Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zus sprawdza działalności założone przez kobiety w ciąży

Polecane posty

Gość gość
a jak oplacilam przed porodem jedna srednia skladke 1600 co daje mi ok 1700msc to sadze ze nikt sie nie przypieprzy i nie wyciagam najwyzszej skladki. Ogolem naciagaczki? I b dobrze, bo takim matkom sie nalezy jak nic! w PL by tylko ZABIERALI i karzą żyć nędznie, a jak jest jakaś opcja na życie w miarę to stos ludzi zazdrosnych że nędznie ma żyć każdy. :/

Gość gość
chodzi o kobiety które zakładają fikcyjne firmy tylko po to, żeby mieć wyższy macierzyński

Gość gość
I dobrze. Sprowadzają na świat nowego obywatela czyli konsumenta, płatnika podatków, a przede wszystkim zarabiającego na cudze emerytury, więc i tak się zwróci ;) A jak ktoś zazdrości to niech zrobi tak samo.

Gość gość
moj znajomy namowil swoja kobiete do czegos takiego. Po 1 wyplacie zasilku zaczeli sprawdzac,odwiedzac ich w domu i chyba bd mieli sprawe w sadzie za wyludzenie. On musial spakowac rzeczy i sie wyprowadzic,zeby nie bylo,ze z nia mieszka. Masakra jakas. Dodam,ze pochodza z dosc bogatej rodziny,a tu taka chciwosc. Dobrze im tak. Powinni co najmniej 30tys kary zaplacic

Gość gość
Dokładnie, chodzi o FIKCYJNE firmy i naciągaczki, które kombinują! A potem płacz i zgrzytanie zębów, bo opieka lekarska nie jest za darmo :o :o Wkurza mnie to, bo ja prowadzę firmę uczciwie, zapie/r/da/lam dniami i nocami, żeby wyrobić z zusem i skarbówką, żeby coś jeszcze zarobić, odłożyć. A te idą sobie jak święte krowy do urzędu gminy, zakładają sobie fikcyjną firmę i żyją sobie potem przez rok jak pączki w maśle, bo nie dość, że się z tej kasy utrzymują, to odłożą jeszcze tyle, że przeciętny, uczciwie pracujący człowiek może sobie o tym pomarzyć :o :o Oczywiście: możecie napisać, że jestem sobie winna, bo nie umiem kombinować i nie jestem cwana. I macie rację, bo niestety rodzice nauczyli mnie uczciwości i ciężkiej pracy :o Niestety, tacy jak ja są w tym kraju ostatnimi frajerami :o :o Mam nadzieję, że dobiorą się do skóry takim złodziejkom, bo wszyscy się na nie składamy, drodzy państwo, tak samo jak na górników i inne święte krowy, które nauczyły się doić system :o 🖐️

Gość taka siaka owaka
a ja w ten sposób wydębiam sobie 3,500 miesięcznie na rękę hahaha i mam w nosie wasze utyskiwania, kontrola była i niczego nie wykryła, a ja mam "działalność" jak się patrzy. Nie popłaczcie się :)

Gość gość
13:02 w Polsce, a już w szczególności na tym forum jest generalne przyzwolenie na kradzieże, złodziejstwo, oszukiwanie, podrabianie papierów po to, żeby ciągnąć kasę z zasiłków, podatków, dodatków i innych przywilejów. Także nie zdziw się jak zaraz posypią się epitety, że jesteś psem ogrodnika, że faktycznie jesteś frajerką i bało bystra jakaś :D A ja tam też się cieszę że się im dobiorą do tyłków. Kiedyś tu był taki temat o zasiłkach mac. na własnej działalności. To, jakimi patentami tam się laski wymieniały na temat tego co i jak robić, żeby wyzyskiwać urzędy z kasy, to był kryminał po prostu. Mnie też to się w pale nie mieści jak tak można, jak potem można spać spokojnie. No ale Polska to stan umysłu.

Gość gość
Kretynki jak zwykle jadą po innych matkach a nie przeszkadza im utrzymanie wojskowych i policyjnych emerytów.

Gość gość
zlo zawsze wraca z podwojna sila.zebys sie nie obudzila z 10 lat ze nie masz co do gara wlozyc albo chora na raka. z calego serca ci tego zycze zlodziejko.

