Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomysl na obiad bez miesa

Polecane posty

Gość gość

Znacie jakies fajne przepisy na obiad bez miesa/ryb? Nie lubie gotowac, zatem zalezy mi na szybkim przygotowaniu potrawy. No i chce troche schudnac, wiec sosy i duza ilosc tluszczu odpadaja. Narazie przychodzi mi na mysl tylko ryz/kasza z duszonymi warzywami.

Gość gość
Szpinak ziemniaki, jajo sadzone Albo kluchy z serka homo, jajka, maki ziemniaczanej i zwykłej Ewentualnie ryba smażona Lub ziemniaki w mundurkach i gzik czyli twaróg rozrabiamy z pieprzem,sola,cebulka

Gość gość
Warzywa, na rozne sposoby

Gość gość
zupy! grochowa / soczewicowa krem z kalafiora groszku i brokuła krem z marchewki kalafiora i kolendry (natki + przyprawa w proszku) makarony! makaron z pomidorkami małymi natka pietruszki, oliwą zmiażdżonym czosnkiem, prażony słonecznik troche parmezanu makaron z brokułem parmezanem i orzechami

Gość gość
Zupa z czerwonej soczewicy posypana serem i kielkami. 10 minut roboty i ma dużo witamin i bialka

placki z cukinii, ziemniaków, makarony z pesto i sosami pomidorowymi, zapiekanka ziemniaczana, naleśniki, placuszki jogurtowe, tortilla z warzywami, kopytka, leniwe :)

Gość gość
Najszybciej to chleb z dżemem :P

Gość gość
bez mięcha to dla mnie nie obiad