Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katarzyna22

bolesne ząbkowanie

Polecane posty

Witam. Moja córeczka Oliwia ma 7 miesięcy od dłuższego czasu jest strasznie marudna, a w nocy to dopiero koszmar ciągle płacze przez sen ciągle sie wierci, wydaje mi się że to przezząbki oglądałam jej dziąsełka i na gorze zauważyłam na jedynkach i dwojkach takie białe wybrzuszenia z zzewnątrz dziąsel, czy to będą żabki? i to w dodatku cztery naraz. Czy są może jakieś lekarstwa które chociaż troche jej pomogą, bo już jestem wykończona, smaruje dentinoxem ale nie za bardzo pomaga. Prosze o porady

Gość gość
U nas zadne kremy nie pomagaly.jak szesl jeden zabek to wystarczala camillia a jak wiecej na raz to polecam czopki.cala noc przespana.szkoda dziecko męczyć

Czy możliwe zeby szło cztery naraz? I jak wyglądają takie dziąsła? Pytam bo to moje pierwsze dziecko. To SA takie białe wybrzuszenia z z zewnętrznej strony pod warga

Gość gość
Możliwe. Dziąsełko jest twarde i widać białego zęba pod skórą dziąsła.mała wkłada do buzi kocyk lub tetre ? Ślini się? Ma gorączkę ? Może wymioty? Dzieci różnie przez ząbkowanie przechodzą. Daj czopka o nic nie będzie bolało

Gość gość
tak to ida zabki. u nas tez teraz szly 4 na raz z tym,ze 2 gorne 2 i 2 dolne 2. podawalam nurofen,bo nic nie pomagalo,a do czopkow nie mam przekonania.

Gość gość
ja tam wyrzuciłam w kąt te homopeatyczne cuda i żele na dziąsła, bo nie działały. W razie potrzeby podaję pedicetamol, albo czopki z paracetamolem. Ps. 12:20 jak można nie mieć przekonania do czopków? Co to za wierutna bzdura :O

Gość gość
No właśnie, lepiej podać czopek, bo nie obciazasz żołądka. No i szybciej działa niż lek w syropie. U nas aktualnie idą czwórki i jest masakra, żadne viburcole, kremy, żele itp nie działają. Dam od czasu do czasu eferalgan, ale tez nie mogę z tym przesadzać, bo więcej niż na trzy noce z rzędu bym nie dała.

Żadnych wymiotów gorączki nie ma tylko strasznie jest marudna a w nocy to już masakra. Boje się jej jakoś podawać czopków i tez nie chce za bardzo faszerowac ja lekami

Gość gość
Boosz sie faszerowac lekami a nie przeszkadza Ci, ze dziecka cierpi i placze z bólu ? W takim razie nie szukaj rozwiazania problemu, albowiem domowe sposoby i ziolka nic nie zdzialaja.jesli czopki uwazasz za zbyt wielka ingerencje ...kropelko nic nie dadza baa przy jednym ząbki wychodzacym może, ale nie przy 4

Gość gość
Czasem daje viburcol ale rewelacji po tym u nas nie ma. Tez noce sa kiepskie, ale troszkę lżejsze. Musisz wypróbować, na każde dziecko co innego działa. Aha, viburcol mialamw czopkach. Camilia nie działała.

Gość gość
Voburcol troche lagodzi, ja bym dala nurofen

Gość gość
Ja daje eferalgan w czopki. Mozesz dać nurofen, ibum itp

Gość maxmolisce1975aatce
Witam. Moja córeczka Oliwia ma 7 miesięcy od dłuższego czasu jest strasznie marudna, a w nocy to dopiero koszmar ciągle płacze przez sen ciągle sie wierci, wydaje mi się że to przezząbki oglądałam jej dziąsełka i na gorze zauważyłam na jedynkach i dwojkach takie białe wybrzuszenia z zzewnątrz dziąsel, czy to będą żabki? i to w dodatku cztery naraz. Czy są może jakieś lekarstwa które chociaż troche jej pomogą, bo już jestem wykończona, smaruje dentinoxem ale nie za bardzo pomaga. Prosze o porady Jasne http://ejurl.us/gRq8

Gość gość
nie mam przekonania do czopkow poniewaz boje sie i nie za bardzo wiem jak mialabym go uzyc zeby nie zrobic dziecku krzywdy. tyle. Nie,ze nie wierze w ich dzialanie,ale sie zwyczajnie boje,ze zrobie dziecku krzywde

Ja również nie jestem przekonana do czopków i jestem ciekawa czy syropy i kropelki tak samo działają jak czopki.

A nurofen w syropie może pomoc aby chociaż trochę lepiej spala? I czy można go podawac codziennie przed spaniem

Gość gość
Przestań w kółko jedno i to samo, tyle odpowiedzi dostałaś a ty w kółko swoje. Jak boisz sie czopka zaaplikowac, to jestem ciekawa jak będziesz przeżywać chorobę dziecka. Smarujesz pupkę wokół odbytu, czopek delikatnie popchniesz i sam praktycznie wchodzi. Przytrzymujesz chwile pośladki, zeby nie wyskoczył i tyle, żadna folozofia. Ale jeśli chcesz jeszcze jednej odpowiedzi, to tak-syrop tak samo działa. Daj jej cos na te zabki, a nie juz sie tu któryś dzień z rzędu zastanawiasz