Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego porównujecie karmienie piersią do sikania i robienia kupy?

Polecane posty

Gość karmię niemowlę
A co mi zrobią jakieś wulgarne baby z kafeterii? w rzeczywistosci, żadna tego wyszczekanego ryja by nie otworzyła, tak więc ja sobie będę karmiła, mam nawet specjalną chustę do tego, a wy fantazjujcie sobie co tam pod ta chustą dzieje. Protestujcie, krzyczcie głośno na Kafe dalej :) gwżdżę na was :)

Gość gość
tak jak napisałam, w niektórych przypadkach jako wynik doświadczeń w szpitalu, zmęczenie, zaburzenia hormonalne zapominają o naturalnym wstydzie xxx Nie! Nie zapominają o naturalnym wstydzie. Dla nich ważniejszy jest pełny żołądek niemowlęcia niż ich własny wstyd. Ja już też napisałam, nie zawsze da się odciągnąć, a też bywają sytuacje ekstremalne. Ja rozumiem kilkulatek. Jak dla mnie to sam fakt karmienia takiego dużego dziecka jest obrzydliwy, bo to się bardziej z seksualnością i widzi mi się dziecka kojarzy, ale niemowlę? Kiedy pierś jest jego jedynym oprócz mm pokarmem?

Gość gość
kolejna wariatka, która czyta bez zrozumienia te zasłaniające nam nie przeszkadzają.....

Gość gość
Generalnie nie uważam karmienia piersią za coś wspaniałego, cudownego i pięknego, ale dziecko musi jeść i koniec. Szczerze nigdy nawet nie zwracam uwagi na karmiące matki, bo na co tu się gapić? To tak jakbym miala podejść do faceta jedzącego spaghetti w restauracji i gapić mu się na talerz i jeszcze oburzać się, bo przeżuwanie jedzenia jest nieestetyczne :o Raz tylko jeden poczułam sie niekomfortowo. Na rodzinnej imprezie niemowlak zgłodniał. Były wolne dwa pokoje, do których kobieta mogła się udać, aby nakarmić malucha. Tymczasem ona (niedawno po porodzie, więc i figura i brzuch jeszcze dochodziły do siebie) jak gdyby nigdy nic przy stole i jedzeniu, podciągnęła sobie bluzkę do góry tak, że cała była podciągnięta pod szyję. Stanika nie miała, więc jedna pierś sobie spokojnie zwisała w całej okazałości niczym krajobraz dla całej rodziny, drugą karmiła dziecko, a pod spodem dochodzący do siebie pociążowy brzuch i jego niedoskonałości. Wszystko na wierzchu. Tak, to mnie ruszyło i to bardzo... Jak się pani zakrywa chustą itp, to może dla mnie nawet karmić na środku parku, ale pewnych rzeczy naprawdę nie życzę sobie oglądać.

Gość gość
No dokładnie tutaj pyskują na żywo na widok matki karmiącej kazda strzeli buraka , glowa w dol i idzie dalej :) Swoja droga ja nie wiem gdzie wy widzicie te wszystkie " wywalone cyce" ?? bo ja widzę matki ktore zakrywają sie jak tylko moga .

Gość gość
masz niemowlaka i wychodzisz z nim z domu pamiętasz o pampersach, nawilżanych chusteczkach i innych d**erelach a masz problem pamiętać o tym by mieć chustę czy tetrową pieluszkę by się nią osłonić gdy będziesz karmić ?

Gość gość
dobra, wywalajcie sobie te cyce do obcych, w końcu mąż już na nie patrzeć nie chce więc musicie się dowartościowywać tym że jesteście Matki Polki Idealne

Gość gość
gość dziś kolejna wariatka, która czyta bez zrozumienia te zasłaniające nam nie przeszkadzają..... xx Nie wiem do kogo to, ale są tutaj wpisy negatywne dotyczące ogólnie karmienia. Mnie nie przeszkadza niemowlę, ale kilkulatek jest dla mnie niefajny. gość 11:32. Karmiąca świeża matka bez stanika? Bez jaj. Przecież te piersi często bolą, bez stanika nie da rady. Poza tym mleko się ulewa.

Gość gość
"gość 11:32. Karmiąca świeża matka bez stanika? Bez jaj. Przecież te piersi często bolą, bez stanika nie da rady. Poza tym mleko się ulewa." No a co Ty ode mnie chcesz, to nie moje piersi były :) może nosiła jakiś bezszwowy i podciągnęła sobie go razem z koszulką, nie wiem. Znam jedynie efekt :D

Gość gość
Sama obecnie karmie swojego dwumiesięczniaka , nie robiłam tego w miejscu publicznym nigdy bo nie czulabym sie komfortowo- jak musze to karmie w samochodzie , albo specjalnym pokoiku( jest w każdej większej galeri) wiec tak planuje wyjścia żebym mogła nakarmić w tych miejscach gdy bedzie potrzeba Ale ja nie o tym ... W życiu nie miałam takich pięknych piersi , jędrnych i sterczących!gdybym miała iść kiedys( na starość) do chirurga to zazyczylabym sobie dokładnie takich ! Wiec nie piszcie mi tu farmazonów o obwisłych po kolana ..bo to wasze pobożne życzenia ;D

Gość gość
Ostatnio babka po 40. ( myslalam, ze to babcia hehe) wywalila dwa zwisy i zaczela na placu zabaw karmic niemowle, moj maz mowi, ze mu sie niedobrze zrobilo, mi rowniez. Dlaczego idac z dziecmi na plac zabaw musze ja, maz i dzieci to ogladac? xxxx Nie uwierzę, że ta kobieta wyciągnęła obydwie piersi w pełnej krasie. Widać, że pisał to ktoś kto nie ma pojęcia o karmieniu piersią.

Gość gość
owisłe są jak karmisz do 3 roku życia dziecka i dziecko zamiast jeść tylko memła

Gość gość
gdzie wy widzicie te wywalone, gołe cyce ja się pytam??

Gość gość
karmię 3 lata i nie są szczególnie obwisłe, moje koleżanki które karmiły krótko mają podobne