Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość obgaduje w przychodni

czemu niektóre kobiety o siebie nie dbają

Polecane posty

A mega tłuste włosy widuję tylko wśród naprawdę typowo "wiejskich" kobietek. Sama noszę bardzo długie włosy, umycie ich trwa około godziny, zwłaszcza, że robię własny naturalny szampon. Myję co 3-4 dni i nigdy nie są tłuste.

Gość gość
Mam obciąć włosy bo jakaś baba się na mnie gapi w przychodni z samego rana akurat tego dnia kiedy nie umyłam włosów?

Gość gość
nie jestem kochanie zakomleksionausmiech.gif mam tez skonczone studia i 2 podyplomowki, do glupich nie nalezeusmiech.gif pracuje na odpowiedzialnym stanowisku w oswiacie, i musze sie ladnie prezentowac, wiec mozesz odpuscic.Tak oczywiscie,ze czuje sie pewniej dobrze wygldajac czy to w przychodni czy to w sklepie, i uwierz mi fajnie jest widziec wzrok zadrosnic takich jak tyjezyk.gif mam piekne dlugie ciemne wlosy i bardzo o nie dbam, bez pomalowanych paznokci czuje sie "gola"jezyk.gif nie pracowalam 4 lata i wtedy takze bylam zadbana i swieża, mimo tego ,ze stalam pold nia w kuchni a drugie pol sprzatajac i zajmujac sie dzieckiem. Gole nogi nawet w zimie, dla meza (ale i dla siebie bo uwielbiam) dla siebie do lozka zakladam mega sexowna bielizne, ponczochy i szpilki jak mam ochote Czuje sie adorowana. Nigdy nie bylam tania lampucera, po solarium i z tipsami, wulgarna itp, nie pale paierochow, nie pije alkoholu , cenie sie, i stawiam na piekny wyglad to zle? i jestem pewna siebie, jezyk.gif i to wkurza takie kwoki jak ty, nie ubieram sie wulgarnie ale z klasa, milo mi jak ktos to docenia, mowiac o mnie ze jestem zadbanajezyk.gif a te, co mnie obrazaja to chyba one maja kompleksy , i wspolczuje ich mezom x och taka wspaniała kobieta z klasa,inteligentna i madra siedzi na takim forum i sie awanturuje i tłumaczy,winny się tłumaczy zakrywasz swoje kompleksy makijażem,seksi bielizną,nie wiem jakie masz ale masz je napewno jak nie chodzi o inteligencje to pewnie o pochodzenie,po twojej wypowiedzi jestem pewna ze je masz

Ale nie widzę ich tak wiele jak Wy opisujecie, naprawdę czasem minę na ulicy i tyle. Większość jest czysto, schludnie ubrana, nie widzę tłustych włosów. A część biega do przesady wypacykowana z kg tapety na twarzy, wielkim tapirem we włosach i drobi za dzieckiem na szpilkach :p

Gość gośćaaaaaaaaa
Mam obciąć włosy tylko po to, żeby je myć codziennie przed pracą podczas prysznica? :) Zwariowałyście? Ha ha ha ha suszyć suszarką żeby je zniszczyć a potem wyjść na mróz czy wiatr żeby zachorować albo zatoki sobie zafundować? Ha ha ha ha ha ha ha ha sory to już wolę sobie umyć co drugi dzień wieczorem i w d***e mam że ktoś akurat będzie się na mnie gapił gdy się trochę przetłuszczą :) I nie będę tez jakiegoś świństwa pryskać w postaci suchego szamponu, nie ma to jak sobie zrobić krótkie siepy na głowie, zniszczone suszarką i zapewne utrwalaczami już nie mówiąc o farbach, używać tony odżywek a potem znowu myć na drugi dzień bo od odżywki są tłuste ale co tam za to nie ma na nich ani ociupinki tłuszczyku ha ha ha ha ha ha ha ha

Gość gość
"""""" gość dziś Ja mam długie włosy do pasa i umycie ich to dwie godziny, ponieważ nie niszczę ich suszarką tylko czekam, aż same wyschną. """""""" To mam rozumieć , ze lepiej mieć długie, gęste włosy ale przetłuszczone i brudne, bo mycie zajmuje więcej czasu? Czym Ty się chwalisz dziewczyno?

