Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zus sprawdza działalności założone przez kobiety w ciąży

Polecane posty

Gość arinbarli1978qlmyj
a jak oplacilam przed porodem jedna srednia skladke 1600 co daje mi ok 1700msc to sadze ze nikt sie nie przypieprzy i nie wyciagam najwyzszej skladki. Ogolem naciagaczki? I b dobrze, bo takim matkom sie nalezy jak nic! w PL by tylko ZABIERALI i karzą żyć nędznie, a jak jest jakaś opcja na życie w miarę to stos ludzi zazdrosnych że nędznie ma żyć każdy. :/ Jasne http://ejurl.com/gRqd

Gość Klementynaaaaa
Dobra, założyłam przed porodem ok miesiac ale to czysty przypadek bo serio chce ruszyć z firmą sprzatajaca, tylko zakupuje powoli sprzęt i szukamy klientów, póki co cisza.. składke oplace srednią i co? Przyjdą i odmowia mi macierzynskiego? Przeciez skladke mam oplacona wiec o co chodzi? To ze inne oszukuja to nie znaczy ze ja tez ;/ co zrobic w takim wypadku?

Gość gość
Wszystkie te,ktore tu szczekaja i pluja jadem to po prostu zal im d**e sciska,ze same na to nie wpadly. Moge sie zalozyc,ze gdyby nie baly sie kontroli i ktos by im to zaproponowal,to z checia by na to poszly. Ja akurat naleze to tych strachliwych :) Niestety zyjemy w takim kraju,gdzie trzeba kombinowac,bo rzad jawnie nas okrada. Dla obywateli pieniedxy nie ma,ale dla ukrainskich uchodzcow jest i praca,i mieszkania... Dla Ukrainy jest kredyt w wysokosci 100mln euro na pomoc w odbudowie. Ba, sa nawet i stypendia dla ukrainskich dzieci... Rozumiem,ze mozna pomagac,ale chyba najpoerw powinno sie pomoc swoim obywwtelom...

Gość mamissima
ZUS to niech u siebie chlew posprząta, bo przekręt na przekręcie, za błędy urzedników nikt nie odpowiada, a biedni ludzie cierpią i się ze skur/wielami szarpią po je/banych sądach. Dopiero miliony poszły na nagrody dla urzędasów. Tak, tak poczytajcie sobie. A weź spróbuj coś załatwić z jedną czy drugą krową za biurkiem, a wielkie kontrole i łapanki wśród ciężarnych. Ale tak zagryzajcie się wzajemnie i liżcie tyłek ZUS-owi który g...wno wam wypłaci, a nie emerytury na starość, wy pustaki cebulowe!

Gość numer1313
Posłanka Pawłowicz wzięła sobie 190 tys złotych pożyczki nieoprocentowanej z sejmu, na spłacenie reszty kredytu który miała we frankach! Hofman jeździ samolotem, syn Milera jest prezesikiem w KGHM, kur/ewka Kasia Tusk z narzeczonym latają rządowym odrzutowcem po Europie i tak bym mogła podawać przykłady Złodzieje z rządu kradną, kłamią, żyją w luksusach, pobierają kasę i nieuczciwe dodatki za nasze pieniądze, obsadzają swoje żony i kochanki na wysokich stanowiskach państwowych, a dzieci w dużych spółkach i śmieją nam się w ryj bo tu na dole nie dość, że bieda upodlona to jeszcze jedna bieduska gnoi drugą i wymaga nieskazitelnej uczciwości w imię prawa hahaha jakieś debilki pienią się o działalność gospodarczą bab w ciąży jakże nieuczciwą! Nie ośmieszajcie się już moralizatorki za dychę. W Polsce trzeba kombinować żeby żyć i nie wmawiajcie sobie, że tak macie dobrze i tyyyyyle tu zarabiacie, bo to jest pocieszanie się i normalnie jakiś syndrom sztokholmski!

