Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wyglada wizyta u psychologa | na terapii emocionalnej?

Polecane posty

Gość gość

witam. od paru lat mam duze problemy emocionalne ktore w zeszlym roku na tyle sie nasilily ze zaczalem sie okaleczac, upijac, kozystac z narkotykow, przedawkowywac leki itp. z pomoca przyjaciela podjalem decyzje zeby zapisac sie na terapie lub umowic wizyte u psychologa. 3 dni temu mialem juz umowiana wizyte lecz nie przyszedlem. boje sie bardzo. nie wiem co mnie czeka. nigdy nie bylem na takich spotkaniach. prosil bym kogos kto byl kiedys u psychologa zeby mi powiedzial jak to wyglada, mam wizyte jutro rano. boje sie, juz troche wypilem ;(

Gość gość
Właściwie, jeśli to dobry specjalista, to nie ma nic bardziej niezobowiązującego i swobodnego, jak taka wizyta. Byłem nie raz. Może dostaniesz jakiś test do zrobienia, żeby ocenić skalę twoich zaburzeń, twój stan? Rozmowa i tyle ;)

Gość gość
ja kiedyś chodziłam bardzo długo do psychologa i było super. pamiętam, ze pierwsza wizyta to był mega stres. tylko rozmawiałysmy, opowiadałam trochę o sobie, ile mam lat czym się zajmuje i o zainteresowaniach. dopiero stopniowo zaczęlyśmy poruszać trudne sfery mojego życia. było super, tęsknię czasem za tymi spotkaniami. pamiętam, ze się popłakałam na pierwszej wizycie z nerwów. tylko, ze w tedy miałam takie problemy emocjonalne, ze pójście do psychologa było dla mnie jak wejście na mount everest - czyli nie do pokonania. miałyśmy ze sobą wiele wspólnego, może nawet za bardzo się do niej przywiązałam, ale to pewnie przez to, ze jako jedyna mi pomogła i i rozumiała. miałam wielkie szczęście, ze do niej akurat trafiłam. ja chyba umawialam się z 5 razy zanim poszłam. ogólnie polecam, ale zależy też na kogo sie trafi.