Gość gość
""" gość dziś Ja mam długie włosy do pasa i umycie ich to dwie godziny, ponieważ nie niszczę ich suszarką tylko czekam, aż same wyschną. """""""" To mam rozumieć , ze lepiej mieć długie, gęste włosy ale przetłuszczone i brudne, bo mycie zajmuje więcej czasu? Czym Ty się chwalisz dziewczyno? XX To dotyczyło postów w których ktoś tam twierdził, że umycie włosów to 5 minut :) Mam długie ale myję co drugi dzień, jednak zdarzają się takie sytuacje kiedy po prostu muszę wyskoczyć i po mogą być one nieco nieświeże, ale żeby kogoś z tego ppowodu nazywać flejtuchem to trochę przesada. rozimiem, że akyrat w tej przychodni kobiety przyszły na szczepienie, ale skąd pewność że wszystkie i skąd pewność że coć im wcześniej nie wypadło, albo dzień wcześniej, że nie mogły tych włosów umyć. Może jedna z nich czy dwie po prostu nie dbały a reszta musiała się spieszyć. Może któras z nich póxno wróciła z pracy nie zdążyła umyć, musiała wcześnie wstać może w nocy podczas snu się spociła, i nie mogła juz rano myć, po za tym głupota myć rano gdy się wychodzi na zimno. Ja serio nie spotykam takich kobiet u siebie w przychodni, ani w sklepie, owszem ktoś ma trochę przetłuszczone włosy w sklepie bo wyszła po bułki czy coś, bez przesady nie zwracam na takie rzeczy uwagi wróci to sobie umyje co za problem. Niektórym ludziom włosy się bardzo szybko przetłuszczają. A częste mycie wcale nie jest zdrowe i powoduje, że włosy będą się przetłuszczać szybko. Ja mieszkam w małym mieście i widzę te same osoby które jednego dnia mają włosy ułożone a innego może nieco przetłuszczone i co z tego?

Gość weźcie już dajcie spokój
z tymi tłustymi włosami:D każdy wie doskonale, że po pierwsze: każdej kobiecie zdarzyło się mieć tłuste włosy z tego czy innego powodu i nie wypierajcie się, że nie:D po drugie: nagminnie nieumyte włosy mają babki, którym na tym nie zależy, nie chodzi o czas, a o chęci. Im się nie chce, włosy to sprawa najmniejszej wagi i tyle. Nie przeszkadza im to, ze są zaniedbane. Mają do tego prawo? Ja myślę, ze w obliczu jakichś pedałów poprzebieranych za baby, które wrzeszczą o prawa to taka kobieta także ma prawo by czuć się dobrze i brudna i z tłustymi włosami i z obgryzionymi pazurami:D Co do tych nieszczęsnych włosów to ja nigdy nie myję samych włosów, codziennie biorę prysznic, pracuję 3 dni w tygodniu i jak mam na 7 rano to przyznaję się, ze wolę dłużej pospać i prysznic biorę dzień przed wieczorem by mieć właśnie włosy min. świeże. Mam włosy za ramiona czyli nie jakieś super długie, ale nie używam suszarki i jak jest zima i siedzę w domu, a mam wyjsć do sklepu to wychodzę przed prysznicem, bo nie będę szła z mokrą głową, ale wtedy włosy spinam i jeszcze wsuwkami grzywkę upinam by właśnie nie było widać, ze już trochę są przetłuszczone:P Do pracy muszę mieć świeżę i umyte, bo by mnie pogonili chyba, a ja ze wstydu bym się spaliła. Tak czy siak umycie włosów to osobista sprawa, paznokcie też, kto chce myje, obcina, piłuje a kto nie to nie. I niech sobie chodzi w zmechaconych swetrach. Nic mi do tego.

Gość gość
o kurde, w tym tyg chodziłam 2 dni z tłustymi włosami. pewnie jakaś baba dostała apopleksji :P o nie, ja tylko obcinam paznokcie i ich nie maluje odżywką....oby inna baba dostała wstrząsu :P

Gość gość
ironizujcie dalej brudaski, dobrze chociaz ze umiecie sie posmiac z siebie :D

Gość gość
Ty zas nie umiesz smiac sie z niczego :D Wole moje poczucie humoru :)