Gość gość
Na zasiłki składają się WSZYSCY podatnicy a nie ZUS. Zus tylko wypłaca. Okradają NAS WSZYSTKICH a nie Zus.

Gość gość
A poslowie kogo okradaja?? Swietego mikolaja?? WSZYSTKICH PODATNIKÓW i jakos w du/pie to masz

Gość gość
gość 13:56 Zus wypłaca.... ale tylko sobie! Co się dzieje z tymi składkami kretynko po latach? Mój dziadek odprowadzał składki 45 lat, wziął JEDNĄ emeryturę i zmarł :( i co się stało z tymi pieniędzmi? spadkobiercy dostali?? Dostał je jakiś inny dziadek/babcia? kto niby? ten który bierze 800zł i nie ma na leki? To jest skur/wielstwo pieniadze poszły w próżnię i zgadzam się z gościem z 14:00 posłowie okradają wszystkich nas, a od nas wymaga się zaciskania pasa i uczciwości!

Gość gość
Dokładnie, tu na dole obozowe kommando składające się z więźniów bije innych więźniów, bo trzeba być uczciwym i lizać tyłki SS-manom tak wygląda wasza nagonka na te wielkie oszustki ciężarne. Leczta się na nogi, bo na łeb już za późno

Gość gość
jak pisała numer1313 Mnie też bardziej bolą dodatki, dodateczki oraz przywileje tych złodziei z Wiejskiej ile na to kasy idzie, a ile po bokach wypływa i nikt rabanu nie robi, bo to takie niemodne i moherowe. teraz modnie jest klaskać Tuskowi i Sikorskiemu, bo oni tacy pięęękni i obyci w świecie i nie ważne, że bida jak cholera. Show must go on! choć w normalnym kraju już dawno byłaby rewolucja i trupy polityków zalegałyby na ulicach. Zastanówcie się w jakim cywilizowanym kraju Unii zarabia się 300 Euro miesięcznie?

Gość gość
zus to syf i tam należałoby przeprowadzić kontrolę najpierw :D

Gość gość
ja pracuję w ZUSie:D to jest po prostu cyrk co tu się wyrabia:D pracuję po znajomości, ale powiem wam, że lepszej pracy w życiu nie miałam. Tak jest nagonka teraz na ciężarne i ja tam jestem za, a wy przestańcie sie przechwalać swoimi załodziejksimi poczynianiami:O

Gość gość
Ja rozumiem potępianie fikcyjnie założonych firm- bo to jest oszustwo i złodziejstwo. Ale z drugiej strony- kiedy firma mojego taty upadała i on czasem dopłacał do składek ZUS bo zarabiał mniej niż one wynosiły (a dopłacał z pensji mamy), nikogo nie obchodziło skąd ma pieniądze skoro dochód ma mniejszy niż składki... Nie wiem dlaczego wyciąganie jakichkolwiek świadczeń z ZUS nazywacie złodziejstwem. Traktujecie składki jako daninę należną państwu i koniec? Przecież wszystkie składki płaci się właśnie po to żeby w razie potrzeby otrzymać należne świadczenia. Zakładanie działalności gospodarczej pod koniec ciąży jest zgodne z prawem a zasiłki po prostu się później należą. I jak zwykle przy tego typu tematach padają teksty typu: "bo ja haruję od świtu do nocy, opłacam kosmiczne składki i mam z tego grosze a taka chce łatwo i lekko..."- no pewnie, najlepiej jak innym jest źle, ciężko, a na pewno ciężej niż nam...