Gość Klementynaaaaa
ale ja tez zalozylam na poxzatku stycznia sprzatajaca i oplacilam skladke 1600 co dawaloby 1700 msc. i zaraz rodze.... Sprawdza mnie? Zamierzam po macierzynskim pociagnac ta firme, bo napewno nie chce robic za 6 zl u jakiegos cwaniaka na producji...

Gość gość
Kretynki jak zwykle jadą po innych matkach a nie przeszkadza im utrzymanie wojskowych i policyjnych emerytów. x Pisałam wypowiedź o 13:02 i napisałam, geniuszu, że my wszyscy utrzymujemy te złodziejki tak samo jak górników i innych, którzy cudownie się osadzili w tym naszym chorym systemie :o Czytać nie umiesz czy przeczytałaś tylko posta autorki i postanowiłaś innych sobie powyzywać dla sportu? :o 🖐️

Gość gość
Klementyna, a kto CI uwierzy ze będąc pod koniec ciąży założyłaś firmę sprzątająca??? chyba tylko zeby przyspieszyc poród. a tym naciągaczkom dobrze.

Gość opa opa opa
mnie też osobiście bardziej boli utrzymywanie trzydziestoparoletnich emerytów wojskowych i policyjnych oraz starej SB-cji. Sk/urwysyny w życiu się nie napracowali, zdrowe byki pracują sobie po różnych firmach i emeryturki biorą po 3000 jak mój sąsiad wielki wojak, który w życiu konfliktu zbrojnego nie widział, a jak mi powiecie, że trzeba było iść do woja albo policji to ja wam powiem, że trzeba było założyć sobie fikcyjną firmę w ciąży. Moja przyjaciółka tak zrobiła i trzymam za nia kciuki, dostaje 5000zł i nie mam nic przeciwko.

Gość gość
a ja jestem taką naciągaczką i już drugą ciążę tak naciągam hehehe kiepskie te wasze kontrole, juz sie boję :D

Gość gość
mnie to ryba,ze ty sie nie boisz ale predzej czy pozniej dobiora sie wam do d**y. mnie stac wiec nie musze krasc.Tak bo to jest kradziez dla mnie. Kradna wszyscy. Ale to nie mi musicie sie spowiadac. Cieszcie sie i oszczedzajcie,bo nie znacie dnia ni godziny

Gość gość
Juz nie badzcie takie pewne, bo moja sasiadka tak samo madra byla. Na prawo i lewo dziobem klapala jak to zus oszukuje majac fikcyjna dzialalnosc. I sie doklapala bo ktos ja p*********il:O i nie, to nie bylam ja, bo mi to wisi, na codzien mieszkam za granica, polskich zlodzieji i wyludzaczy nie utrzymuje, ale jak mi ona potem opowiadala o tym to sama powiedziala ze zaluje, bo takiegojej gnoju zus na robil ze nie warte to tego bylo

Gość gość
ojo joooooj nie poplujcie się :D po macierzyńskim, które sobie wyłudzę zaczynam pracę w szkole w której moja mama jest dyrektorką, ogólnie w moim miescie mam drogę otwartą w każdej szkole :D płaczcie sobie teraz i krzyczcie

Gość gość
Samo założenie dg w ciąży, nawet jeśli robi się to w celu uzyskania późniejszych świadczeń, jest legalne, co zresztą zaznaczono w artykule. Tak samo jak podwyższenie ostatnich składek na ubezpieczenie po to żeby świadczenia były wyższe. Ot, jedna z opcji z której można korzystać w życiu. Wszędzie ma być pod górkę? Jedyne co może być podstawą do odmowy świadczeń to firma fikcyjna- taka która miała fikcyjne obroty i działała tylko na papierku.... czyli jawne oszustwo. A ktoś kto założył firmę sprzątającą nie musi w niej pracować osobiście, może kogoś zatrudniać, tak samo jak nie musi pracować w niedozwolony sposób, równie dobrze może jeździć maszyną sprzątającą :P

Gość gość
Jak zus może udowodnić, że firma jest fikcyjna? Wiecie ile jest firm w Polsce, które co miesiąc nie mają dochodu, a istnieją? Mają takie prawo, byle tylko zusy co miesiąc wychodziły z konta podatnika. Niemałe kwoty. Więc gwiazdy jak udowodnią?

