzięki niemu zginiesz.Przecież podobieństwo jest uderzające.Ponadto wiara w Boga to nic innego jak sadomasochizm.Bo jeżeli masz kogoś kochaś i jednocześnie masz się go bać jesteś sadomasochistą. Religia to efekt uboczny ewolucji. Ludzie całe życie wierzą w bzdury i razem z tymi bzdurami umierają. Teizm to chorooba psychiczna którą trzeba leczyć. Każdy myślący człowiek jest ateistą Ernest Hemingway Największe oszustwo w dziejach ludzkości?Religia i Bóg!!!

Gość gość
moralność jest uniwersalna i w każdej religii podobna człowiek podświadomie wie co jest właściwe a co nie jeśli Bóg istnieje, i jest wszechmocny, nie potrzebuje tu żadnych pośredników to czy chodzę co tydzień do Kościoła na mszę czy nie ma wpływu na to by pamiętać co jest właściwe a co nie ksiądz mi nie musi przypominać bo moralność i sumienie mam w sobie

Gość gość
Rząd i kieckowi szamani nieźle nas dymają z pieniędzy! Religia to opium dla mas. Barbarzyńcy - to są nasi prawdziwi przodkowie. Żaden z nas nie miał za pradziadów tolerancyjnych ludzi kulturowej bohemy. Nasi przodkowie byli u zarania dziejów prostymi drwalami, którzy siekierami odrąbywali głowy swoim przeciwnikom. Tylko dzięki tej mentalności kultura łacińska była dominująca przez setki lat na całej kuli ziemskiej. W XX wieku nastąpiło powolne załamanie tego trendu. Większość krajów Europy po wielu przegranych wojnach ze sobą, poddało się, usiadło na ziemi i związało ręce pozorami dobrobytu i utopii o spokojnej przyszłości wszystkich ze wszystkimi. Europa zasnęła, upijała się i pasła, a w jej wnętrznościach powoli rosła chorroba. Ludzie nie chcieli lub nie potrafili zauważać objawów. Każdy ma żonę, dziecko i kredyt, czemu miałby myśleć o wielkich sprawach i teoriach spiskowych? Na pewno gdzieś jest ktoś, jakaś służba, urząd lub policjanci, którzy już wyłapali i skarcili wszystkich niedobrych ludzi. Kraj który się opiekuje, dobra mama i tata pilnujący porządku i dający zasiłki.

Gość gość
co i tak nie zmienia faktu że 3/4 społeczeństwa bierze ślub kościelny, chrzci i bierzmuje dzieci bo co ludzie powiedzą.... dziecko musi chodzić na religię w szkole bo co koledzy z klasy powiedzą itd

Gość gość
Polska już od dobrych 20+ lat jest zrujnowana, dzisiaj to takie szambo, że szkoda gadać, te same gęby od lat przy korycie, w tym kraju już się nic nie zmieni, niestety.

Gość gość
"Każdy tuman, który nie umie dodawać, twierdzi, że jest humanistą. Każdy niechluj, który robi błędy ortograficzne, twierdzi, że jest umysłem ścisłym." Lepszy cyc niż nic :-)

Gość gość
czytałam dzis,ze w koscioły w krajach Europy są strasznie wyludnione, więc tam sie trochę łagodzi różne obostrzenia np w Niemczech rozwonik moze przystepowac do komunii bo by juz chyba nikt nie przychodził, no ale w Polsce jeszcze jest terror i potępienie za wszystko wielu ludzi czuje, że kościół rozmija się ludźmi

Gość gość
klery to paczka oszustów i wykorzystywaczy !

Gość gość
kazda religia to jeden wielki zabobon. nie ma zadnego boga !! to wszystko wymyslili ludzie: mily starszy pan na chmurce i przystojny syn na krzyzu?, pozal sie... mahomet?, abraham?, jehowa? re?(ra) - kompletne bzdury wyssane z palce bez ABSOLUTNIE ZADNYCH dowodow, podobnie jak w egipcie tylko azeby podporzadkowac sobie ciemnote. wiara to tylko WLADZA i KASA !! ja jestem wolny i mnie to nie dotyczy. wydaje mi sie ze wiara w "cos" jest potrzebna (bez obrazy) tylko ludziom slabym, glupim, strachliwym etc... ewentualnie zeby wytlumaczyc cos czego nie rozumiemy lub nie jestesmy w stanie ogarnac naszymi mozgami (np. kosmos czy stwozrenie swiata), a biblia, koran czy tora to taki sam dowod na istnienie boga jak to ze istnial spiderman na podstawie tego ze ktos zrobil o nim komiks. jak mozna wiare skorelowac z teoria darwina ?? bardzo chcialbym zeby ktos mnie przekonal ze jest inaczej i ze to akurat jego bog jest prawdziwy ale nie ma takiej opcji bo dowodow na teorie istnienia bostw BRAK

Gość gość
Kto jest dobrym katolikiem, zażył proszek już z krzyżykiem :)

Gość gość
Złodziejstwo ,dziadostwo,prywata,kumoterstwo ,korupcja ,nieudolność władzy,bezrobocie ,beznadzieja,upadek itp. itd,