Gość gość
Przecież autorka jasno napisała, że nie pisze o tych co zakładają wcześniej, tylko o tych, co zakładają w ciąży i robią to fikcyjnie :o :o Ale co się dziwić - wariat nie wie że jest wariatem. A złodzieja nawet jak na gorącym uczynku przyłapać, to będzie twierdził, że to nie jego ręka. Wasze tłumaczenie jest takie: oni kradną, to ja też mogę. Gratuluję 🖐️

Gość gość
to ja co pisałam, że w ZUSie pracuję. Wy jesteście nieźle porąbane skoro tu piszecie o dowodach:D ZUS i dowody:D zaraz padnę ze śmiechu. Jeśli zakładasz firmę krzak to ZUS ci nizego udowadniać nie musi, mało tego ZUS nawet uczciwym zabiera, kary nakłada, więc na ciebie oszustko nałoży bez żadnego nawet przejmowania się twoim jojczeniem. Wy nawet nie zdajecie sobie sprawy jak w ZUSie się takie sprawy załatwia. Myśli jedna z drugą, że ktoś się będzie z nimi cakał, bo ona w ciąży. Hahaha:D dla ZUSu ciężarna to zło najgorszego sortu, zaraz po rencistach jesteście pierwsze do prześwietlenia i do wycięcia jak zbędne chwasty. Wystarczy, że sąsiadka donosik wystosuje, zresztą teraz w ZUSie sprawdza się te fikcyjne firemki i powiem tak: o działalności gospodarczej to większość ciężarnych pojęcia nie ma bladego i nawet nie trzeba się specjalnie starać by znaleźć taką idiotkę.

Gość gość
niech się ta banda cieszy Ku/.wa mać ze kobiety w ogóle chcą rodzić w tym popapranym państwie!akurat wielkie mi złodziejstwo kilka mcy ze zapłacą,a że politycy kradną miliony z państwowych pieniędzy to niby to jest OK?kobieta rodzi kolejnego obywatele,który będzie pracował na potencjalnych emerytów,w Rosji płacą kobiecie 40 tys zł( na nasze) za urodzenie dziecka a u nas żałują każdej złotówki,a naciągać ten chory system ile się da!

Gość gość
ale to z naszych pieniędzy siedzisz i pier/dzisz w stołek,masz na życie i urlop,więc nie podcinajcie gałęzi na ,której siedzicie,które są tępe i nie potrafią wykazać ,że czają bazę jak działalność prowadzić to ich problem,ale obowiązkiem państwa jest dbać o swoich obywateli a jakby Cię ktoś tu poznał,zlokalizował,że piszesz tak o ZUS-ie(a tam pracujesz),to miałabyś spore problemy,bo ZUS teraz bardzo dba o swój wizerunek,a pracownicy są rozliczani z każdego swojego poczynania...

Gość gość
nie wiem jaka to różnica kraść w sklepie, okradać innych czy państwo:O Przecież to jest okradanie samych siebie, swoich rodzin, mężów, bo nie dostajecie pieniędzy państwowych tylko od obywateli. Biorąc na logikę: uważacie, ze możecie iść do biedronki i cichaczem coś ukraść, bo jej właściciel ma miliony, mało płaci pracownikom więc ich okrada. Możecie swobodnie bogatej koleżance podpieprzyć stówkę z portfela, bo ona ma przecież dużo kasy. Tak, politycy kradną, wielu pijaków, bezdomnych, cyganów również kradnie. Fajne macie wzory do naśladowania:classic_cool: I potem kolejne pokolenie złodzieji wyrasta. Nigdy w tym kraju dobrze nie będzie, bo Polacy wychodzi na to będą się okradać wzajemnie cały czas. Jak padnie zus i wszystko się sprywatyzuje to dopiero będzie płacz i zgrzytanie zębów:D

Gość pracownica zusu
uważaj moja droga żeby ZUS się tym tematem nie zainteresował i nie poszukał tych gośći piszących tutaj o swoich fikcyjnych firmach:P Pracuję? pracuję, wstaje rano idę do pracy, wychodzę po 8 godzinach więc łaski mi nikt nie robi że mam pensję:O ja jej nie kradnę, nie kombinuję, wywiązuję się ze swoich obowiązków i za to mi płacą.