Gość gość
Autorko ty z jakąs krucjata tu wyskoczyłas ? Powiedz kogo obchodza twoje obserwacje ? Co zmieni w zyciu tch kobiet , fakt ich obgadania ? Ty poczujesz sie lepiej i bardziej zadbana ? :D Ja wiem , ze ludzie lubia sie porownywac, i sa happy jak wypada im to na + :) Ale po co dzielisz sie ta info z innymi ? Myslisz, ze to tak naprawde kogos interesuje ? No tak chodziło ci o to" one sa takie zaniedbane, a ja jestem taka zarabista " :D Juz ci lepiej , prawda ? Gdybys mieszkala tu gdzie ja padłabys trupem szybciutko :D Dres jest codziennym ubiorem obojga płci, wilgotne powietrze sprawia , ze włosy wiecznie wygladaja jak tluste :D Odpryski kolorowego lakieru na paznokciach... nagminne :D I tylko my , Polki wyrózniamy sie , solara, tapeta, blond/czarna czupryna i kozaczkami :P

Gość milosc ci wszystko wybaczy
Też mnie dziwi chodzenie z tłustymi włosami. Umyte ładne włosy dużo dają, człowiek lepiej się czuje. Kobiety które farbują włosy przetłuszczają je do farbowania by farba nie zniszczyła włosów, może te babki z przychodni miały akurat farbowanie w ten dzień;)

Gość moniapekin
zmierzyłam dziś czas ile zajęła mi kąpiel, ogolenie nóg bikini, umycie włosów(+ odzywka) plus wysuszenie i zwiazanie w kucyk.delikatny makijaż i skomponowanie fajnej stylizacji na wyjscie na spacer. 55 min. mam 7 miesiecznego niemowlaka, w domu jestem sama. do tego ugotowalam obiad, ogarnęłam dom, bylam na spacerze i drobnych zakupach. paznokciami się nie zajmuję bo chodzę do kosmetyczki raz na dwa tyg. kobiety to wcale nie tak długo.ogarnijcie się!!!

Gość gość
brudaski? mhm :P o włosach mogę powiedzieć. mam dość gęste, niemal do pasa. mycie ich+suszenie takie w miarę to ponad godzina. więc rano w zimie robię to sporadycznie bo a) strasznie mi suszarka niszczy włosie, obojetnie czym je napastuje wcześniej b) ból zatok nie jest miłym towarzyszem jak umyję przed snem znowu a) czasem nie wyschną (nie wiem jak to się dzieje) b) potrafią tak się wygnieść, ze ponownie jak tłuste wyglądają. x więc jeśli rano gdzies nie wychodze to myje rano, a jak wychodze rano to musze myć tak 18-20 dzień wcześniej. wiec nie trzeba być geniuszem by się domyślić, że może się zdarzyć kilka dni gdzie nie będę miała czasu łazić z mokrym łbem po mieszkaniu by wysechł x

Gość gość
Dla wiekszosci zadbana matka to tylko wlosy i ciuchy, a czesto taka mniej zadbana z wygladu dba o inne sprawy, w tej chwili dla niej wazniejsze - o zdrowie i rozwoj dziecka, moze woli cos pzreczytac itd. Kobieta zadbana to taka, ktora dba nie tylko o to co na zewnatzr, ale głownie o swoje wnetrze. I nie mowcie mi o BRUDNYCH wlosach. Sa najwyzej przetluszczone - przez 3 dni w domu przy dziecku sie nie zabrudza - to nie kopalnia. W dodatku im czesciej sie je myje , tym bardziej sie tluszcza, bledne kolo, a chemia w szamponach zdrowa nie jest. Wiec w sumie nikomu nie szkodzi

Gość gość
moniapekin dziś zmierzyłam dziś czas ile zajęła mi kąpiel, ogolenie nóg bikini, umycie włosów(+ odzywka) plus wysuszenie i zwiazanie w kucyk.delikatny makijaż i skomponowanie fajnej stylizacji na wyjscie na spacer. 55 min. mam 7 miesiecznego niemowlaka, w domu jestem sama. do tego ugotowalam obiad, ogarnęłam dom, bylam na spacerze i drobnych zakupach. paznokciami się nie zajmuję bo chodzę do kosmetyczki raz na dwa tyg. kobiety to wcale nie tak długo.ogarnijcie się!!! xx Jak ja siedziałam w domu z niemowlakiem to byłam tak wypielęgnowana że mózg staje, pogadamy jak będziesz miała dwójkę dzieci i pójdziesz do pracy również w weekendy o będziesz ogarniać dom, robić zakupy z dwoma smerfami i obiad gotować :) Też mi wyczyn siedzi w domu z niemowlakiem i obiad ugotowała zakupy zrobiła i posprzątała:) ha ha ha ha i nawet nogi ogoliła ha ha ha ha ha ha ha ha i bikini normalnie podziwiać podziwiać

