Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Początki ciazy

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem Patrycja i mam 21 lat. 20 stycznia zrobiłam 2 testy ciazowe ktore wyszły pozytywne, następnego dnia zrobiłam kolejny który także wyszedł pozytywnie. Wizytę u lekarza mam umówiona na następny tydzień. Pisze tutaj ponieważ mam pewien nie pokój.... Objawy ciazowe te który występują na początku ciazy są u mnie bardzo widocznie a mianowicie: senność, zmęczenie, wzdęcia, wyczulony zapach... Moj problem a wręcz obawa polega na tym iż 12 stycznia miałam wyrwanego Zęba u dentysty gdzie dostałam duża dawkę znieczulenia... I na koniec Pani doktor przepisała mi antybiotyk aby rana szybciej sie goiła, do tego brałam tabletki advil na ból dziąsła... Wtedy nie miałam jeszcze pojęcia ze mogę być w ciazy. Od 9 do 11 stycznia miałam lekkie plamienia z pochwy, myślałam ze to miesiączka ktora sie zbliża, ale jednak nie przyszła. 19 strasznie zaczął bolec mnie brzuch tak jakbym miała dostać miesiączkę... I tym razem tez były plamienia ale juz mniejsze... W końcu tak jak napisałam wyżej kupiłam testy dla pewności i wszystkie wyszły pozytywne. Moje pytanie to czy antybiotyki i leki ktore przyjmowałam mogły zaszkodzić dziecku? Czy te plamienia i ból brzuch także jest normalny? Powoli tracę zmysły bo nie wiem jak sie Zachować i co myślec... Lekarz mnie czeka dopiero w następnym tygodniu a do tego czasu to ja zwariuje :(( proszę o jakaś pomoc...

Gość gość
Prawdopodobnie na tym etapie antybiotyki i znieczulenie nie zaszkodza, nie martw sie. A plamienia w ciazy sie zdarzaja.

Gość gość
z plamieniami do gina bo w ciazy raczej nie dobrze jest plamic

Gość gość
O plamieniach to słyszałam, ze moga sie zdarzyć do 3 miesiąca ciazy. To jest moja pierwsza ciąża i moze dlatego tak sie obawiam wszystkiego. Moze po prostu za bardzo panikuje bo naczytałam sie bzdur w internecie i teraz myśle o tym. No nic pozostaje mi myślenie ze mam silny organizm!

Gość gość
z plamieniami roznie bywa, ja plamilam w 2 mies przez 2 dni na ciemno brazowo, nie poszlam z tym do gina jednak przy wizycie powiedzialam o tym, przepisal mi duphaston jednak w tamtym czasie bylam przeciw jakimkolwiek lekarstwom w ciazy i nawet nie wykupilam, urodzilam za kilka mies zdrowa corke, wiec moga byc

Gość gość
Ja niestety lekarza mam za tydzień... Wiec dopiero wtedy dowiem sie co i jak z moim maleństwem... Po prostu juz nie mogę sie doczekać kiedy pójdę i lekarz mi powie ze wszystko jest okej!!

Gość przyszłamama2015
Patrycja a wydzielinę jaką mialaś? w którym dniu cyklu zaszłaś??

Gość xxxaz
ja też jadłam antybiotyki-ponieważ okazało się, że mam drożdżaki w jelitach :/ do tego smarowałam się maścią, ponieważ strasznie mnie wysypało na twarzy i poszłam z tym do dermatologa. a ten przepisał mi maść(a podczas wizyty już mówiłam,że planuje z mężem dziecko) gdzie jak sie okazało w ulotce, którą przeczytałam po zrobionym teście widnieje napis, że osoby starające się o dziecko lub w ciązy nie mogą jej zażywać. no i się zestresowałam :( w zasadzie to mój początek (wg kalkulatora 3 tydzien) ale i tak obawiam się, że leki mogły zaszkodzić

Gość gość
same hipochondryczki-neurotyczki matki Polki

Gość gość
U mnie według cyklu to 6 tydzień zaczynam, ale tak jak mówisz obawiam sie nieznanego

Gość gość
Przyszlamama2015 tak przy tym byl biały śluz, i nadal jest. Aktualnie od 2 dni mam bialutki śluz i raz po raz pojawi sie różowa kropka na wkładce. A co do cyklu w którym zaszłam, wydaje mi sie ze to był jakoś 15-20 grudzień ponieważ mam nie regularne miesiączki. Odkąd odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. Brałam je przez 5 lat i odstawiłam w kwietniu/ 2014

Gość gość
tez jestem w ciazy i tez na poczatku balam sie nawet przyslowiowego pierdniecia. powiem wam kobiety nie bojcie sie bo na samym poczatku antybiotyki ani nic innego nie zaszkodzi dziecku. nie pamietam do ktorego tygodnia ale kilka pierwszych sa takie ze komorki sie regeneruja wiec antybiotyk nie zaszkodzi

Gość gość
Bardzo miło jest mi przeczytać taka wiadomość. Narzeczony bardzo sie ucieszył ze jestem w ciazy, ale same wiecie jak to jest. Dopóki lekarz mnie nie przebada jeszcze nie mogę świętować i cieszyć sie moim maleństwem..

• NAJŚWIEŻSZE

• 0
      Hej