Gość gość
no oczywiscie, że nie udowodnia ale najnizsze krajowe sie pluja tu, bo same na to nie wpadły i nie sciemniajcie, ze zarabiacie pierdyliardy, bo ktos kto jest zamozny nie wrzeszczy tak o firmach kobitek w ciąży

Gość gość
tak nie ma dochodu znaczy firma nie prosperuje:Dczyli firma krzak

Gość gość
Ale człowiek, który ma na zusy, może i 10 lat czekać na zlecenie życia. Dlaczego firma krzak? Czasem są miesiące w firmie, że nie ma dochodów a jest miesiąc że zarobisz na cały rok. Widać że forumowe kury nie mają pojęcia o pracy. Pytam was jak udowodnić, że firma jest fikcyjna?

Gość gość
no zaraz się dowiedzą, że to ich wina, że pracuja na smieciówkach i nie powinny sie za dziecko brać, idźcie wy durne suki zrobić loda Tuskowi i wylizać Kopaczowej za ten dobrobyt w polandowie k....wa mać :o

Gość gość
Jak zwykle gdakanie i szczekanie i brak argumentów.

Gość gość
Dokladnie, sama mialam miesiące, gdzie firma nie przynosila żadnego dochodu, mimo to zus trzeba bylo opłacić, jest mnostwo firm które w rozliczeniach rocznych wykazują brak dochodu, a jednak to funkcjonują

Gość gość
Ja pracowałam 2 lata na umowe zlecenie. Firma miała wszystkie znamiona umowy o pracę. Miejsce wyznaczone przez pracodawce określony czas podpisywanie listy obecności praca po 8hgodzin 6 dni w tygodniu. Gdy zaszłam w ciąże zwolniono mnie z predkością światła, nawet nie mogłam iśc na przysługujace mi L4 do rozwiązania z racji odprowadzanych składek. Zostałam z niczym, to dopiero jest dramat. Cięzko jest zyć w tym kraju, nie mając układów..

Gość kejatabar1982kycds
Samo założenie dg w ciąży, nawet jeśli robi się to w celu uzyskania późniejszych świadczeń, jest legalne, co zresztą zaznaczono w artykule. Tak samo jak podwyższenie ostatnich składek na ubezpieczenie po to żeby świadczenia były wyższe. Ot, jedna z opcji z której można korzystać w życiu. Wszędzie ma być pod górkę? Jedyne co może być podstawą do odmowy świadczeń to firma fikcyjna- taka która miała fikcyjne obroty i działała tylko na papierku.... czyli jawne oszustwo. A ktoś kto założył firmę sprzątającą nie musi w niej pracować osobiście, może kogoś zatrudniać, tak samo jak nie musi pracować w niedozwolony sposób, równie dobrze może jeździć maszyną sprzątającą Jasne http://bgurl.co/baXvs

Gość gość
Oooooooczywiście, bo to taki przypadek, że laska zakłada firmę w 3 miesiącu ciąży i aż do rozwiązania nie ma dochodów :D I to oczywiście czysty zbieg okoliczności, bo firma jak najbardziej jest realna :D Wy naprawdę bierzecie wszystkich za idiotów? Pytasz "jak udowodnisz"?! Kobieto, mówimy o ZUSIE który nic ci udowadniać nie musi, wystarczy oświadczenie ich komisji i masz przesrrrane :o Oczywiście możesz się odwoływać, apelować i najprawdopodobniej i tak przegrasz. I słusznie. Złodziejki pieprzone. Jak tak ku/rwa można ja się pytam??? Oczywiście mowię tylko i wyłącznie o tych, które robią to z czystą premedytacją i nie zamierzają nawet palcem kiwnąć w kierunku prosperowania firmy. A kontrolę miałam np ja, która firmę prowadziła już 2 lata przed zajściem w ciążę. Wystarczyły 2 miesiące, kiedy nie miałam dochodu - musiałam przedstawić wyciągi z konta i udowadniać skąd miałam pieniądze na 1000zł zusu. Nawyjaśniałam się tyle, że dziekuję bardzo, sprawa trwała 4 miesiące. Po waszych wpisach widać gołym okiem, że o funkcjonowaniu własnej dg i machinie kontrolnej zusu czy skarbówki nie macie ZIE-LO-NE-GO pojęcia 🖐️

Gość gość
nie ma o czym mowic. To jest ta sama liga, ktora podjeżdża beemką wyposażoną w skórę pod mops i z językiem na brodzie idzie po 60zł zasiłku na dziecko. I co się dziwić, że ten kraj to taki ku/r/widół, jak wszyscy dookoła kradną, kombinują i chachmęcą i jeszcze uważają, że to w porządku i cacy. Białoruś po prostu :o