Gość gość
śmieszą mnie teksty typu: poczekaj jak będziesz miała dwoje dziec***ewnie ta laska od niemowlaka też będzie o siebie dbała jak się dorobi drugiego, to kwestia chęci i dobrej organizacji (taki typ charakteru) ja mam trójkę, pracuje zawodowo dbam o siebie tak samo jak dbałam kiedy byłam bezdzietna, potem z jednym, dwójką a teraz z trójką dzieci

Gość gość
tłuste włosy nie są brudne? to może cipki tez nie myjecie 3 dni, bo przeciez nie pracujecie w kopalni? autorka ma rację, nie napisała nigdzie że trzeba wyglądać jak z katalogu tylko że podstawowa higiena się kłania A wy długowłose naprawdę jesteście żałosne tymi swoimi wymówkami, sądzicie że jesteście atrakcyjne z tymi brudnymi włosami to sie mylicie.

Gość gość
oczywiscie,ze tluste (tylko)wlosy nie sa brudne. Cialo wytwarza naturalna oslonę. Im wiecej myjesz szamponem i ciepla woda, tym bardziej organizm sie broni wydzialajac łoj.T rzeba byc idiotą,zeby tego nie wiedzic. Cipke najlepiej myć sama woda, zeby nie zmieniac naturalnego Ph, kto szoruje mydlem to ma potem grzybice i smrod.

Gość gość
gość dziś i wygladasz w tych swoich krótkich piórach jak babochłop bo napewno nie jak dorota garias """""""" Wolę byc czystym, zadbanym babochłopem niż długowłosym syfem

Gość gość
oczywiscie,ze tluste (tylko)wlosy nie sa brudne. Cialo wytwarza naturalna oslonę. Im wiecej myjesz szamponem i ciepla woda, tym bardziej organizm sie broni wydzialajac łoj.T rzeba byc idiotą,zeby tego nie wiedzic. xxx to zarastaj sobie brudem na zdrowie, tylko czemu dziwisz się że inni krzywo na ciebie patrzą? te twoje rady by ły dobre 200 lat temu, a teraz na środowisko działa tyle chemii że nie wyobrażasz sobie ile masz syfu we włosach.

Gość malywloczykij
Wy wszystkie jesteście jak takie wiejskie baby psioczące na siebie i wrzeszczące, po prostu poziom -minus 100 Boże czy to tak trudno być życzliwym i serdecznym?

Gość gość
dobre pytanie autorko!

Gość gość
dokladnie, czmeu od razu tak oceniasz? mi szkoda na czasu na rokzminianie czmeu ktos nie umyl wlosow, to tak plytko brzmi. ich tluste wlosy ich sprawa, jeydne co mnie interesuje to zebym ja dobrze wygladala i byla zadbana. egoistyczne podejscie ale dzieki temu zyje mi sie lepiej- jestem zadbana umyta i nie trace nerwow na rozkminianie jakichs obcych kobiet u lekarza!

Gość gość
no, gdyby przyszły z chorymi dziećmi, to ich wygląd byłby powiedzmy "normą". Ja byłam tak nauczona, że miałam i za dzieciaka i jako dorosła kobieta ubrania "na wyjście" i "po domu". To "po domu" to był zazwyczaj dres, ale nie jakiś brudny, podarty i Bóg wie co jeszcze , po prostu nie uważam, że dres nadaje się do wyjścia po zakupy, czy do przychodni, więc traktuję go jako strój do ćwiczeń i jako tzw. "domowy", a jak wychodziłam, nawet jak moje dzieci były chore, a ja miałam nieświeże włosy, używałam suchego szamponu, ale ubrania zawsze były czyste, całe, uprane i uprasowane, nie zmechacone, bez dziur itp. uszkodzeń. A jak szłam na coś planowanego, np. szczepienia, to dzień przed myłam włosy, aby nie wyglądać jak sierota.

Gość gość
Co do ubrań to się nie wypowiem, bo jednak zawsze można ubrać coś wyjściowego, nie koniecznie dżinsy bo jednak nie każda je ma. Ale jeśli chodzi o nieumyte włosy, czy połamane paznokcie, to nie wiadomo jak to wygląda na co dzień u każdej z nich skoro widziałaś je jednorazowo. Może chciała obciąć te paznokcie przed wyjściem, a coś jej nagle wypadło innego, a później okazało się, że do tego musi wyjść wcześniej żeby coś po drodze załatwić. Więc włosy czy paznokcie można odpuścić, tym bardziej, że mycie włosów nie każdemu zajmuje 2-3 minuty ;D