Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość obgaduje w przychodni

czemu niektóre kobiety o siebie nie dbają

Polecane posty

Gość gość
wyoobraz sobie ze mam geste wlosy i dosc dlugie jednak nie jest dla mnie problemem ich mycie i nie musze czekac na sobote 🖐️

Gość gość
ty w swoim nudnym zyciu bijesz na głowę. nie wpadłabym żeby po szczepieniu od razu latać na kafe i się ekscytować- zamiast zająć SIĘ PŁĄCZĄCYM -MARUDNYM DZIECKIEM

Gość gość
dlaczego nudne? bo ekscytujesz się tym tematem jak kot piaskiem na pustyni. Widać że niezwykle poruszający jest ten temat dla ciebie skąd wniosek ze masz nudnawe życie skoro jaraja Cię takie tematy

13:01 to ja, autorka

Gość lubię się podobać
ja tam śmieci nie pójdę wyrzucić bez tapety na fejsie ;) jak idę do przychodni z dzieckiem to zawsze staram się być ogarnięta. Może nie jestem miss polonia itp ale chyba swoim wyglądem wystawiam sobie świadectwo. Nie chcę uchodzić za jakąś zapuszczoną tępą babę bez ambicji. Zawsze chociaż oko umalowane, perfumik, włosy uczesane. Ale to fakt.... nieraz na szczepieniu zastanawiałam się kto tym matkom te dzieciaki zrobił :O W sumie to wiem.. te ryje dzięki którym browar się świetnie sprzedaje w monopolowym.

Gość gość
GĘSTE I DŁUGE I MYCIE zajmuje ci 3 minuty? co ty w familijnym je myjesz?:D

Gość gość
13;04 za to ciebie blond plastik fantastik bez ogłady i kultury mógł tylko bezmózgi kark dresiarz zapłodnić

Śmieszne, że niektóre z was nie wiedzą, czym jest ekscytacja, po co są fora itd. Czy dziwne jest, że założyłam temat i w nim odpisuję? Nie mam ochoty brać udziału w dyskusji na temat kp czy mm, natomiast nie mogę zrozumieć czemu niektóre kobiety nie myją włosów. Nie dowiedziałam się, pozostanie to dla mnie niezgłębioną tajemnicą :D

Gość gość
gość obgaduje w przychodni dziś 13:01 to ja, autorka nie musisz tego zaznaczać, każdy pozna po "specyficznym" stylu :)

Gość gość
dokładnie:D:D:D styl:D

Gość gość
Cos w tym jest ...wiele kobiet (facetów jeszcze wiecej ) po założeniu rodziny jest zaniedbanych .

Gość gość
mnie się wydaje,że kobiety przy małych dzieciach są przemęczone i nie w głowie im dbanie o siebie. Sama nieraz padam na pysk.Jednak myję się,chodzę do fryzjera itp.Wiecie co mnie motywuje?Myślę,że dziecko w każdej chwili może zachorować a nawet trafić do szpitala.I bardzo żle bym się czuła wśród ludzi zaniedbana.

Gość gość
chocbym nawet myla w familijnym, moje wlosy lepiej wygladaja niz twoje tluste i sklejone. Moje sa sypkie i blyszczace, i tak, zajmuje mi to pare chwil: mocze wlosy, myje je szamponem i splukuje, jak nie mam czasu to tak wlasnie wyglada moje mycie wlosow. Nie zawsze uzywam odzywki i uwierz, moje wlosy moglyby grac w reklamie.

Gość lubię się podobać
13:06 a ty myślisz, że baby które robią sobie makijaż to wszystkie mają mentalność blond-plastiku? to jest kafe tu wszystko jest albo białe albo czarne :O

Gość gość
moje włosy mogłyby grać w reklamie:D:D:D a twój mózg w kabarecie?:D

Gość malywloczykij
Umycie włosów 2-3 minuty? Samo suszenie i czesanie zajmuje mi 15 minut, porządne umycie i wyplukanie 5-10 minut. Jakby nie patrzeć, jest to jakieś przedsięwzięcie, zwłaszcza gdy włosy z tych dłuższych.

Tak z ciekawości: co nie tak jest z moim stylem? :)

Gość lubię się podobać
ja jestem matką, ale nie przestałam być kobietą. Lubię uchodzić za laskę zadbaną na co dzień, nie tylko od wielkiego święta. Zadbana to nie znaczy wypindrzona jak stróż w boże ciało.

