Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Damianos2323

Czy pracodwca przyjął Was do pracy po zakończeniu stażu?

Polecane posty

Gość Damianos2323

Mam pytanie do osób, które odbywały staż z urzędu pracy, mianowicie: czy pracodawca, u którego odbywaliście staż zaproponował Wam zatrudnienie u siebie pod koniec stażu, czy po prostu zakończyliście staż i znów staliście się poszukującymi pracy?

Jeśli pracodawca nie zatrudni Cię po stażu, to chyba nie dostanie jakichś tam pieniędzy. Ja się dałam wy*uchać, iała mnie zatrudnić na dłużej, zatrudniła mnie na miesiąc, do tego nawet połowy dni wolnych nie wykorzystałam, za które niby miała mi zapłacić. Pamiętaj, że dni wolne wydawane są na wniosek stażysty, wda z dni co miesiąc.

Gość Damianos2323
Ja jeszcze nie jestem na tym stażu, zaczynam w przyszłym tygodniu,. Staż dostałem na pół roku w jednej ze znanych dużych firm. Będę "stażował" w biurze, mam wykształcenie średnie techniczne (bez matury). Moja praca będzie polegała na pracy przy komputerze w pokoju prezesa (tego się trochę obawiam).

Posiedzisz trochę i zobaczysz, czy są jakieś szansę na to, czy Cię zatrudnią. Staż, to jakby tylko przeczekanie okresu bez pracy, ale często firmy przyjmują po stażu, jednak to pół roku. Powodzenia.

Gość Damianos2323
Wolałbym już mieć tę pracę, tym bardziej, że będzie to moje pierwsze zetknięcie z pracą- a mam 23 lata i nigdy nie pracowałem, w urzedzie dwa lata zarejestrowany byłem nim ten staż otrzymałem. Ponoć będę się zajmował obróbką graficzną zdjęc i rzeczami podobnymi. Mam nadzieję, ze mój brak matury nie przeszkodzi im, by mnie po stażu zostawić.

Gość Damianos2323
Może się ktoś jeszcze wypowie?

Gość Damianos2323
po ukończeniu stażu mam mieć tkzw. "chrzest" firmowy czyli oblanie mnie moczem szefa. a także uroczysty toast ,który muszę wznieść ciepłym z pianką moczem szefa i wypić do dna w hołdzie Szefowi. co o tym myślicie? miał z Was ktoś tak?

Gość Damianos2323
Wpis powyżej, to jakiś głupi podszywacz

Byłam na stażu 9 miesięcy i mnie nie przyjęli. Dostałam znakomitą opinię i co z tego, skoro dalej nie miałam pracy... Bez sensu.

Aha, ja byłam po studiach magisterskich wtedy, z niewielkim doświadczeniem i praktykami w tym samym miejscu, gdzie poszłam na staż.

Gość gość
Zakonczylem staz i dalej szukam pracy. Staz daja poto zeby malo placic za prace. Pup daje staze caly czas na to samo miejsce pracy. To piepszone cfaniaki.

Gość Damianos2323
Kurcze, to faktycznie chyba mam się czego obawiać. Wolałbym się już zaczepić na stałe w tej pracy i mieć coś pewnego, a nie znów przechodzić przez nowe poszukiwania, rozmowy, stresy

Gość gość
Nie zostawiają najczęściej

Gość gość
Mnie też nie zostawili

Gość Damianos2323
Ponoć ma to związek także z opinią? Jeżeli uda mi się mieć nieskazitelną opinię ze stażu, to mnie zostawią? Pani w urzędzie coś mi takiego wspomniała, że od opinii bardzo wiele zależy?

Gość Damianos2323
Opisujcie swoje doświadczenia ze stażami

Gość Damianos2323
Piszcie

Gość ocesdraved1987sxkjh
Ja jeszcze nie jestem na tym stażu, zaczynam w przyszłym tygodniu,. Staż dostałem na pół roku w jednej ze znanych dużych firm. Będę "stażował" w biurze, mam wykształcenie średnie techniczne (bez matury). Moja praca będzie polegała na pracy przy komputerze w pokoju prezesa (tego się trochę obawiam). Jasne http://ph0.to/11