Gość gość
państwo ma obowiązek zapewnić obywatelowi godne życie,koniec i kropka,skoro samo stwarza warunki do naciągactwa to już kwestia błędnych ustaw i prawa pracy Anglicy jakoś łożą na tysiące polskich dzieci w Anglii czy im się to podoba czy nie,niech państwo polskie się cieszy,ze Angole ich ociążyli i to konkretnie

Gość pracownica zusu
ale ci twoi angole nie łażą na L4 zaraz po zobaczeniu drugiej kreski na teście i po macierzyńskim wracają do pracy. Może poczytaj sobie co zrobiła Margaret Thatcher i dlaczego ruszyli z gospodarką do przodu. To po pierwsze, a po drugie w UK jest obecnie syf i też się benefitki pokończyły. UK stało się zbyt otwarte na ludzi spoza unii, teraz jadąc do UK nic nie dostaniesz, jak nie masz pracy, pieniędzy to wypierdzielaj pod most. Skończyło się dbanie o ludzi zza wschodniej granicy unii. O obywateli może i dbają, ale ktoś na to zapierdziela i wyobraź sobie, że robi to wielu polaków.

Gość gość
a mylisz się,bo własnie co najmniej te 4 kobiety ,może nawet będące w ciąży musi zasuwać na swoje składki do ZUSu,żeby utrzymać Twoje stanowisko pracy i za nasze ciężko zapracowane pieniądze należy nam się szacunek,że dzięki nam macie pracę.a my w perspektywie gów.niane emerytury

Gość pracownica zusu
twój argument o 4 ciężarnych jest do d**y, bo nawet nie wiesz jak funkcjonuje społeczeństwo w państwie:O Tak,. one pracowały na mnie, a ja i mąż na nich jak poszły na macierzyński czy zwolnienie. Na tym właśnie polega cąły łańcuch społecznościowy, że aby wszyscy mieli wszyscy muszą pracować. Może jak dorośniesz to zrozumiesz:O i nie pisz mi, że owe 4 ciężarne zapracowały na swój macierzyński, bo skoro harowały na mnie to nie na macierzyński:D Nielogiczne są twoje przemyślenia.

Gość gość
kradzież to kradzież. oszust pozostanie oszustem i tyle. taka mentalność dziadostwa.

Gość gość
Ty kur/wo z ZUSu taka jesteś obcykana, a nie wiesz, że założenie firmy przez kobietę w ciąży specjalnie dla uzyskania świadczeń jest legalne? Gratulacje widać, że robota po znajomosciach. Dobrze, w sumie, że takie je/bce i nieuki tam pracują jak ty :D łatwiej was za mordę brać i cykać na prostych rzeczach :D

Gość gość
haha no właśnie ani założenie firmy ani podjecie pracy specjalnie dla uzyskania świadczeń nie jest nielegalne ani nawet naganne doucz się pracownico zus-u. Widać teraz kto tam pracuje hehe :P jełop na jełopie jełopa pogania :D

Gość gość
Złodzieje z rządu kradną, kłamią, żyją w luksusach, pobierają kasę i nieuczciwe dodatki za nasze pieniądze, obsadzają swoje żony i kochanki na wysokich stanowiskach państwowych, a dzieci w dużych spółkach i śmieją nam się w ryj bo tu na dole nie dość, że bieda upodlona to jeszcze jedna bieduska gnoi drugą i wymaga nieskazitelnej uczciwości w imię prawa hahaha jakieś debilki pienią się o działalność gospodarczą bab w ciąży jakże nieuczciwą! Nie ośmieszajcie się już moralizatorki za dychę. xxx dokładnie! ****ać ZUS!!!

Gość gość
je/bać ZUS.... ale baby tam pracujące to już niekoniecznie przecież tam same pośmierdujące, brzydkie paszkwile w garsonkach po babci i z fryzurami jak w latach 80-tych :D