Gość gość
Jak grzyby po deszczu rosną świątynie. Naród wali niewyobrażalne pieniądze na budowanie, co raz to wymyślniejszych i absurdalnych budowli sakralnych.. Nie płacą podatków. Nie muszą się rozliczać ze swoich dochodów, przychodów i wydatków. Kościół decyduje o kształcie i formie oświaty i szkolnictwa. To kościół decyduje o życiu i zdrowiu kobiety ciężarnej. To proboszcz kształtuje kręgosłup moralny lokalnych społeczności. Zastępy dewotek i bigotów w moherowych beretach stanowią o wartościach moralnych społeczeństwa To, co wczoraj było po prostu śmieszne dzisiaj staje się normą społeczną. Żyję w państwie wyznaniowym. Moher w triumfalnym marszu zajmuje coraz to nowe pozycje. Czuję się osaczony dominującą w tym kraju religią. Jestem wystraszony szturmem kościoła katolickiego, który wciska mi się powoli wszędzie

Bo straszeniem i falszywą pobożnoscią chce kontrolowac swe "glupie" owieczki, ktore są naiwne i dają sobie wmowic ze jak cos robią innego niz on im mowi, to jest zle. A sfera seksualna jest tez nie bez znaczenia- jakos najdelikatniejsza i najlatwiej czlowieka upodlic.

Gość gość
Ojciec nieświęty Opis książki Zbiór wywiadów ze znanymi postaciami polskiego życia publicznego na temat mrocznych stron pontyfikatu Jana Pawła II. Wśród rozmówców Piotra Szumlewicza są dziennikarze, politycy i naukowcy, przedstawiciele różnych wyznań i opcji światopoglądowych. Mówią oni o innym aspekcie działalności i nauczania Jana Pawła II. Poruszane tu problemy od dawna są obecne na łamach europejskiej i światowej prasy, która zawsze starała się ukazywać pełną gamę poglądów dotyczących spuścizny Jana Pawła II. W polskiej debacie publicznej ta tematyka nadal jest naznaczona piętnem tabu ze względu na niepisany zakaz krytyki papieża. W książce znajdują się rozmowy o pedofilii w strukturach Kościoła katolickiego, praniu brudnych pieniędzy i współpracy Watykanu z krwawymi dyktatorami. Skupiając się na faktach i merytorycznych opiniach, Szumlewicz i jego rozmówcy nie dają podstaw do oskarżeń o „tani antyklerykalizm”. Powstała w ten sposób książka stanowi pierwszą w Polsce całościową krytyczną analizę pontyfikatu polskiego papieża. Z pewnością wielu się nie spodoba, ale osoby ceniące nie tylko świecki światopogląd, lecz także niezależność myślenia w każdej dziedzinie, mogą tu odnaleźć potwierdzenie i rozwinięcie własnych wątpliwości oraz poczuć zachętę do otwartego wyrażenia swoich poglądów.

Gość gość
up

Gość gość
Thavis przyznał, że w Polsce często słyszy pytanie, jak Jan Paweł II mógł zostać świętym, skoro w czasie jego pontyfikatu wydarzyło się tyle złych rzeczy. Na to pytanie korespondent próbował odpowiedzieć w studiu "Dzień Dobry TVN".

Gość gość
Bóg jest odpowiedzialny za wszelkie zło. Pozwala na biede, głod, choroby i morderstwa. Taki jest miłosierny i kochany, ze chyba się zesram.

Gość gość
uppp

Gość gość
Zalegalizować marihu.anę, to roś.lina którą sa.dził dla nas Chrystus Jestem głupia bo nie wierze w bajki, potrafie samodzielnie mysleć? bo mam inne poglądy niż wy . Jak nie ma Boga nie ma też szatana, nie? religię się krzewi poprzez indoktynację ludzi a najbardziej podatne na indoktrynację są dz.ieci. Klasyczna, patrial.chalna rodzina zawsze była główną ostoją indoktrynacji katolickiej i dltego kler tak broni ten model ro.dziny. Wie, że z jej zmianą na rodzinę patchworkową upadnie jego wła.dza nad dzi.ećmi wykon.ywana rękoma zindo.ktrynowanych ro.dziców.

Gość gość
... Allah jest wielki, utnę wam wasze niewierne łby jeśli się nie nawrócicie.

Gość gość
? Przecież rozwodnik może przystępować do komunii, chyba że ponownie wziął ślub. W Biblii nie ma wzmianki o dacie narodzin Jezusa, równie dobrze mógł to buć pierwszy kwietnia. Data 25 grudnia jest umowna, pasuje symbolicznie z powodu wydłużającego się dnia... Dajcie na luz, nikt nie wie co jest po śmierci i co was obchodzi czy ludzie chodzą do koscioła i wierza w to co mowi ksiadz.

Gość gość
Kto ma ochotę na wirtualny seks? Jestem troche niesmiala w realnym swiecie, ale nadrabiam to przez sex telefon w sprosnych opowiesciach, o ktorych jestes w stanie sobie tylko pomarzyc. Jestem Kasia, moja fotka jest tutaj: http://sexphone.pl/23.html Jezeli chcesz by zawladnal nami szalony seks przez telefon zadzwon do mnie juz teraz i posluchaj jak szeroko potrafie rozkladac swoje nogi i wypinac jedrny tyleczek.

Gość gość
Może ktoś ma ochotę na wirtualny seks? Tu znajdziesz moje fotki i kontakt:http://sex-rozmowy.pl/patrycja_sex_telefon.html mam 20 lat ale juz odkryłam w sobie ogromny pociąg do bdsm. Wiem, że tylko jako Suka mogę osiągnąć orgazm. Wiem, że masz żonę, którą kochasz, jesteś dla niej romantyczny, namiętny. Wiem także, że pragniesz czasami takiej suni jak ja. Chcesz by Twoja niewolnica nie marudziła tylko pokornie wykonywała nawet najbardziej wyuzdane zadania. Jestem gotowa!