Gość gość
dobra, nie chcesz to nie wierz w kazdym razie nie usprawiedliwiaj sie w ten sposob ze umycie wlosow to takie przedsiewziecie bo chocby nawet moczysz te kudly pol godziny i pol godziny suszysz to chyba jeszcze nie jest 10 godzin?? serio nie masz tyle czasu zeby sie ogarnac?

oj tam, założę się, że każdej z nas zdarzyło się nie umyć włosów, z jakiegoś tam powodu i tu nagle okazało się, że muszę wyjść, zdarza się:)

Gość gość
no to nawet jak sie zdarzylo nie umys tych wlosow to chyba mozna zwiazac w kucyk a nie takimi tlustymi strakami swiecic :D

Gość gość
i wtedy? wchodzisz do przychodni a tam taki mały sęp z kaprawymi oczkami, co to z ciekawości w pipę by ci zajrzał ogląda cie jak eksponat. Tylko po to aby potem lecieć z wywalonym ozorem na kafe temat zakłądac. Co tam płaczące dziecko po szczepieniu, co tam syf, obiad też nie zająć. Kafe gwiazda czuje się spełniona.

Gość gość
Ja mam długie włosy do pasa i umycie ich to dwie godziny, ponieważ nie niszczę ich suszarką tylko czekam, aż same wyschną.

Gość gość
13;16 10/10 :D:D:D:

13:16 - gwoli ścisłości powinnaś napisać: wchodzisz do przychodni w swoim najstarszym, zmechaconym dresie, tłuste strąki opadają ci na twarz, połamane paznokcie zahaczają o ubranko dziecka itd :D

Gość gość
autorko tak sie burza te co same chodza z tlustymi klakami bo dla nich to normalne, po co umyc wlosy jak to zajmuje 45 godzin a ten czas mozna poswiecic na kafe :D

Gość gość
a co powiesz autorko jak ja musze myc wlosy kazdego dnia. Mam bardzo przetluszczone. i nie zawsze uda mi sie ich umyc rano. Myje specjalnym szamponem ktory musze trzymac 5 min na glowie,a pozniej odzywka kolejne 5. I jesli mam wybrac jak musze wyjsc prysznic czy wlosy to wybieram prysznic. A przy malym dziecku jest stale cos do zrobienia. jesc,srac,ubrac,znowu srac. jeszcze ja musze isc sie wysrac. Wiec nie mow mi,ze mozna spokojnie sie wyszykowac i wyjsc. jestem zadbana ale zdarzylo mi sie isc w takich wlosach do sklepu czy na szczepienie. Co bys o mnie pomyslala? Nie zawsze checi ida w parze z czasem.Zawsze cos moze "wypasc"

Gość gość
Matki są jak anioły. Cudowne baby.

Jasne, nawet najbardziej zadbanym się zdarza, ale myślę że to widać, kto wyjątkowo nie zdążył się do końca ogarnąć, a dla kogo to norma, zresztą inne wrażenie robi dziewczyna ubrana starannie (nie od razu garsonka, ale jakieś nawet zwykłe dżinsy) z lekko nieświeżymi włosami, które spięła i nie rzucają się w oczy a inaczej kobieta w zmechaconym, wyciągniętym na kolanach dresie odgarniająca długie tłuste włosy.. (o paznokciach już nie będę się powtarzać).

Gość gość
to ja chyba jestesm inna/nawet maz sie smieje,ze ja nawet do sklepu obok musze koronkowe majtki ubrac a tak! w zyciu nie chcialabym sie wstydzic,ze zle wygladam, nawet jesli chodzi o bielizne, nie jestem modelka, ale zawsze o siebie dbalam, lubie jak sie ktos za mna obejrzy, lubie podobac sie mezowi, nawet jak synek byla malutki i wstawalam po nocach to o sobie nigdy nie zapomnialam, zawsze mam pomalowane paznokcie, umyte wlosy (myje codziennie), ulozone, delikatny makijaz, ubrana fajnie i z gustem, bo mi sie chce! i niektore moje kolezanki/ matki dzieci ze szkoly niezby mnie lubia, moze dlatego,ze wygladam inaczej niz one, odprowadzam dziecko na autobus , fakt czasem w dresie, ale w jakim, fajnym markowycm, sexownym, fajne buty, wlosy w kucyk, tak, moze sie chwale, ale czuje sie wtedy dobrze po prostu, nie chcialabym,zeby ktos mnie wlasnie obgadal w taki sposob! Moze dlatego maz tyle lat po slubie (10 a ja mam 31 lat) ,nie moze rak ode mnie oderwac Mam szwagierke, ma 2 dzieci w wieku szkolnym ma 33 lata i wyglada jak strach na wroble, wszedzie ! a maz biedny , mnie nieraz odrzuca to, jak ona wyglada w domu ale zaraz mnie kwoki zjada :)